Editura Evenimentul si Capital

Candidatul PNL la Capitală, pus la zid de ONG-uri și Elie Wiesel

Marian Munteanu
Autor: | | 4 Comentarii | 1238 Vizualizari

La nici două zile de la momentul în care a fost desemnat în postura de candidat al PNL la Primăria Capitalei, Marian Munteanu a început să fie contestat atât de societatea civilă, dar și de Institutul Elie Wiesel sau deputatul evreu Aurel Vainer.

Ieri, nu mai puţin de 7 ONG-uri, printre care IPP şi SAR, au făcut apel la PNL să retragă candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei pe motiv că acesta „a avut şi are simpatii pentru curente de orientare fascistă, de care nu s-a dezis niciodată”.


FOTO: Marian Munteanu, într-o poză alături de stegarul dac, Cezar AvramuţăUlterior, la solicitarea EVZ, Institutul Elie Wiesel a declarat, despre candidatul PNL la Primăria Capitalei, Marian Munteanu, că acesta „reprezintă un motiv de îngrijorare în măsura în care se confundă sau promovează simbolistica extremismului de dreapta interbelic și, respectiv, face declarații publice cu scopul de a minimaliza sau a nega o serie de realități istorice actuale”.

Institutul Wiesel a menţionat şi o declaraţie a lui Munteanu, de la Antena 3: „Legea 217/2015 este o lege antisemită. Nu prea există antisemitism, mai degrabă xenofobie. Toți suntem filosemiți pentru că suntem creștini”. Despre această afirmaţie, Institutul a precizat: „Astfel de aprecieri populiste, lipsite de argumente nu fac decât să eludeze posibile evenimente sau stări emoționale generate de percepții socio-etnice negative sau de prejudecăți xenofobe, antisemite, rasiste”.Apelul din decembrie 1992 al lui Marian Munteanu către LEGIONARIDe altfel, într- o poză recentă, Marian Munteanu apare alături de membrii fondatori ai GPR (Grupul pentru România), unii dintre ei personaje controversate: „stegarul dac” Cezar Avramuță sau Tudor Ionescu, liderul partidului de sorginte legionară „Noua Dreaptă”. De altfel, și Munteanu este unul dintre fondatorii acestui Grup.

PNL se războieşte cu ONG-urile

În replică, într-o scrisoare nesemnată şi neasumată, Departamentul de Comunicare al PNL a acuzat ONGurile care au cerut retragerea sprijinului politic lui Marian Munteanu că „sunt cei mai noi politicieni ai României și susțin în mod deschis acțiunea unui partid politic”. „De această dată, acuzele nu mai vin din partea partidului condus de Ion Iliescu și nici din partea presei feseniste, ci din partea unor organizații și persoane care aparent consideră că dețin monopolul asupra ideii de societate civilă”, se arată în răspunsul neasumat al PNL.

Atitudinile antisemite l-au costat funcţia pe Bolcaş

Atitudinile antisemite l-au costat pe Lucian Bolcaş funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, în decembrie 2013.

El a fost acuzat, într-un raport publicat de institutul Elie Wiesel, că s-a opus, alături de Corneliu Vadim Tudor, înlăturării bustului lui Ion Antonescu din curtea bisericii Sfinții Împărați Constantin și Elena din București. Urmare a presiunii publice pe această temă, la acea vreme, USL nu l-a mai susţinut în funcţia de judecător la CCR.

Săftoiu: Strada nu a cerut partidelor să nu-și pună candidați

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate