Editura Evenimentul si Capital

DECIZIE FĂRĂ PRECEDENT. ANPC AMENINŢĂ din nou Metrorex. Bogdan Pandelică: "Metrorex nu a semnat procesul verbal. Vom face CONTROALE în toate staţiile" | VIDEO

Probleme la staţia de metrou Piaţa Victoriei
Autor: | | 23 Comentarii | 8608 Vizualizari

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a decis închiderea stației de metrou Piața Victoriei și a amendat Metrorex cu 20.000 de lei. Decizia a fost luată după ce un călător a făcut plângere după ce şi-a prins piciorul între peron şi garnitura de metrou. Măsura, aplicată în urma unui control, este atacabilă în instanţă şi nu produce momentan efecte "de facto". Corespondentul EVZ transmite de la faţa locului.

UPDATE 19.00. Bogdan Pandelică, şeful ANPC, a anunţat că Metrorex a refuzat să semneze procesul verbal întocmit de Protecţia Consumatorului şi că în următoarea perioadă vor avea loc controale în toate staţiile de metrou. 

"În reclamație se semnala faptul că o persoană care a călătorit cu metroul, în momentul în care a vrut să iasă din tren a pășit cu piciorul între spațiul dintre peron i vagon. Comisarii  ANPC s-au deplasat la fața locului, au constatat deficiențele, au încheiat un proces verbal în care au propus câteva măsuri pentru remedierea acestei deficiențe și au aplicat o amendă de 20.000 de lei. În cazul în care amenda a fost dată, se poate plăti minim în 48 de ore 1.000 de lei din totalul sancțiunii. Din ceea ce mi-au spus colegii, procesul verbal nu a fost semnat de Metrorex, ceea ce presupune afișarea procesului verbal la sediul societății sau trimis prin poșta militară", a declarat șeful ANPC, potrivit Realitatea TV. 

în procesul verbal, ANPC A propus anumite măsuri pentru a se evita astfel de incidente, dar şi închiderea staţiei de metrou Piaţa Victoriei pe o perioadă limitată.

UPDATE. Paul Anghel, şeful ANPC, şi-a şters postarea de pe Facebook în care anunţat închiderea staţiei de la Piaţa Victoriei.  Sursele EVZ au  indicat faptul că postarea a fost ştearsă după ce a provocat un veritabil asalt cu apeluri telefonice pe linia roşie a "Protectiei Consumatorilor".

De facto, staţia de metrou Piaţa Victoriei nu a fost închisă, după cum relatează jurnalistul EVZ Mihai Oprea, aflat la faţa locului. Angajaţii Metrorex care lucrează direct cu publicul la această staţie de metrou nu ştiau nimic despre controlul ANPC. Aceştia au aflat cu surprindere despre măsura legală dispusă. "Cum să se închidă! Nu vedeţi că suntem la lucru!", a răspuns una dintre vânzătoarele de cartele de călătorie. 

”Astăzi am efectuat un control la Piața Victoriei. Distanța dintre peron și garnitura de metrou este foarte mare. Am aplicat o amendă de 20.000 de lei și s-a decis oprirea activității în stația respectivă (...) . Contestarea în instanță nu oprește executarea sancțiunii”, a spus Paul Anghel, Director General al ANPC.

Totodată, el a adăugat că ”vagoanele erau prea mari și nu intrau în stație. A fost spart peronul și între timp au fost cumpărat altele mai mici” și că amenda a fost dată miercuri.

Anghel a mai spus că ANPC a primit o reclamație de la o persoană care s-a împiedicat în timp ce a vrut să intre în metrou. ”Nu vrem să trecem din nou prin ce s-a întâmplat la Colectiv”, mai declară Anghel. 

Șefii ANPC și Metrorex se ceartă între ei la stația Piața Victoriei

Oficialii Metrorex au declarat pentru capital.ro că ANPC nu are competenţa să oprească circulaţia metroului, acest lucru fiind o chestiune de siguranţă naţională.

Reacția ANPC:

"Ca urmare a unei reclamatii înregistrate la Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti potrivit căreia o doamnă și-a prins piciorul în spațiul dintre tren si marginea peronului Regia METROREX pentru prestarea de servicii care pot pune în pericol sănătatea sau viata consumatorilor a fost sancționată contraventional și totodată a fost dispusa măsură de oprire a prestării de servicii pana la remedierea abaterilor constatate", a declarata Paul Anghel, şeful ANPC, pe o reţea de socializare.

Pe internet a fost postat un videoclip care arată distanța dintre garnitură și peron la stația de metrou Piața Victoriei.

 
Posted by Oprea Mihai on Thursday, January 28, 2016

Potrivit aceloraşi surse, inspectorii ai ANPC sunt în acest moment la sediul Metrorex şi cer documentaţia privind standardele tuturor peroanelor din staţiile de metrou din Capitală. Oficialii Metrorex vor cotesta amenda primită, arată Capital.ro.

Metrorex poate ataca această decizie a ANPC în instanță.
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate