Bacalaureat 2023. Baremul de corectare pentru proba scrisă la Limba română

Bacalaureat 2023. Baremul de corectare pentru proba scrisă la Limba română Sursa foto: Arhiva EVZ

Luni, 26 iunie, absolvenții claselor a XII-a și a XIII-a au susținut prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2023. Ministerul Educației a publicat baremul de corectare pentru proba la Limba și literatura română. Cum se calculează nota finală.

Elevii din clasa a XII-a și a XIII-a au susținut astăzi, 26 iunie, proba la Limba română din cadrul examenului de Bacalaureat 2023. Candidații au avut la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele.

Ministerul Educației a publicat baremul de corectare pentru proba de Limba română de la Bacalaureat 2023. Absolvenții își pot corecta singuri lucrarea și își pot face o idee despre nota pe care o vor obține la prima probă scrisă.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Ministerului Educației, candidaților li se va puncta orice modalitate de rezolvare corectă a cerințelor. Un alt aspect precizat este că nu se acordă punctaje intermediare, altele decât cele precizate explicit în barem și nu se acordă nici fracțiuni de punct.

Ne puteți urmări și pe Google News

Candidații care au susținut proba scrisă la Limba și literatura română la Bacalaureat 2023 vor primi 10 puncte din oficiu. Nota finală se calculează prin împărțirea la 10 a punctajului total obținut de elev.

Calendar Bacalaureat 2023

Ministerul Educației a stabilit astfel calendarul pentru probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2023:

Luni, 26 iunie: Limba şi literatura română

Marţi, 27 iunie: proba obligatorie a profilului (discipline, în funcţie de profil: Matematică şi Istorie)

Miercuri, 28 iunie: proba la alegere a profilului şi specializării (se poate opta, în funcţie de filieră, profil şi specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare şi comunicare, Sociologie şi Psihologie)

Joi, 29 iunie: Limba si literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale).

Afișarea rezultatelor iniţiale (în centrele de examen şi online) va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În cazul contestațiilor, candidații trebuie să completeze, să semneze şi să depună/transmită prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2023 vor fi afișate în data de 7 iulie (în centrele de examen și online).