Editura Evenimentul si Capital

Anul marilor șantiere în Capitală

Investițiile Municipalității vor schimba regulile de trafic pe mai multe artere
Autor: | | 0 Comentarii | 681 Vizualizari

Printre cele mai importante proiecte care vor demara anul acesta se numără: lărgirea străzii Fabricii de Glucoză și construirea pasajului de la Piața Romană, în valoare de 165 de milioane de lei.

Bugetul Primăriei Municipiului București pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din Capitală este de aproximativ 400 de milioane de lei. O parte din acești bani vor fi alocați pentru continuarea lucrărilor începute, iar restul vor fi destinați deschiderii de noi șantiere. Pasajul subteran de la Piața Sudului, modernizarea șoselei Pantelimon- Iancului, drumul expres spre A1 și Podul de la Ciurel, pasajul peste râul Dâmbovița de pe bulevardul Nicolae Grigorescu, sunt investițiile care vor fi continuate și anul acesta.

Proiectele noi

În ceea ce privește proiectele noi, Municipalitatea va demara două mari proiecte de infrastructură, respectiv lărgirea străzii Fabrica de Glucoză la două benzi pe sens, și pasajul pietonal de la Piața Romană, care va decongestiona traficul, susțin reprezentanții Primăriei Capitalei. Lărgirea străzii Fabrica de Glucoză este considerată o necesitate pentru preluarea traficului de pe autostrada A3, care ar urma să intre în București în aprilie 2015, spun șefii de la Drumuri.

Pasajul de la Romană

Pasajul subteran pietonal de la Piața Romană va avea 5 intrări - două la ASE, una în față la coloane, unul în fața BCR și un altul între Bd. Lascăr Catargiu și Dacia, scopul său declarat fiind de a fluidiza traficul în zonă și de a îmbunătăți circulația pietonală. Lucrarea va costa 65 de milioane de lei, iar reprezentanții Primăriei spun că va fi gata în aproximativ un an și jumătate. În ceeea ce privește lărgirea șoselei Fabrica de Glucoză care are 1,8 kilometri, investiția ar urma să faciliteze accesul la autostrada București-Ploiești. Lucrările vor dura 18 luni, din momentul deschiderii șantierului. Strada va avea patru benzi de circulație și un mic separator la ieșirea de pe autostradă.

Proiectele care au schimbat „fața” orașului

În 2014, Municipalitatea a bifat două mari investiții care au schimbat fața orașului: pasajul suprateran Mihai Bravu și refacerea completă a Căii Victoriei. Un alt proiect important, demarat de Primăria Capitalei condusă de Sorin Oprescu (foto), este pasajul de la Casa Presei. În 2014, au început lucrările de deviere a rețelelor, de lărgirea străzilor și realizarea pereților mulați ai pasajului. Lucrările continuă pe etape, astfel încât să se mențină fluența traficului. Pasajul va fi realizat doar pe un singur sens (cel de intrare în București, de pe Șos. București-Ploiești), având două ieșiri: una pe bulevardul Kiseleff și una pe bulevardul Mărăști. Lungimea aproximativă a pasajului este de 700 de metri. Valoarea investiției se ridică la 60,4 milioane lei (fără TVA), iar termenul de finalizare este de nouă luni de la demararea lucrărilor.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate