Tocmai când se gândea că îl va prinde Crăciunul acasă, Borcea stă în pușcărie și de Paşte

Tocmai când se gândea că îl va prinde Crăciunul acasă, Borcea stă în pușcărie și de Paşte

Magistrații ilfoveni au decis definitiv că fostul acționar al Dinamo nu poate fi eliberat mai devreme de 23 aprilie 2018

Chiar când se vedea cu un picior în libertate, după ce prima instanță i-a admis cererea de eliberare condiționată, Cristi Borcea a pierdut în delpasare „meciul” cu DNA. Magistrații Tribunalului Ilfov au admis contestația procurorilor, au desființat decizia pronunțată de Judecătoria Sectorului 4 din data de 4 octombrie şi au respins definitiv cererea de eliberare condiționată formulată de fostul acționar al Dinamo.

O nouă cerere, peste 6 luni

Mai mult, judecătorii au fixat un termen de reiteraere a cererii peste 6 luni, pe 23 aprilie 2018, astfel încât Cristian Borcea îşi va petrece după gratii atât Crăciunul cât şi Paştele.

Nici Borcea, nici avocatul lui n-au reuşit să-i convingă pe magistrații ilfoveni să-l elibereze înainte de termen pe fostul director executiv al „Câinilor”.

În ultimul cuvânt, Borcea i-a rugat pe judecători să-l lase acasă la cei şapte copii: „Regret faptele. Sunt adevărate, le regret foarte mult şi îmi pare rău că mi-am expus familia la ce am făcut. S- a redus pedeapsa cu opt luni. (...) Nu am nimic de reproşat ANP. Vă rog să-mi dați ocazia să merg lângă copiii mei”.

Avocatul dinamovistului a argumentat în fața judecătorilor că Borcea s-a documentat un an şi jumătate pentru „lucrările ştiințifice scrise”, respectiv „Am fost preşedintele unui vis, Dinamo Bucureşti” şi „Aspecte din activitatea organizatorică şi de performanță a tinerilor fotbalişti din centrul de copii şi juniori Dinamo Bucureşti”. La rândul lui, procurorul de şedință al DNA a spus despre lucrările lui Borcea că au fost scrise în 60 de zile, un termen mult prea scurt şi „a învățat în detenție cum să exploateze lacunele legislative”.

Fostele soții îi sar în apărare

La fond, un judecător i-a dat dinamovistului câştig de cauză, motivând că „acesta acordă suport financiar şi moral pentru șapte copii”, iar mamele acestora „arată cât este de important petentul condamnat în viața copiilor tocmai pentru că se implică”

 

Ne puteți urmări și pe Google News