Editura Evenimentul si Capital

O aventură: Descoperirea unui neamț în Germania! România lui Cristoiu

Autor: | | 17 Comentarii | 8807 Vizualizari

Motto. Acest articol nu e o luare de poziție. E pur și simplu o constatare. Încă de la Dusseldorf, de la aterizare, în drum spre Aachen, împreună cu soţia ne-am lansat într-o veritabilă aventură: Descoperirea, în Germania, a nemților!

– Uite un neamţ! exclamă soţia, văzînd pe stradă un tată blond, cu doi copii blonzi.

– N-aș fi atît de sigur, răspund eu. Şi dacă e un turc vopsit, care a făcut copii cu o nemţoaică?  Nu e lucru prea lesne azi să descoperi nemţi în Germania. 

Spaţiul public e plin de turci, chinezi, asiatici în general, locuitori din Est (rromii noştri), arabi şi arăboaice, pakistanezi, thailandeze, negri şi, evident, emigranţii din ultimele valuri - sirieni, afgani şi irakieni. Pe cei din valul Mama Merkel îi recunoşti ușor. Sînt tineri, cu barbuță, umblă în grup, cu aerul că sînt în căutarea a ceva de violat, fără femei şi copii. Familiile vor fi aduse mai tîrziu.

Şoferul care mă duce de la aeroportul Dusseldorf la Gară e turc.

– Sînteţi din Turcia? îl întreb citind pe ecuson numele Ahmet.

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

– Din Turcia, răspunde el mîndru.

La Aachen, ca să cumpărăm abonament la autobuz, intrăm într-un chioşc care vinde ziare, dar şi loto. La ziare e o jună din Asia. La Loto, o bătrînă, mamă sau bunică asiatică. Vorbeşte prost germana. De engleză n-are habar.

Contrar teoriilor vînturate în Europa, năvala emigranţilor nu e rezultatul unei luări prin surprindere a autorităţilor germane. Nu e nici semnul toleranţei excesive a nemţilor, care nemţi au complexul purificării hitleriste, bla, bla, bla. E produsul unei politici pragmatice și programatice, ţintind două scopuri pe termen mediu şi lung:

1) Repopularea Germaniei, în pericol de a fi redusă pe termen lung la numărul de locuitori ai unui Land din cauza ratei mici a natalității. Ca şi la Hamburg, la Aachen m-a surprins numărul mare de persoane care scot la plimbare cîini şi nu copii. Aflată în faţa unei Crize a forţei de muncă, Germania a apelat şi apelează la cetăţenii din Africa, Orientul Mijlociu, Asia. Angela Merkel a socotit că merită bombănelile prezentului în numele viitorului. E sigură că va intra în Istorie drept cea care a salvat Germania prin injecția de ceea ce romanii ar fi numit barbari.

2) Imigraţia ilegală e mult mai rentabilă decît cea legală. Desigur, imigrantul nu-şi poate permite în general să facă gură cînd vine vorba de drepturile sale. Un imigrant ilegal însă nu-şi poate permite nici măcar să ceară un salariu decent. Mulţi dintre imigranţii veniţi cu valul sînt sirieni. Graţie regimului qvasi socialist, sirienii sînt oameni cu şcoală. Din cauza războiului, au luat calea pribegiei sirienii educaţi, cu şcoală, mai vulnerabili la Război decît cei fără şcoală.

Ca şi în alte locuri din Europa, în Germania se prefaţează pe termen lung dispariţia rasei albe. Desigur, la un moment dat, din încrucişări, va ieşi o rasă nouă. Să-i zicem cu aproximație rasa tărcată. Dar acum sigur e pe termen lung că rasa albă e pe ducă.

Pînă aici nimic îngrijorător. În definitiv, nu alt proces a străbătut Imperiul Roman în epoca de decadenţă. Cetăţenilor romani fleşcăiţi, tot mai pirpirii, le-au luat locul barbarii: Virili, puternici, vitali, ambiţioşi, buni reproducători. În Germania, văzută de mine cel puţin, străinii se constituie în comunităţi proprii. A sporit numărul magazinelor dedicate alimentelor, îmbrăcăminţii, mărfurilor lor. (vezi foto).

Pagina 1 din 2Loading...

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
22:15 Comportamentul fiicelor regelui Mihai, la funeralii, explicat de un psiholog cunoscut 22:06 CADOUL INEDIT primit de Principele Nicolae în fața Palatului Regal. CULISELE unui MANIFEST ANTICOMUNIST. EXCLUSIV EVZ 21:49 Securea războiului regal n-a fost îngropată nici măcar la funeralii. Principele Nicolae, ţinta unui gest care va stârni multe reacţii 18:43 Mesajul IMPRESIONANT al președintelui Klaus Iohannis, după funeraliile Regelui Mihai 18:23 Regele Mihai. Cele mai emoționante imagini de la funeraliile regale - FOTO 18:16 Regele Mihai, ţinta unui DEMERS RUŞINOS AL PDSR, într-o IMAGINE-EVENIMENT, publicată în EVZ. Foto în articol 18:15 Protest anti-PSD în ziua FUNERALIILOR Regelui Mihai 18:11 CULISELE EXPULZĂRII Regelui Mihai în decembrie '90. Whisky, SRI, Doi și-un Sfert, Iliescu, Roman, Pleșu... Dezvăluiri spectaculoase! 15:37 IMAGINI EXCLUSIVE din Trenul Regal care se îndreaptă spre Curtea de Argeș. Foto de colecţie în articol 13:23 SCANDAL POLITIC chiar în timpul doliului naţional. CHIAR NU EXISTĂ RESPECT pentru memoria Majestăţii Sale? 12:13 Carmen Iohannis a surprins pe toată lumea! Cum a apărut aceasta la FUNERALIILE REGALE. Foto în text! 11:16 Ce scriu PUBLICAȚIILE INTERNAȚIONALE despre funeraliile Regelui Mihai. Mesaje PLINE DE EMOȚIE și solemnitate 11:07 RĂMAS-BUN Majestate! Sicriul Regelui Mihai I a fost coborât în Necropola Regală, de la Curtea de Argeș 11:07 Ultimele zile din viața Regelui Mihai. Mărturiile emoţionante ale maicilor care au avut grijă de Majestatea Sa până în ultima clipă 10:46 IMPRESIONANT! Cartierul General NATO, gest plin de EMOȚIE pentru Regele Mihai 08:39 Funeralii REGALE și Capitală „PARALIZATĂ”! Ce zone vor fi închise 20:41 O ultimă UMILINŢĂ pentru Regele Mihai. Legea NU INTERZICE prezența Coroanei de Oțel la funeralii 20:37 Regele Mihai. ADEVĂRUL CE TREBUIE ŞTIUT de români. Un general de Securitate L-A TRANSFORMAT DIN REGE ÎN DOMN. Mărturii istorice 16:07 Dan Negru ATACĂ TELEVIZIUNEA după moartea Regelui Mihai. Prezentatorul A CEDAT NERVOS 14:59 FUNERALIILE REGELUI MIHAI. CFR Călători suplimentează trenurile spre Curtea de Argeș

Articole salvate