Concert aniversar Sangit Chamber Ensemble la Ateneul Român

Concert aniversar Sangit Chamber Ensemble la Ateneul Român

Filarmonica „George Enescu” organizează duminică, 14 decembrie, de la ora 19.00, în Sala Mică a Ateneului Român, un concert cameral susţinut de Sangit Chamber Ensemble, la împlinirea a şase ani de la debut. În program, lucrări de C. Franck, A. Vivaldi J.-Ph. Rameau, J. Strauss II, M. Reger, V. Vavilov, I. Pleyel, D. Stoenescu, G. Fr. Händel.

Ansamblul alcătuit din Anne Marie Ene (vioară), Cleopatra David (soprană), Avadhut Kasinadhuni (vioară), Magdalena Serafim (violoncel), Cătălin Ene (pian) în va avea ca invitat invitat pe pianistul şi compozitorul Dan Stoenescu. 

Sangit Chamber Ensemble a debutat în decembrie 2008 cu prima audiţie în România a lucrării Gloria in excelsis Deo de G. Fr. Händel. Termenul Sangit înseamnă „muzică” în limba sanscrită. Deşi relaţionarea muzicii de cameră europene cu spiritualitatea indiană ar putea părea improprie, există o explicaţie simplă pentru aceasta: muzica este inspirată de Spirit (Atma în sanskrită), iar expresia sa este universală. Sangit Chamber Ensemble îşi propune să meargă dincolo de dimensiunea estetică a muzicii către cea spirituală. Repertoriul conţinea la început lucrări clasice şi baroce, însă datorită cunoaşterii şi experienţei pe care soliştii le au în domeniul muzicii clasice indiene, concertele includ acum şi această străveche artă.

De la „Iarna” de Vivaldi la colinde de Crăciun

Ne puteți urmări și pe Google News

Programul concertului din 14 decembrie este dedicat Sărbătorilor de iarnă şi cuprinde, pe lângă piese sacre, cantata Diane et Actéon de J. Ph Pameau, la  comemorarea celor 250 de ani de la moartea compozitorului. Concertului pentru vioară „Iarna” de Vivaldi i se vor alătura colinde româneşti şi cântece tradiţionale de Crăciun din repertoriul internaţional în aranjamentul compozitorului Dan Stoenescu.

Membrii ansamblului sunt muzicieni profesionişti, cu activitate solistică în ţară şi străinătate. Anne-Marie Ene a fost concert-maestru al Delhi Symphony şi susţinut recitaluri si concerte in România, Bulgaria, Italia, India ,Franţa, Germania, Serbia. În calitatea de artist instrumentist al Orchestrei de Cameră Radio, ocupă frecvent poziţia de concert maestru

Soprana Cleopatra David a obţinut Doctoratul sub îndrumarea compozitorului Octavian Nemescu, a urmat cursuri de Master class în specializările canto, actorie şi dirijat coral,  în prezent pregătindu-se cu profesoara Cecilia Mizrahz. Îşi dedică activitatea muzicii de cameră, însă este adesea invitată ca solistă în concerte de gală şi corale. Este prezentă pe numeroase scene din România, dar şi din India.

Avadhut Kasinadhuni a studiat de mic vioara, dar şi instrumentul indian de percuţie tabla în New Delhi cu Maestrul Kamal Kant.. Tânărul artist susţine numeroase concerte de muzică clasică indiană în România şi India, fiind invitat şi de trupe de jazz.

Magdalena Serafim este un artist plurivalent, absolventă a specializărilor Pedagogie muzicală şi Canto. Ca violoncelistă a participat în proiecte camerale cu Sangit Chamber Ensemble sau în spectacole de teatru cu actriţa Maia Morgenstern.

Cătălin Ene este laureatul mai multor concursuri de interpretare naţionale şi internaţionale, între care cele de la Senigallia şi Catanzaro (Italia). Cariera sa solistică s-a desfăşurat atât pe scenele de concert din România, cât şi din Germania şi Japonia. A fost invitat în emisiuni radiofonice organizate de Iosif Sava, Boris Stegarescu, Luminita Vartolomei, Gr. Constantinescu.

 Dan Stoenescu îmbină activitatea camerală cu cea compoziţională. Este autor de lieduri şi lucrări corale, precum şi de aranjamente pentru pian ale unor lucrări simfonice. Dan Stoenescu a iniţiat proiectul Bucuria dansului, un ciclu de concerte pentru pian la 4 mâini şi 2 piane desfăşurate între anii 2007 -2009. Deşi repertoriul său acoperă întreaga paletă stilistică, artistul este atras îndeosebi de muzica modernă şi de jazz.

Biletele se pot procura de la Casa de bilete a Ateneului Român.