Editura Evenimentul si Capital

Antenele lui Voiculescu sunt scoase la vânzare cu 15 milioane de euro. ANAF a decis să caute CUMPĂRĂTORI pentru CLĂDIRILE în care funcţionează TELEVIZIUNILE lui Felix, după mai bine de UN AN de la DECIZIA JUSTIŢIEI

Dan Voiculescu
Autor: | | 42 Comentarii | 10908 Vizualizari

ANAF a finalizat evaluarea sediilor Grivco, Intact și ale televiziunilor Antena 1 și Antena 3, imobile care i-au aparținut omului de afaceri Dan Voiculescu, și le va scoate la vânzare la un preț de pornire de 15 milioane de euro, după un an şi două luni de la momentul în care Justiţia l-a condamnat pe Felix la 10 ani de închisoare şi a decis să-i fie confiscate clădirile pentru recuperarea prejudiciului. Voiculescua ispăşeşte pedeapsa pentru spălare de bani. Acesta a orchestrat privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) în urmă cu 15 ani şi a obţinut astfel un teren de 3,6 hectare şi mai multe clădiri în zona Băneasa cu suma de 100.000 de euro. Valoarea reală a proprietăţilor înhăţate ilegal de condamnatul Dan Voiculescu este de 60 de milioane de euro, bani pe care ANAF trebuia să-i recupereze de la emiterea sentinţei.

Şeful ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, a optat pentru recuperarea prejudiciului din dosarul Voiculescu prin vânzarea imobilelor respective, nu prin darea în folosință altor instituții publice. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a primit rapoartele de evaluare pentru mai multe imobile aparținând lui Dan Voiculescu.

Sediul Antenei 1 și Antenei 3, din Șoseaua București-Ploiești nr. 25-27, a fost estimat la o valoare de 3,4 milioane de euro. Potrivit acelorași evaluări, imobilul din Strada Gârlei nr. 1B, lot 1 are o valoare de piață estimată la 3,5 milioane de euro, iar imobilul din Strada Gârlei nr. 1B, lot 2, a fost estimat la 8,3 milioane de euro. În aceste imobile își au sediile grupul Intact și compania Grivco.

Valoarea a fost stabilită de către evaluatori independenți angajați de ANAF. Imobilele au fost confiscate de stat după condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare.

Sorin Pantiș, unul dintre complicii lui Dan Voiculescu din „Dosarul ICA”, a dezvăluit în cadrul procesului penal faptul că Felix și-a dezvoltat trustul Intact cu ajutorul domeniului din Băneasa, evaluat la 60 de milioane de euro de DNA.

Fost ministru al Comunicațiilor între 1996-1999, Pantiș a susținut în fața judecătorilor de la Curtea de Apel că terenurile Institutului de Cercetări Alimentare au fost ipotecate pentru ca Grivco să-și finanțeze operațiunile media.


Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv, pe 8 august 2014, la 10 ani de închisoare cu executare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), a decis Curtea de Apel Bucureşti. Gheorghe Mencinicopschi şi fostul director al ADS Corneliu Popa au fost condamnaţi la câte 8 ani de închisoare, iar fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş la 7 ani de închisoare. Decizia de condamnare a fost luată de judecătorii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea de la Curtea de Apel București.

FOTO: Dan Voiculescu înainte sa fie condamnat de Curtea de Apel Dan Voiculescu s-a retras la restaurant. 1 iulie 2014 (Foto: Nicu Dîrdîiac) Dan Voiculescu s-a retras la restaurant. 1 iulie 2014 (Foto: Nicu Dîrdîiac) Dan Voiculescu s-a retras la restaurant. 1 iulie 2014 (Foto: Nicu Dîrdîiac) Dan Voiculescu s-a retras la restaurant. 1 iulie 2014 (Foto: Nicu Dîrdîiac) Dan Voiculescu s-a retras la restaurant. 1 iulie 2014 (Foto: Nicu Dîrdîiac)MOTIVARE. De ce a fost condamnat Felix la 10 ani de închisoare: Voiculescu a controlat de la început privatizarea ICA

Voiculescu este cel care a controlat de la bun început operaţiunile juridice ce au condus în final la privatizarea frauduloasă a ICA precum şi cel care a beneficiat de pe urma activităţii infracţionale în mod direct şi nemijlocit, fiind beneficarul final şi substanţial al acestui proces infracţional şi fiind persoana care, prin interesul său faţă de ICA, a dat naştere acestei succesiuni de evenimente. În motivarea sentinţei, Curtea constată că "inculpatul a demostrat o atitudine de sfidare faţă de actul de justiţie concluzie ce rezultă din dobândirea si respectiv, pierderea în mod intenţionat, a calităţii de senator, pentru a atrage competenţa unor instanţe de grad diferit, aspect care condus la tergiversarea pe termene importante de timp a soluţionării cauzei".

Jaful din privatizări

În contextul importanţei deosebite pe care l-a avut pentru ”societatea romanească procesul de privatizare ce s-a finalizat prin pierderi enorme suportate pană la urmă de fiecare cetăţean onest, pedepsele ce urmează a fi aplicate în această cauză trebuie să conducă la crearea unei stări de temere pentru cei ce comit astfel de infracţiuni şi să conducă la un climat în care orice persoană, indiferent de înălţimea sau importanţa funcţiilor pe care le deţine sau le-a deţinut, să reflecteze asupra faptului daca sunt sau nu dispusi sa plateasca cu propria libertate atunci cand se lasa angrenati in activitati ilicite in favoarea unor alte persoane influente. Pentru aceste motive, Curtea va aplica inculpaţilor pedepse cu închisoarea, care vor îndreptate spre maximul special prevăzut de lege, în funcţie de criteriile menţionate anterior, pedepse ce vor fi executate în regim de detenţie”, se mai arată în motivare.

Donație condiționată

Un alt aspect reliefat de instanță este acela că Dan Voiculescu a transmis o parte din bunurile ICA pe numele fiicelor sale dar le-a intrezis să se atingă de ele atât cât trăiește fără acordul lui. ”Inculpatul le-a transmis fiicelor sale cu titlu gratuit o parte din bunurile dobandite prin privatizarea ilegala a fostului Chimie Alimentară, le-a interzis, totodata, acestora, sa dispuna de aceste bunuri in timpul vietii fara acordul său”.

Cum a devenit Voiculescu proprietar pe ICA

Prin  încheierea unui contract în data de 26.02.2004, prin care inculpatul  Voiculescu Dan  a împrumutat societatea  SC GRIVCO SA cu  suma de 17.000.000.000 ROL,  cu o dobândă anuală  de 20 %  şi  termen  de rambursare  30.04.2004 , contract  în care  s-a menţionat explicit  posibilitatea în caz de  nerambursare să  se  solicite conversia creanţei  (împrumut + dobândă) în acţiuni   prin   majorarea capitalului social, luand în calcul şi termenul extrem de scurt al acestui împrumut, desi SC”Grivco”SA  Bucureşti dispunea de resursele financiare necesare pentru plata asumată  prin contractul de privatizare, datoriilor restante ale  societătii  în valoare  totală  de 24.520.235.000 ROL astfel cum rezultă din înscrisurile ce atestă situaţia contabilă a acestei societăţi.

Citiţi detalii aici!DOSARUL ICA. Moșia de LUX care i-a adus ”PENSIONARULUI” Dan Voiculescu prima CONDAMNARE la închisoare | DEZVĂLUIRI EVZ

Întreg imperiul financiar și media al lui Dan Voiculescu își are sediul pe malul lacului Băneasa, într-o zonă de lux a Capitalei, pe terenurile care au aparținut Institului de Cercetări Alimentare (ICA) și care au ajuns în curtea familiei oligarhului printr- un proces de privatizare suspect.

Afacerea care îi poate asigura o pensie în zeghe lui Dan Voiculescu s-a desfășurat între 2004-2005. ICA era o unitate de cercetare din România care a fost introdusă în 2002 în patrimoniul Administrației Domeniilor Statului (ADS), fiind scoasă atunci din subordinea Academiei de Științe Agricole și Silvice. Această manevră a fost făcută pentru a permite privatizarea institutului. „Erau vremuri grele pentru cercetare. În principiu, era o decizie bună de a se face privatizarea”, explică Gheorghe Sin, complice în dosar. Citiţi aici detalii!
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate