Editura Evenimentul si Capital

S-A EXTRAS bonul CÂȘTIGĂTOR la a doua loterie ocazională: ESTE în valoare de 135 de lei, extras pe 23 mai!

Autor: | | 5 Comentarii | 3220 Vizualizari

Astăzi, începând cu ora 17, a avut loc a doua loterie ocazională a bonurilor fiscale. În prima etapă de selecție, s-a extras ziua, luna și valoarea bonurilor câștigătoare. Este vorba de suma de 135 de lei, pe bonuri emise pe data de 23 mai.

Ulterior, dintre bonurile astfel rezultate, se vor extrage maximum 100, care vor împărți premiul de un milion de lei,ceea ce înseamnă că valoarea medie a câștigului per bon va fi de minimum 10.000 de lei.  

OMFP nr. 745 din 25 Iunie 2015, Ordin pentru organizarea unei extrageri ocazionale a Loteriei bonurilor fiscal, a fost publicat în MO 0460 din 25 iunie. Iată ce prevăd noile norme.  În același Monitor Oficial a fost publicată Lege nr. 166 din 24 Iunie 2015, privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale. 

Începând cu intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe, la extragerile loteriei bonurilor fiscale din perioada următoare se vor acorda un număr de maxim 100 premii, scriu consultanții de la Benta Consult.

Legea nr. 166/2016 prezintă două structuri conceptuale distincte: introduce o nouă procedură privind câștigătorii la loteria bonurilor fiscale; b. corectează o eroare legislativă din OG nr. 28/1999 privind casele de marcat fiscale cu privire la aplicarea sancțiunii contravenționale asupra operatorilor economici.

-    Dacă există un număr mai mare de bonuri fiscale câștigătoare se organizează o extragere suplimentară prin care se vor extrage aleator 100 câștigători. Din punct de vedere procedural, o persoană fizică ce deține un bon fiscal original declarat câștigător va depune la ANAF acest bon, primind de la autoritatea fiscală o copie conformă cu originalul.

-    Autoritățile fiscale centralizează la unitățile locale toate bonurile fiscale revendicate ca fiind câștigătoare și întocmesc o listă centralizatoare cu posibilii câștigători. Din această listă se vor extrage cele 100 de premii.

-    A doua modificare prevăzută de lege se adresează operatorilor economici sancționați contravențional pentru nerespectarea regimului de utilizare al caselor de marcat fiscale.

-    În luna mai 2015, prin OG nr. 10/2015 s-a stabilit faptul că un operator economic poate achita de 10 ori amenda contravențională primită ca sancțiune alternativă la suspendarea activității acestuia. Aceeași prevedere normativă stabilea faptul că suma nu se restituie dacă în urma deciziei instanței se constată că operatorul economic nu trebuia astfel sancționat.

-    Desigur, această situație este una de încălcare evidentă a drepturilor de proprietate privată.   Legea analizată astăzi abrogă precizarea că respectiva sumă nu se restituie dacă operatorul economic câștigă în fața instanței de judecată competente.

-    În acest sens, interpretăm prevederea normativă ca o posibilitate a operatorului economic sancționat eronat să solicite la rambursare suma achitată pentru continuarea activității.

Iată, în detaliu, cum va avea loc extragerea bonurilor câștigătoare, potrivit comunicatului Loteriei Române

Prima extragere Extragerea va fi realizată cu urnele și bilele pe care Loteria Română le utilizează pentru tragerile loto, în prezența unei comisii formate din câte un reprezentant al MFP, ANAF și CNLR, iar bilele și urnele vor fi verificate în prezența comisiei înainte de extragere. Depunerea cererilor de revendicare se realizează începând cu prima zi după efectuarea extragerii, timp de 30 de zile, prin depunerea în original a bonului fiscal câștigător emis în perioada 29 martie – 31 mai 2015, alături de copia actului de identitate și de o cerere, la orice administrație fiscală din structura Agenției Naționale de Administrare Fiscală. 

Un bon fiscal este considerat câștigător doar dacă are înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat  fiscalizat (de exemplu: logotipul și seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data și ora emiterii precum și numărul de ordine). 

Fiecare unitate teritorială ANAF, la care se depun bonurile fiscale câștigătoare în prima etapă de selecție, va elibera o copie a acestora cu mențiunea „conform cu originalul”, pe care se inscrie un număr unic de înregistrare. 

Pentru asigurarea transparentei, lista cu numerele unice de înregistrare al bonurilor care au făcut obiectul cererilor de revendicare, va fi publicată pe site-urile MFP și ANAF. În acest mod, fiecare persoană care a depus o cerere de înregistrare, va putea verifica existenta acestuia pe lista centralizatoare.  Dacă după finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista centralizatoare cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de 1.000.000 lei este împărțit persoanelor care le-au depus, după verificarea autenticității bonurilor câștigătoare. 

Dacă în urma centralizării listei bonurilor fiscale pentru care s-au revendicat premiile, se constată depășirea numărului de maximum 100 de cereri de revendicare, va fi organizată a doua extragere în vederea determinării a 100 de câștigători.

Detalii despre a doua etapă de selecție a câștigătorilor în cadrul Loteriei bonurilor fiscale: În cazul realizării celei de a doua etape de selecție în cadrul Loteriei bonurilor fiscale, va fi extras un număr din lista numerelor unice de înregistrare acordate bonurilor pentru care au fost revendicate premii. 

Extragerea va fi efectuată cu urnele CN „Loteria Română”, într-o nouă extragere televizate, care va fi anunțată ulterior. Numărul extras în cadrul acestei trageri va fi primul câștigător și, totodată, baza de referință la care se aplică crescător un pas care are valoarea egală cu ziua emiterii bonului fiscal câștigător. 

Dacă în urma aplicării acestei proceduri de selecție se depășește  numărul unic maxim atribuit bonurilor fiscale din listă, următorul număr câștigător din listă este dat de diferența dintre suma determinată prin aplicarea pasului la baza de referință şi numărul unic maxim atribuit, continuând cu aplicarea pasului până la stabilirea numărului maxim de premii prevăzut de lege. În procesul de aplicare al pasului, numerele selectate ca fiind câștigătoare, sunt eliminate din listă. După stabilirea celor 100 de bonuri fiscale câștigătoare, acestea vor fi centralizate și transmise în termen de două zile către ANAF în vederea încărcării rezultatelor în "Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale" și verificarea autenticității bonurilor fiscale câștigătoare de către Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, prin direcţiile regionale antifraudă fiscală. 
Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
01:16 Băsescu, STAND-UP CU NOUL PREMIER: „Dacă vedeți în unele poze fața lui Tudose..." 01:14 Olguța A RATAT ŞANSA CARIEREI. Toți membrii PSD vorbesc despre asta 01:11 Dan Andronic, IPOTEZĂ-ȘOC în cazul lui Tudose. Strategia lui Iohannis 01:11 Băsescu l-a „UMILIT” pe Gelu Vișan în direct la TV! Replica pe care nu o va uita NIMENI 00:50 Băsescu TUNĂ și FULGERĂ după numirea lui Tudose premier: „Iohannis a făcut CEL MAI URÂT lucru! TRĂDARE” 23:51 Tudose, ATACAT fără MILĂ de presa internațională: „Dragnea pierde din popularitate chiar dacă...” 23:36 Lista echipei lui Tudose: Numele de miniștri vehiculate în PSD - surse 22:39 Cine este Mihai Tudose, premierul PSD: Profesor la SRI, acuzat de plagiat, mic maestru în șah - biografie 22:37 ULTIMA BOMBĂ ÎN PSD! S-a vorbit despre o MARE TRĂDARE 22:36 Inedit! Reacția SRI despre premierul PSD Mihai Tudose 22:24 EXCLUSIV EVZ - Tudose către liderii PSD: „Nu vreau să fiu vedetă TV” 22:18 BOMBĂ ÎN PSD! Tudose A FOST DENUNŢAT LA DNA. Planul lui Dragnea SE POATE NĂRUI. Rămâne de văzut CE REACŢIE VA AVEA IOHANNIS 22:00 Tudose şi SECRETELE SOŢIEI SALE. Sunt în joc MILIOANE DE EURO. Detalii explozive 20:03 EXCLUSIV EVZ - Directorul de cabinet al lui Mihai Tudose a lucrat 13 ani pe „analiză-sinteză” în sistemul de siguranță națională, iar soția lui lucrează la UM 0472 și predă la SRI / DOCUMENTE 19:22 Iohannis: „Îl desemnez pe domnul Tudose ca viitor prim-ministru” - LIVE TEXT 18:22 MIHAI TUDOSE era prieten apropiat cu „Anaconda”, generalul SRI Elena Istode. TUDOSE a fost ACUZAT de PONTA că este OFIȚER ACOPERIT! 18:05 Udrea ÎL CRITICĂ DUR Dragnea: „Praf și pulbere. A aruncat PSD ÎN HAOS” 15:55 Propunere SURPRIZĂ a PMP pentru funcția de premier 15:06 CONSULTĂRI la COTROCENI. Băsescu: „Desemnarea PSD este una ratată, menită să-l atragă pe Iohannis într-o capcană. PMP l-a propus premier pe Sigfried Mureșan” | LIVE TEXT 10:03 CULISELE CEx PSD. Drumul NOMINALIZĂRII lui Mihai Tudose spre Palatul Cotroceni

Articole salvate