Mărturii TULBURĂTOARE despre chilia lui Arsenie Boca. Puțini oameni știu ce se întâmplă înauntru

Mărturii TULBURĂTOARE despre chilia lui Arsenie Boca. Puțini oameni știu ce se întâmplă înauntru

Părintele Arsenie Boca a început în anul 1943 să construiască o chilie, la izvorul Văii Sâmbăta. Astăzi acest loc a devenit loc de pelerinaj pentru mii de credincioși.

Locul este aproape inaccesibil, pentru că a fost săpat într-un făgaș de munte. Aici păritele intenționa s-și ridice chilia, în aceșați loc în care sculptase chipul fecioarei Maria.

Chilia nu a fost însă terminată, întrucât, după săparea unei scobituri în stâncă, părintele a observat că stânca începe să se fisureze, întrucât se infiltra apă.

Arsenie Boca a reușit cu ajutorul altor localnici să sape o scobitură în stâncă, având o înălțime de 1,65-1,75 de metri și o lățime de 80 de centimetri.

Ne puteți urmări și pe Google News

"A renunţat pentru că a constatat că se infiltrează apă. Părintele a renunţat la această lucrare şi din motivul acesta, dar şi din teama de a nu se face o legătură greşită între partizanii care se ascundeau prin aceşti munţi şi el. Părintele Arsenie Boca a fixat un loc socotit de retragere, care până la urmă nu a fost de retragere, nici pentru el şi nici pentru altcineva, pentru că e în apropiere o cabană turistică", a declarat Arhimandritul Teofil Părăian. 

Celebrul duhovnic Arsenie Boca, numit și Sfântul Ardealului, a fost, printre altele, stareț la mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop

Arsenie Boca a fost unul din martirii gulagului comunist, închis de Securitate, și forțat să lucreze în Canal.

Sfântul Ardealului a murit pe 28 noiembrie 1989, la Sinaia și a fost înmormântat la mănăstirea Prislop.