Editura Evenimentul si Capital

S-A EXTRAS bonul CÂȘTIGĂTOR la a doua loterie ocazională: ESTE în valoare de 135 de lei, extras pe 23 mai!

Autor: | | 5 Comentarii | 3232 Vizualizari

Astăzi, începând cu ora 17, a avut loc a doua loterie ocazională a bonurilor fiscale. În prima etapă de selecție, s-a extras ziua, luna și valoarea bonurilor câștigătoare. Este vorba de suma de 135 de lei, pe bonuri emise pe data de 23 mai.

Ulterior, dintre bonurile astfel rezultate, se vor extrage maximum 100, care vor împărți premiul de un milion de lei,ceea ce înseamnă că valoarea medie a câștigului per bon va fi de minimum 10.000 de lei.  

OMFP nr. 745 din 25 Iunie 2015, Ordin pentru organizarea unei extrageri ocazionale a Loteriei bonurilor fiscal, a fost publicat în MO 0460 din 25 iunie. Iată ce prevăd noile norme.  În același Monitor Oficial a fost publicată Lege nr. 166 din 24 Iunie 2015, privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale. 

Începând cu intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe, la extragerile loteriei bonurilor fiscale din perioada următoare se vor acorda un număr de maxim 100 premii, scriu consultanții de la Benta Consult.

Legea nr. 166/2016 prezintă două structuri conceptuale distincte: introduce o nouă procedură privind câștigătorii la loteria bonurilor fiscale; b. corectează o eroare legislativă din OG nr. 28/1999 privind casele de marcat fiscale cu privire la aplicarea sancțiunii contravenționale asupra operatorilor economici.

-    Dacă există un număr mai mare de bonuri fiscale câștigătoare se organizează o extragere suplimentară prin care se vor extrage aleator 100 câștigători. Din punct de vedere procedural, o persoană fizică ce deține un bon fiscal original declarat câștigător va depune la ANAF acest bon, primind de la autoritatea fiscală o copie conformă cu originalul.

-    Autoritățile fiscale centralizează la unitățile locale toate bonurile fiscale revendicate ca fiind câștigătoare și întocmesc o listă centralizatoare cu posibilii câștigători. Din această listă se vor extrage cele 100 de premii.

-    A doua modificare prevăzută de lege se adresează operatorilor economici sancționați contravențional pentru nerespectarea regimului de utilizare al caselor de marcat fiscale.

-    În luna mai 2015, prin OG nr. 10/2015 s-a stabilit faptul că un operator economic poate achita de 10 ori amenda contravențională primită ca sancțiune alternativă la suspendarea activității acestuia. Aceeași prevedere normativă stabilea faptul că suma nu se restituie dacă în urma deciziei instanței se constată că operatorul economic nu trebuia astfel sancționat.

-    Desigur, această situație este una de încălcare evidentă a drepturilor de proprietate privată.   Legea analizată astăzi abrogă precizarea că respectiva sumă nu se restituie dacă operatorul economic câștigă în fața instanței de judecată competente.

-    În acest sens, interpretăm prevederea normativă ca o posibilitate a operatorului economic sancționat eronat să solicite la rambursare suma achitată pentru continuarea activității.

Iată, în detaliu, cum va avea loc extragerea bonurilor câștigătoare, potrivit comunicatului Loteriei Române

Prima extragere Extragerea va fi realizată cu urnele și bilele pe care Loteria Română le utilizează pentru tragerile loto, în prezența unei comisii formate din câte un reprezentant al MFP, ANAF și CNLR, iar bilele și urnele vor fi verificate în prezența comisiei înainte de extragere. Depunerea cererilor de revendicare se realizează începând cu prima zi după efectuarea extragerii, timp de 30 de zile, prin depunerea în original a bonului fiscal câștigător emis în perioada 29 martie – 31 mai 2015, alături de copia actului de identitate și de o cerere, la orice administrație fiscală din structura Agenției Naționale de Administrare Fiscală. 

Un bon fiscal este considerat câștigător doar dacă are înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat  fiscalizat (de exemplu: logotipul și seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data și ora emiterii precum și numărul de ordine). 

Fiecare unitate teritorială ANAF, la care se depun bonurile fiscale câștigătoare în prima etapă de selecție, va elibera o copie a acestora cu mențiunea „conform cu originalul”, pe care se inscrie un număr unic de înregistrare. 

Pentru asigurarea transparentei, lista cu numerele unice de înregistrare al bonurilor care au făcut obiectul cererilor de revendicare, va fi publicată pe site-urile MFP și ANAF. În acest mod, fiecare persoană care a depus o cerere de înregistrare, va putea verifica existenta acestuia pe lista centralizatoare.  Dacă după finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista centralizatoare cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de 1.000.000 lei este împărțit persoanelor care le-au depus, după verificarea autenticității bonurilor câștigătoare. 

Dacă în urma centralizării listei bonurilor fiscale pentru care s-au revendicat premiile, se constată depășirea numărului de maximum 100 de cereri de revendicare, va fi organizată a doua extragere în vederea determinării a 100 de câștigători.

Detalii despre a doua etapă de selecție a câștigătorilor în cadrul Loteriei bonurilor fiscale: În cazul realizării celei de a doua etape de selecție în cadrul Loteriei bonurilor fiscale, va fi extras un număr din lista numerelor unice de înregistrare acordate bonurilor pentru care au fost revendicate premii. 

Extragerea va fi efectuată cu urnele CN „Loteria Română”, într-o nouă extragere televizate, care va fi anunțată ulterior. Numărul extras în cadrul acestei trageri va fi primul câștigător și, totodată, baza de referință la care se aplică crescător un pas care are valoarea egală cu ziua emiterii bonului fiscal câștigător. 

Dacă în urma aplicării acestei proceduri de selecție se depășește  numărul unic maxim atribuit bonurilor fiscale din listă, următorul număr câștigător din listă este dat de diferența dintre suma determinată prin aplicarea pasului la baza de referință şi numărul unic maxim atribuit, continuând cu aplicarea pasului până la stabilirea numărului maxim de premii prevăzut de lege. În procesul de aplicare al pasului, numerele selectate ca fiind câștigătoare, sunt eliminate din listă. După stabilirea celor 100 de bonuri fiscale câștigătoare, acestea vor fi centralizate și transmise în termen de două zile către ANAF în vederea încărcării rezultatelor în "Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale" și verificarea autenticității bonurilor fiscale câștigătoare de către Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, prin direcţiile regionale antifraudă fiscală. 
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
16:45 Președintele Iohannis face o declarație de presă după consultările cu partidele 16:12 CONSULTĂRI la Cotroceni. UDMR: Nu o cunoaștem pe Viorica Dăncilă/Așteptăm decizia Președintelui pentru a purta discuții cu propunerea PSD 14:54 CONSULTĂRI la Cotroceni. Băsescu a avut în „plic” două propuneri de premier 11:40 CONSULTĂRI la Cotroceni. Liderul PSD, Liviu Dragnea: „Viaţa bate filmul!” 10:52 SURPRIZĂ în POLITICĂ. Cine a CÂȘTIGAT din RĂZBOIUL Dragnea-Tudose. Indiciu: NU e NICIUNUL dintre cei doi 09:41 EXCLUSIV EVZ. LISTA NEAGRĂ a miniștrilor PSD. Opt miniștri își vor pierde portofoliile în cabinetul Dăncilă 08:40 Marcel Ciolacu a DEMISIONAT din funcția deținută în GUVERN 08:20 Badea lansează bomba: URMĂTORUL PREMIER va fi DISCIPOLUL LUI COLDEA. „PSD îşi bate joc de votanţi” 22:22 Demisia lui Tudose. SE ŞTIA DEMULT despre LOVITURA DE GRAŢIE din PSD. Poate fi numită CONFIRMAREA ANULUI 19:55 Dragnea a dezvăluit cum va alege PSD viitorul premier: „Am mână proastă! Eu nu voi mai propune niciun nume” 19:54 Horoscop. Așa cum v-am anunțat în ”Horoscopul 2018”, Mihai Tudose și-a dat demisia pe 15 ianuarie 19:23 Cine se află în spatele premierilor demiși din PSD? ASTA, DA, DEZVĂLUIRE. Seism pe scena politică. NEWS ALERT! 17:29 UN GENERAL CELEBRU I-A ÎNVENINAT pe Dragnea şi Tudose. „Ultimul supraviețuitor al epocii Băsescu” 16:50 Mihai Tudose a promovat un Penal în Guvern! De ce nu mîrîie Presa anticorupție?! România lui Cristoiu 15:15 Prima femeie PREMIER din istoria României! VIORICA DĂNCILĂ este propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru 15:01 Olguța Vasilescu: DĂNCILĂ va continua cu legile JUSTIȚIEI/. PSD îi acordă tot sprijinul 13:31 Va numi Klaus Iohannis al treilea guvern PSD după ce a promis că nu va face asta? NEWS ALERT ÎN POLITICĂ! 13:13 PSD o propune premier pe Viorica Dăncilă - UPDATE NEWS ALERT ÎN POLITICĂ! 11:17 Noul premier PSD: Firea, Stănescu, Vasilescu și Manda au refuzat. Cine este în cărți în Kiseleff 10:58 Liviu Dragnea, „SPULBERAT” la Bruxelles: „A aprins fitilul unei REVOLTE cum nu a mai fost vreodată!”

Articole salvate