Editura Evenimentul si Capital

Cine au fost de fapt TERORIȘTII? Un general dezvăluie ADEVĂRUL despre omul care i-a înarmat. Enigmele Revoluției de la 1989

Autor: | | 31 Comentarii | 67169 Vizualizari

Cuvântul „terorist” a fost pronunțat pentru prima dată de Nicolae Ceaușescu, în data de 17 decembrie 1989, când evenimentele de la Timișoara erau în toi

„Cine au fost oamenii care nu erau nici cadre militare, nici agenți ai Securității, dar posedau arme pe care le-au și folosit în timpul Revoluției din 1989?”

Marele Batalion al Gărzilor Patriotice

Întrebarea de mai sus, adresată generalului și magistratului Dan Voinea, la Școala de vară de la Sighet, a primit un răspuns detaliat: „În legătură cu armele pe care le aveau civilii, asta a fost o măsură luată de către Corneliu Pârcălăbescu, șeful Gărzilor Patriotice din România. El avea o dublă subordonare: era subordonatul armatei, dar și al Comitetului Central al Partidului Comunist Român.

Rivalul lui CEAUȘESCU și tartorul SECURITĂȚII era un FRICOS și un LAȘ. Mărturia unui TOVARĂȘ ilegalist

Comunismul s-a bazat și pe brațul înarmat al muncitorilor. Aceștia făceau parte din Marele Batalion al Gărzilor Patriotice. La fiecare întreprindere din România exista un depozit de armament. La fiecare sediu de Consiliu Județean din România exista un depozit de armament. Aceste depozite de armamente erau gestionate de Gărzile Patriotice. Și se executau, periodic, instruiri cu armamentul din dotare, adică muncitorii și activiștii mergeau într-un poligon de tragere și acolo exersau cu diverse arme”.

Silviu Brucan versus generalul Iulian Vlad. Fragmente inedite din Memoriile ultimului șef al Securității lui Ceaușescu

„S-au dus, li s-a pus pușca în mână”

Generalul Voinea, fost șef al Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (1997-2000), a continuat: „La Revoluție, aceste Gărzi au fost activate. Și a fost un motiv să-i înarmeze pe civili, în special pe cei din Gărzile Patriotice, ca să apere întreprinderile de teroriști. A fost o diversiune existența teroriștilor. Eu am studiat fenomenul ăsta mai profund. Primul care a folosit cuvântul terorist a fost Ceaușescu, când i-a catalogat astfel pe manifestanții din Timișoara, la 17 decembrie. (...) Și a ținut treaba asta și după 22 decembrie.

Cea mai mare lovitură a lui Ceaușescu. Exclusiv EVZ

Și, atunci, ca să-i scoată din stradă, din piața publică pe manifestanții care erau angajați la întreprindere, li s-a spus: Haideți, veniți la fabrică, să apărăm fabrica de teroriști! Și mulți au răspuns: Cum să nu ne apărăm fabrica de teroriști? S-au dus, li s-a pus pușca în mână. Nu venea nimeni să atace întreprinderea, bineînțeles, dar au reușit să-i scoată din stradă. În felul ăsta au subțiat, ca să zic așa, rândurile manifestanților”.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate