AUTOSTRADA surpată Orăstie - Sibiu (lot 3) se deschide în septembrie „dacă nu plouă”

AUTOSTRADA surpată Orăstie - Sibiu (lot 3) se deschide în septembrie „dacă nu plouă”

Lotul 3 al autostrăzii Sibiu - Orăştie va fi redeschis traficului după jumătatea lunii septembrie, a susţinut, joi, ministrul Transporturilor, Sorin Buşe.

Acesta a inspectat lucrările pe loturile 2, 3 şi 4 ale autostrăzii Sebeş - Turda.  „Lotul 3 o să fie dat ( traficului - n.r.) până la sfârşitul lunii septembrie, deci după jumătatea lunii septembrie", a declarat ministrul Transporturilor, menţionând totodată că „se lucrează în foc continuu", iar între mijlocul şi sfârşitul lunii viitoare lucrările vor fi terminate pe tronsonul care a fost demolat, scrie Agerpres.

Șeful CNADNR, Cătălin Homor, a declarat pentru Capital că lotulș 3 se va deschide ciruclațiie pe 30 septembrie „dacă nu plouă”.

„Reparaţia o să fie făcută clar până la jumătatea lunii septembrie şi când vom da drumul la circulaţie vrem să fim siguri că nu numai că este gata, dar este în condiţii de siguranţă", a afirmat ministrul Transporturilor. El a susţinut că problemele de pe tronsonul respectiv sunt "din vina constructorului, care nu a luat în considerare condiţiile geofizice de acolo".

În data de 3 septembrie 2015, CNADNR a anunţat închiderea circulaţiei rutiere pe Autostrada A1 Orăştie - Sibiu, la 10 luni de la inaugurarea acesteia, între Nod rutier Sălişte (km 270+020) - Nod rutier Cunţa (km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la km 275+650 al autostrăzii.

CNADNR a impus constructorului autostrăzii Orăştie - Sibiu, Salini Impregilo, să refacă porţiunea de 200 - 300 de metri din corpul de autostradă unde au apărut degradările, prin demolare şi reconstrucţie în conformitate cu proiectul tehnic aprobat.

Autostrada a fost împărţită în 4 loturi de punere în aplicare. Loturile 1 şi 2, având lungimea de circa 44 km, au fost deschise traficului în 2013. Loturile 3 şi 4 au fost deschise traficului în 2014. În ceea ce priveşte Lotul 3 (Sălişte - Cunţa) de aproximativ 22 de kilometri, acesta face obiectul unei anchete penale după ce pe o porţiune din zona viaductului Aciliu au apărut fisuri adânci, care au pus în pericol siguranţa traficului rutier.