IPOTEZĂ ȘOC în PNL. Cine ar putea fi CANDIDATUL SURPRIZĂ la parlamentare în 2020

IPOTEZĂ ȘOC în PNL. Cine ar putea fi CANDIDATUL SURPRIZĂ la parlamentare în 2020

Fostul secretar general al PNL, Ilie Bolojan, lansează un scenariu surprinzător potrivit căruia Dacian Cioloș ar putea fi candidat la alegerile europarlamentare din 2020., liberalul precizând că nu poate fi ignorat faptul că fostul premier se bucură de un capital de imagine considerabil, care nu poate fi exclus din calculele pentru viitoarele alegeri prezidenţiale şi parlamentare.

"Există câţiva oameni pe care România îi are calificaţi în relația cu Bruxelles. Unul e Cioloş. În momentul în care ai fost premier, ai obligaţia faţă de ţară s-o serveşti până la capăt. (...) Cred că dacă ne gândim să maximizăm tot ce are partea de centru drepta pentru prezidenţiale trebuie să adunăm toate forţele de dreapta. Fără o susţinere puternică de pe partea dreaptă, dacă Iohannis va mai candida, nu va fi uşor. (...) Dacă vrem să câştigăm alegerile parlamentare din 2020, trebuie să ne gândim la coalizarea forţelor de dreapta. Nu s-ar putea exclude cred eu capitalul pe care îl are Cioloş", a declarat Bolojan într-un interviu la Digi 24.

"Evenimentul zilei" a relatat despre faptul că înființarea asociației "Platforma România 100" a fost un gest prin care Dacian Cioloș a anunțat că "este dispus să facă politică". 

"Dacian Cioloș mai degrabă își afirmă intențiile politice decât să se gândească la o platformă pe care s-o transforme în partid. Platforma asta este o formă în care el poate activa politic, prin care spune „eu sunt dispus să fac politică”. <<Am o platformă prin care definesc anumite lucruri, principii, mă bat pentru anumite cauze. Uite ăsta sunt eu, Cioloș politician.>> După aceea va merge într-o parte, într-alta. Cioloș poate fi un numitor comun pentru foarte multe partide în România", au spus surse PNL, pentru EVZ.  

Ne puteți urmări și pe Google News

Președintele Klaus Iohannis a mărturisit că urmărește cu mare interes și atenție viitoarea mutare a fostului premier Dacian Cioloș pe scena politică.El a adăugat că este "destul de încrezător" cu privire la faptul că PNL va avea suficiente resurse să devină "o forță pe scena politică".