Editura Evenimentul si Capital

Ion Cristoiu neagă că ar fi implicat în proiectul postului Focus TV, televiziune acreditată de CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului
Autor: | | 0 Comentarii | 675 Vizualizari

CNA a acordat o licenţă pe cablu postului Focus TV, aparţinând Media Group Production. Postul va emite în judeţele Buzău, Vrancea şi Brăila. Deși o parte a presei a vehiculat implicarea jurnalistului Ion Cristoiu în acest proiect, fondatorul "Evenimentului zilei" a negat această informație în emisiunea "Jocuri de Putere" de la Realitatea TV

Vlad Pufu, directorul general adjunct al televiziunii de ştiri B1 TV, a primit, astăzi, prin intermediul societăţii Media Grup Production SRL, o licenţă audiovizuală pentru a lansa televiziunea regională Focus TV, care va emite în judeţele Buzău, Vrancea şi Brăila.

Societatea îi are ca asociaţi pe Vlad Pufu (51,0037765852%) şi Ion Cristoiu (48,9962234148%) și mai deţine o licenţă cu difuzare terestră pentru Focus TV Buzău. Prezent în emisiunea "Jocuri de Putere" de la Realitatea TV, Ion Cristoiu a declarat că nu intenționează să deschidă o televiziune și că își va vinde partea de acțiuni. Fondatorul "Evenimentului zilei" a mai declarat că implicarea sa în această firmă, doar că a semnat pe o hârtie la rugămintea lui Pufu.

Focus TV va difuza la nivel regional programul pe care îl difuzează deja în Buzău: programe producţie proprie (50,04%) şi programe ale altor producători (49,96%).

Grila televiziunii cuprinde program de informare (37,59%), filme (22,32%), programe de divertisment (34,04%) şi publicitate (6,05%). Investiţia în echipamente şi dotarea spaţiului redacţional se ridică la 70.000 de euro, potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa CNA de joi.

Doru Gheorghiade, reprezentantul Focus TV, a declarat în şedinţa CNA că extinderea la nivel regional a acestei televiziuni este un gest firesc.

Investiție de 70.000 de euro

Potrivit acestuia, Media Grup Production SRL are o experienţă de zece ani în piaţa media, făcând referire la licenţele terestre de televiziune Focus TV, dar şi la radiourile pe care le deţine această societate, respectiv Focus FM din Buzău, Focşani şi Râmnicu-Sărat.

"Avem o experienţă care cred că ne dă dreptul să facem un pas înainte şi să cerem o licenţă regională", a mai spus Doru Gheorghiade.

Vlad Pufu a declarat joi seară, pentru MEDIAFAX, că în fapt solicitarea unei licenţe regionale pentru Focus TV este determinată de faptul că pe 17 iunie va înceta emisia analogică terestră în România.

În acest context, societatea Media Grup Production SRL s-ar fi văzut în situaţia de a nu mai putea folosi licenţa cu difuzare terestră a Focus TV Buzău. Astfel, societatea a solicitat o licenţă audiovizuală regională la CNA, pe care a şi obţinut-o în şedinţa de joi, pentru a-şi putea continua activitatea în respectiva zonă.

De asemenea, potrivit lui Vlad Pufu, societatea mai deţine o licenţă de televiziune prin reţele de comunicaţii electronice, în judeţul Vrancea, tot cu denumirea Focus TV.

Pe de altă parte, Vlad Pufu a mai spus că investiţia de 70.000 de euro a fost făcută din momentul în care societatea Media Grup Production SRL a început să-şi dezvolte operaţiunile în televiziune şi radio la nivel local (prin Focus TV şi Focus FM) şi până în prezent, iar banii au fost investiţi în echipamente, dotarea spaţiului redacţional şi studioul de la Buzău.

"Nu este vorba despre nicio mare lansare. Nu mai trebuie să facem nicio investiţie, pentru că banii au fost investiţi până în prezent", a spus Vlad Pufu.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate