Editura Evenimentul si Capital

Antenele lui Voiculescu sunt scoase la vânzare cu 15 milioane de euro. ANAF a decis să caute CUMPĂRĂTORI pentru CLĂDIRILE în care funcţionează TELEVIZIUNILE lui Felix, după mai bine de UN AN de la DECIZIA JUSTIŢIEI

Dan Voiculescu
Autor: | | 42 Comentarii | 10942 Vizualizari

ANAF a finalizat evaluarea sediilor Grivco, Intact și ale televiziunilor Antena 1 și Antena 3, imobile care i-au aparținut omului de afaceri Dan Voiculescu, și le va scoate la vânzare la un preț de pornire de 15 milioane de euro, după un an şi două luni de la momentul în care Justiţia l-a condamnat pe Felix la 10 ani de închisoare şi a decis să-i fie confiscate clădirile pentru recuperarea prejudiciului. Voiculescua ispăşeşte pedeapsa pentru spălare de bani. Acesta a orchestrat privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) în urmă cu 15 ani şi a obţinut astfel un teren de 3,6 hectare şi mai multe clădiri în zona Băneasa cu suma de 100.000 de euro. Valoarea reală a proprietăţilor înhăţate ilegal de condamnatul Dan Voiculescu este de 60 de milioane de euro, bani pe care ANAF trebuia să-i recupereze de la emiterea sentinţei.

Şeful ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, a optat pentru recuperarea prejudiciului din dosarul Voiculescu prin vânzarea imobilelor respective, nu prin darea în folosință altor instituții publice. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a primit rapoartele de evaluare pentru mai multe imobile aparținând lui Dan Voiculescu.

Sediul Antenei 1 și Antenei 3, din Șoseaua București-Ploiești nr. 25-27, a fost estimat la o valoare de 3,4 milioane de euro. Potrivit acelorași evaluări, imobilul din Strada Gârlei nr. 1B, lot 1 are o valoare de piață estimată la 3,5 milioane de euro, iar imobilul din Strada Gârlei nr. 1B, lot 2, a fost estimat la 8,3 milioane de euro. În aceste imobile își au sediile grupul Intact și compania Grivco.

Valoarea a fost stabilită de către evaluatori independenți angajați de ANAF. Imobilele au fost confiscate de stat după condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare.

Sorin Pantiș, unul dintre complicii lui Dan Voiculescu din „Dosarul ICA”, a dezvăluit în cadrul procesului penal faptul că Felix și-a dezvoltat trustul Intact cu ajutorul domeniului din Băneasa, evaluat la 60 de milioane de euro de DNA.

Fost ministru al Comunicațiilor între 1996-1999, Pantiș a susținut în fața judecătorilor de la Curtea de Apel că terenurile Institutului de Cercetări Alimentare au fost ipotecate pentru ca Grivco să-și finanțeze operațiunile media.


Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv, pe 8 august 2014, la 10 ani de închisoare cu executare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), a decis Curtea de Apel Bucureşti. Gheorghe Mencinicopschi şi fostul director al ADS Corneliu Popa au fost condamnaţi la câte 8 ani de închisoare, iar fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş la 7 ani de închisoare. Decizia de condamnare a fost luată de judecătorii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea de la Curtea de Apel București.

FOTO: Dan Voiculescu înainte sa fie condamnat de Curtea de Apel Dan Voiculescu s-a retras la restaurant. 1 iulie 2014 (Foto: Nicu Dîrdîiac) Dan Voiculescu s-a retras la restaurant. 1 iulie 2014 (Foto: Nicu Dîrdîiac) Dan Voiculescu s-a retras la restaurant. 1 iulie 2014 (Foto: Nicu Dîrdîiac) Dan Voiculescu s-a retras la restaurant. 1 iulie 2014 (Foto: Nicu Dîrdîiac) Dan Voiculescu s-a retras la restaurant. 1 iulie 2014 (Foto: Nicu Dîrdîiac)MOTIVARE. De ce a fost condamnat Felix la 10 ani de închisoare: Voiculescu a controlat de la început privatizarea ICA

Voiculescu este cel care a controlat de la bun început operaţiunile juridice ce au condus în final la privatizarea frauduloasă a ICA precum şi cel care a beneficiat de pe urma activităţii infracţionale în mod direct şi nemijlocit, fiind beneficarul final şi substanţial al acestui proces infracţional şi fiind persoana care, prin interesul său faţă de ICA, a dat naştere acestei succesiuni de evenimente. În motivarea sentinţei, Curtea constată că "inculpatul a demostrat o atitudine de sfidare faţă de actul de justiţie concluzie ce rezultă din dobândirea si respectiv, pierderea în mod intenţionat, a calităţii de senator, pentru a atrage competenţa unor instanţe de grad diferit, aspect care condus la tergiversarea pe termene importante de timp a soluţionării cauzei".

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate