Editura Evenimentul si Capital

AutoMoțiunea de cenzură confirmă un adevăr spus pînă acum de Opoziție și de Presă: PSD și ALDE și-au bătut joc de voturile românilor din decembrie 2016 | ROMANIA LUI CRISTOIU

Ion Cristoiu
Autor: | | 15 Comentarii | 6340 Vizualizari

Plenul Parlamentului s-a întrunit duminică după-amiaza pentru momentul numit citirea Moţiunii de cenzură împotriva Guvernului PSD-ALDE. Moțiunea sau mai degrabă AutoMoțiunea de cenzură se intitulează Romania nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor.

Nu știu cine a dat acest titlu. Sigur e că el Moțiunii poate fi în orice moment justificarea pentru ca PSD și ALDE să nu mai guverneze pînă cînd cele două partide- PSD îndeosebinu- și schimbă conducerea. Aceasta deoarece :

România a fost confiscată de Liviu Dragnea și camarila sa de știuci. Democrația a fost pusă la îndoială timp de șase luni, cît a guvernat PSDALDE.

Votul românilor n-a fost respectat. Românii au votat un partid care făgăduia modernizarea și nu teleomarnizarea României. Dezastrul Guvernării PSD- ALDE a fost semnalat timp de șase luni de Opoziție și de Presa independentă. Au fost denunțate populismul ciocoiesc, folosirea Bugetului pentru interesele mafiote ale baronilor locali, încercarea de transformare a Justiției într-un albitor al lui Liviu Dragnea, plasarea în toate posturile a clientelei lui Liviu Dragneanepoate, foste ibovnice și actuale ibovnice, șoferi, aghiotanți, inși care i-au întreținut heleșteul privat și inși care i-au dresat știucile să ia poziție de drepți cînd se ivește cîrligul Stăpînului, măsurile luate peste noapte și aparent la beție, precum cea de a finanța 30000 de consultanți pentru impozitul pe gospodărie, blocarea investițiilor.

Aceste semnale n-au ajuns la opinia publică.

Ele au fost bruiate de campania de laude aduse de liderii PSD și ALDE Guvernării PSD- ALDE.

Iată însă că pe fondul Războiului civil din PSD înșiși liderii PSD confirmă adevărurile spune pînă acum de Opoziție și de Presa independentă. Călin Popescu Tăriceanu a denunțat la conferința de presă de miercuri, 14 iunie 2017, concentrarea exclusivă a Guvernării pe consum, în detrimentul investițiilor, Gabriela Firea a atacat Guvernul PSD- ALDE, pentru că n-a dat o mînă de ajutor cetățenilor Bucureștilor, Sorin Grindeanu a dezvăluit că Sevil Shhaideh, una dintre știucile din heleșteul lui Liviu Dragnea, n-a făcut nimic timp de 5 luni în privința PNLD.

Sînt toate acestea argumente decisive oferite nu de Opoziție și Presă, ci chiar de lideri PSD- ALDE că aceste partide și-au bătut joc de votul românilor :

Guvernarea PSD-ALDE a fost o catastrofă.

O dovedește însă mai ales Moțiunea de cenzură.

Moţiunea de cenzură are drept temei constituţional următorul raţionament:

Un partid parlamentar consideră că Guvernarea de pînă acum a fost catastrofală.

Interesul naţional cere ca Guvernul unui partid să plece pentru a lăsa locul unui Guvern ţinînd de alt partid. Prin urmare, Moţiunea de cenzură are drept notă de esenţă denunţarea Guvernării de pînă atunci. În chip logic, partidul aflat la Putere se apără, înfăţişînd opiniei publice argumente potrivit cărora Guvernarea a fost excepţională. Concomitent, în timp ce Opoziţia angajează negocieri cu alte partide pentru a răsturna Guvernul, Puterea duce tratative cu alte partide (cele cu care negociază şi Opoziţia) pentru a-şi asigura numărul de voturi necesare respingerii Moţiunii. Atît textul Moţiunii depuse de Coaliţia PSD-ALDE, cît şi întîmplările din ultimele zile, se înscriu perfect în hotarele constituţionale care delimitează depunerea unei Moţiuni de cenzură.

Guvernarea PSD- ALDE de nici 6 luni a fost catastrofală.

Interesul naţional cere ca acest Guvern să plece pentru a lăsa locul altuia.

Aşa s-ar prezenta lucrurile unui străin abia picat în Bucureşti şi care nu ştie nimic despre paranoia lui Liviu Dragnea de a controla totul în Guvern, de evaluarea guvernului de către un singur cetăţean şi nu prin raportare a bilanţului la realitate, ci prin raportare la un aşa-zis Program de Guvernare, văzut ca un Orar al trecerii trenurilor printr-o staţie importantă, refuzul lui Sorin Grindeanu de a demisiona, numirea fostului premier şi preşedinte al PSD în postul de simplu funcţionar al Guvernului condus de un fost subordonat, blocarea uşii la Monitorul Oficial, demascarea premierului PSD de către liderii PSD drept Dușman al Poporului PSD-ist, acționînd din interiorul Guvernului pentru zădărnicirea treburilor Guvernului.

Şi anume că Guvernul PSD-ALDE, votat în întreaga sa componenţă, de conducerile celor două partide, apărat şi lăudat pînă acum de majoritatea PSD-ALDE trebuie să treacă examenul unei Moţiuni de cenzură depuse de Coaliţia PSD-ALDE.

Toată lumea s-a concentrat pe această premieră în istoria democraţiei din toate timpurile:

Un partid depune o moţiune de Autocenzură. Eu însă cred că vom înţelege multe lucruri dacă vom face abstracţie de cine şi împotriva cui depune Moţiunea de cenzură.

Din punct de vedere democratic, constituţional, tot ce se întîmplă acum e perfect.

Guvernul PSD-ALDE e supus unei Moţiuni de cenzură pentru c-a guvernat catastrofal.

Eu unul cel puțin nu cred o clipă în viabilitatea Planului asumat de Sorin Grindeanu-Victor Ponta. Nu numai pentru că – sunt sigur – PSD-ALDE vor reuşi să strîngă voturile pentru adoptarea Moţiunii de cenzură, dar şi pentru că eşecul Moţiunii ar fi un dezastru pentru România.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate