Editura Evenimentul si Capital

CExN al PSD a decis: DRAGNEA rămâne singurul candidat. Ce au declarat Daniel Savu, Șerban Nicolae şi Liviu Dragnea după şedinţă

Liviu Dragnea, singurul candidat pentru şefia PSD (FOTO: Nicu Dîrîdiac)
Autor: | | 24 Comentarii | 1538 Vizualizari

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD a decis să nu accepte candidaturile lui Daniel Savu și Șerban Nicolae. Liviu Dragnea rămâne singurul candidat pentru funcția supremă în PSD. Mai mulți lideri PSD au declarat înainte de ședință că nu sunt de acord cu candidaturile lui Daniel Savu și Șerban Nicolae în condițiile în care cei doi nu au dosarele complete. Șerban Nicolae a declarat că în continuare își dorește să candideze. Dragnea are susțierea a 39 de organizații județene.

UPDATE ora 18.50 Liviu Dragnea a declarat că regretă că a rămas singurul candidat la șefia PSD: "Din păcate, sunt singurul candidat. Spun din păcate pentru că, am spus-o de la început, mi-aș fi dorit o competiție. Niciodată nu am mai candidat pentru o funcție singur".

El a precizat că în cadrul ședinței a fost prezentat raportul privind analiza candidaturilor depuse și că Daniel Savu și Șerban Nicolae și-au spus punctul de veredere. În cele din urmă solicitarea de a modifica regulamentul astfel încât și candidaturile celorlați social-democrați să fie luate în considerare a fost respinsă de majoritatea membrilor de partid, pentru că "nu au vrut să renunțe la criteriile stabilite".

Întrebat dacă s-a gândit la un tandem președinte - președinte executiv, liderul interimar al PSD a răspuns: "Nu, 11 octombrie reprezintă un scrutin intern pentru alegerea președintelui, după o să-mi iau dreptul de a face câteva propuneri, dar numai ca și sugestii. Nu mi se pare corect să pui o echipă și nimeni să nu aibă alte puncte de vedere. Sunt câteva principii la care țin și aș vrea să se respecte", a mai adăugat Dragnea.

În legătură cu decizia senatorului Daniel Savu de a se înscrie în cursa pentru şefia partidului, Liviu Dragnea a spus că acesta a fost "simpatic":  "Domnul Savu a fost foarte simpatic şi chiar le-a plăcut tuturor colegilor din Comitetul Executiv. Nici n-a ascuns faptul că acest demers a fost motivat, în principal, de o anumită dorinţă de a creşte în notorietate, ceea ce nu e de condamnat până la o limită. Eu i-am spus că va fi susţinut la Primăria Ploieşti, dar acolo eu voi pune o condiţie: să fie primul în sondaje dintre membrii de partid. Dacă nu este primul în sondaje, nu câştigăm", a declarat preşedintele interimar al PSD la finalul şedinţei CExN.

UPDATE ora 18.40 - Senatorul Şerban Nicolae a declarat că se supune deciziei CExN prin care candidatura sa a fost declarată neeligibilă: " Nu s-a pus problema să-mi retrag candidatura. Pur şi simplu am participat la şedinţa Comitetului Executiv. Am ridicat aceleaşi probleme pe care le-am ridicat şi în scrisorile adresate membrilor CExN. Acum, mă rog, s-a luat o decizie".

"Categoric (va accepta decizia CExN - n.r.). Cine crede că după 25 de ani aş face brusc vreun gest împotriva partidului se înşeală. E adevărat că mi-a rămas un gust amar pentru că rămân la părerea că erau lucruri de discutat şi de analizat. Chiar domnul Dragnea mi-a lăsat impresia că ar fi vrut să existe mai mulţi competitori. Nu a reuşit să fie suficient de convingător din punctul acesta de vedere. Sunt în aceeaşi situaţie. Nu am reuşit să ne convingem colegii că scrutinul ar fi trebuit să se desfăşoare în alte condiţii. (...) Din punctul meu de vedere mergem înainte ", a mai spus el.

Şerban Nicolae a declarat că îşi va exprima public opţiunea cu privire la alegerea lui Liviu Dragnea ca preşedinte al PSD după ce va vota: "Nu cred că există o situaţie foarte convingătoare să constaţi că dintr-un partid de jumătate de milion de membri doar o singură persoană poate îndeplini aceste criterii. Eu cred că ar fi trebuit, era pentru binele partidului, să existe o competiţie la un asemenea nivel".

UPDATE ora 18.10 Senatorul PSD Daniel Savu a declarat că în Comitetul Executiv Naţional (CExN) al partidului s-a votat pentru respectarea regulamentului privind alegerile interne, iar candidatura sa a fost eliminată: "S-a supus la vot finalizarea procedurilor interne date de regulament, s-a votat respectarea în integralitate a regulamentului. Faptul că nu am reuşit să obţin decât de la organizaţia Prahova o recomandare a dus la eliminarea candidaturii mele. Mă voi pregăti mai bine pentru următorul Congres. Mă canalizez acum pentru candidatura la Primăria Ploieşti, voi fi determinat să câştig primăria pentru PSD", a spus Savu la finalul şedinţei CExN a PSD. El a adăugat că la Congres îl va vota pe Liviu Dragnea şi se gândeşte să candideze pentru o funcţie de vicepreşedinte al partidului.

UPDATE ora 17.50 - Comitetul Executiv Național al PSD a decis că singura candidatură valabilă rămâne cea a lui Liviu Dragnea. Daniel Savu și Șerban Nicolae nu vor intra în cursa pentru funcția supremă din partid pentru că aveau dosarul incomplet. Mai exact aceștia nu aveau susținerea a aminimum cinci organizații.

UPDATE ora 16.20 - Liviu Dragnea, președinte interimar al PSD: Îmi mențin părerea pe care am exprimat-o prin vot împotriva acelui regulament, dar atât. Am fost foarte atent și sunt atent și acum, nu vreau să-mi impun autoritatea ca președinte. Din moment ce am anunțat că sunt candidat, mă comport exact ca un candidat în această privință.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate