Editura Evenimentul si Capital

VAL DE ARESTĂRI LA domiciliu. Peste 200 de persoane au scăpat de gratii

Val de arestari la domiciliu. Peste 200 de persoane au scăpat de gratii
Autor: | | 2 Comentarii | 510 Vizualizari

În ultima săptămână, în toată țara, instanțele de judecată au dispus măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 220 de persoane şi au fost înregistrate 34 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară dispuse iniţial, cu alte măsuri.

Poliţia Română verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă. 

În ultima săptămână, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 220 de persoane şi au fost înregistrate 34 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară dispuse iniţial, cu alte măsuri.

Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse.

În perioada 20-27 martie a.c., la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 220 de persoane.

Poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 62 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu și faţă de 158 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Tot în această perioadă, la nivel naţional, au fost înregistrate 34 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri.

Măsura controlului judiciar dispusă iniţial a fost înlocuită, în 11 cazuri, cu măsura arestării preventive, cu executarea pedepsei închisorii, în 3 cazuri, cu suspendarea executării pedepsei, în 5 cazuri, iar, în alte 3 cazuri, controlul judiciar a fost înlocuit cu arestul la domiciliu.

În două cazuri, arestul la domiciliu a fost înlocuit cu controlul judiciar, în şase cazuri fiind înlocuit cu mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea.

De asemenea, arestul la domiciliu a fost înlocuit cu arestarea preventivă în 3 cazuri şi cu suspendarea executării pedepsei într-un caz.

La data de 26 martie a.c., Curtea de Apel Alba Iulia a dispus înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu luată față de un bărbat, de 22 de ani, din Sibiu, cu măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Aceeaşi instanţă a dispus față de un bărbat, de 23 de ani, înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile. Întrucât cei în cauză nu au respectat obligația de a nu comunica între ei, a fost înlocuită măsura dispusă inițial.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate