Editura Evenimentul si Capital

Ajun de Arminden. Elon Musk – vizită surpriză la Beijing. Gemenii ies în evidență, Capricornii au o perioadă favorabilă

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 3390 Vizualizari

De Arminden, strămoșii noștrii aveau datina de a se spăla de păcate în Marea cea Mare. Sângele lor mai curge prin vinele noastre şi adesea rămânem pe gânduri în faţa unui simbol dintr-un muzeu, sau a unei imagini la televizor. Ceva ne aduce aminte, din memoria rasei, printr-o ciudată sincronicitate, de când eram într-adevăr liberi, eram noi, nu ne amestecasem, nu ne schimbaseră străinii şi pe atunci stăpâneam pământuri de peste jumătate de milion de kilometri pătraţi. Aşa cum „ceva” ne face să plecăm la mare, neapărat, să fim acolo în dimineața de Arminden!

HOROSCOP Pe 29 aprilie s-au născut: Jean Crezot, Duke Ellington, William Randolph Hearst, Michelle Pfeiffer, Uma Thurman, Mircea Veroiu, Gala Galaction, Gheorghe Tomozei. Pe 30 aprilie s-au născut: Franz Lehar, Joachim von Ribbentrop, Robert Shaw, Ion Popescu-Gopo, Ilie Oană, Mina Minovici.

În calendarul creştin ortodox fix sunt, pe 29 aprilie, cei 9 Mucenici din Cizic (doar bunul Dumnezeu mai ştie cum îi chema, pe numele lor) şi Sf.Cuv. Memnon Mărturisitorul. Pe 30 aprilie sunt Sfinţii: Iacob, fiul lui Zevedeu şi Donat din Evria.

Tradiţional, pe 30 aprilie este Ajunul de Arminden - nu se coase şi nu se munceşte la câmp.

“Ajunul Armindenului – cel de al doilea moment, după Sf. Gheorghe, cea de a doua sărbătoare consacrată naturii renăscute, pline de vitalitate, cuprinde numeroase practici apotropaice îndreptate în principal asupra vrăjitoarelor, care încearcă să fure energiile vitale ale vegetaţiei şi ale animalelor!” Antoaneta Olteanu, CPR, 2001, pagina 218.

Legenda veche, pomenită de unii distinşi folclorişti şi istorici, spune: cu mai multe săptămâni înainte strămoşii noştri plecau, din toate colţurile, de pe câmpia cotului Dunării, de pe cele două maluri ale ei, de departe, din stepele Estului şi din pădurile munţilor, de la toate aşezările fortificate şi din toate triburile: ale lupului, triburile şarpelui, ale zimbrului, ale caprei, ale vulturului, ale corbului, ale focului, ale... multe erau triburile şi puternice! Dar, plecau mai ales tinerii, cei care nu făcuseră drumul acesta niciodată!

Trebuia, neapărat, să ajungă în noaptea de Arminden, cu Carul Mare deasupra capului, la Marea cea Mare.

Sângele lor mai curge prin vinele noastre şi adesea rămânem pe gânduri în faţa unui simbol dintr-un muzeu, sau a unei imagini la televizor. Ceva ne aduce aminte, din memoria rasei, printr-o ciudată sincronicitate, de când eram într-adevăr liberi, eram noi, nu ne schimbaseră străinii şi stăpâneam pământuri de peste jumătate de milion de kilometri pătraţi. Aşa cum „ceva” ne face să plecăm la mare, neapărat, să fim acolo de Arminden!

Legenda spune că este un obicei vechi, ritual, de pe vremea Primilor Strămoşi şi al Marilor Zei.

Tracii, dacii, geţii, nu contează denumirea, să lăsăm lucrurile acestea pe seama învăţaţilor celor mari. Lucrurile importante se simt cu inima, nu se văd cu ochii!

Ei bine, strămoşii noştri trebuia neapărat la răsăritul Soarelui în ziua de Arminden să se scalde în Marea cea Mare. Se spune că războinicii se spălau doar pe mâini, având grijă să bage întâi mâna dreaptă în apă. Aşa se spălau de păcate şi de preţul sângelui vărsat. Iar tinerii aveau sănătate şi noroc în anul ce urma, iubire şi veşti bune, fetele îşi găseau perechea şi pe tatăl copiilor.

Se mai spune că de undeva, de pe o dună de nisip, sau de pe o corabie părăsită a grecilor, veghea Lupul Şchiop. Iar tinerii se îngrozeau la auzul urletului Lupului. „Nu vă fie frică, este doar vântul!” spuneau încercaţii războinici, cei plini de cicatrici şi tăieturi. Dar şi ei se uitau unul la altul, și, fără o vorbă, se dădeau mai aproape de săbii şi de suliţe.

Lupul Şchiop cerea preţul păcatelor. Uneori marea îşi lua singură preţul şi Lupul era împăcat. Alteori, în cetăţile greceşti, sau în corturile de piele ridicate, câte un tânăr, poate doi, plecau la Zamolxe. Aveau, doar, un zâmbet enigmatic pe feţele de ceară ca vechile statui greceşti. Nu aveau nicio rană, nimic. Pur şi simplu plecaseră într-o lume mai bună, prilej de veselie pentru cei rămaşi.

Şi astăzi, mereu şi mereu, preţul sângelui este plătit. Accidente auto, sau altceva, care ne îngrijorează, pentru că nu are nume. Şi în zilele acestea se va plăti preţul...

Întotdeauna, orice ai face, trebuie să plăteşti preţul corect!

Era şi un prilej de negustorie. Se schimba aur, argint, miere, răşină, bucăţi de fier, pe produsele fine greceşti. Întotdeauna a existat o înţelegere, chiar alianţe temporare, între coloniile greceşti şi strămoşii noştri (care suntem noi) iar Ovidiu a fost martor.

Dar, puteţi face un simulacru de ritual dacă nu ajungeţi la Marea cea Mare, în dimineaţa zilei de Armindeni, spălaţi-vă cu apă rece pe faţă şi pe mîini fără săpun sau chimicale şi lăsaţi să se usuce, nu vă ştergeţi cu prosopul. Gândiţi-vă... concentraţi-vă! Poate subconştientul, memoria colectivă a rasei noastre, va aduce la lumina conştiinţei, trăiri, sentimente, amintiri uitate, „flash”-uri! Am fost un neam de zei! Cei mai drepți și mai curajoși! Amintiţi-vă, amintiţi-vă, amintiţi-vă!

Dacă totuşi vă hotărâţi să plecaţi în călătoria cea veche de mii de ani, pe drumul către mare, mare atenţie, Lupul Şchiop pândeşte şi are colţii ascuţiţi! Nu iartă pe nimeni, dacă nu se plăteşte preţul. Daţi de pomană înainte să plecaţi la drum, sau măcar rugați-vă, este minimum ce puteţi face, ca să împăcaţi pe Magistrat!

Suntem martori cu toţii, fără să vrem, sau cu dorinţa de a vrea! Suntem aici, existăm şi ADN-ul, haplogrupul, ne este martor! Suntem un popor de sinteză, fără nicio îndoială, dar suntem ai acestui loc, ne asemănăm cu alte popoare vechi europene din zonă. Nu am venit de nicăieri, suntem un mozaic uman, de straturi succesive. Suntem băștinași!

Poate v-am mai spus toate acestea, cu siguranță, eu nu inventez nimic, sunt mărturii din cărțile lui Vasile Pârvan, Alexandru Busuioceanu, Constantin Daniel etc. Este ceea ce am aflat de la unii oameni. Îi chema Daicoviciu, sau Giurăscu, Nicolaescu-Plopșor, Nistor, Pipide, Florescu și mulți alții. La urmă, dar nu uitat, pentru mine este cel mai important, este tatăl meu, Liviu Ștefănescu, istoric de vază și cel care a făcut muzeele în țara aceasta. O să-l amintesc mereu atâta timp cât prin vinele mele o să mai curgă sângele marelui clucer Dimitrie Ștefănescu. Am o datorie față de cinci generații de oameni ai cărții, strămoșii mei. Este important!

HOROSCOP Dar important este și ceea ce se petrece în lume. Fără niciun anunț, fără conferință de presă, Elon Musk a făcut o vizită la Beijing. Marți. Venind din Australia, unde va construi o Gigafactory, a semnat contractul. Vizita în China este acoperită de mister. Nimic nu a apărut în presă, doar supoziții, imediat negate de Tesla Motors și SpaceX.

Agențiile de presă subliniază faptul că CEO american a fost primit de puternicul vice premier Wang Yang, însărcinat cu economia și armamentul. Ceea ce este ciudat și misterios este că oficialul chinez l-a primit pe Elon Musk în tête-à-tête contrar obiceiului de a avea cu el o armată de consilieri. Dar eu am sursele mele! Elon Musk a fost în China și ca CEO Tesla Motors, dar și ca și consilier prezidențial. Elon Musk a pregătit unele detalii pentru întâlnirea la nivel înalt americano-chineză! O să se ducă Donald Trump în China? Eu așa cred, ar fi lovitura loviturilor! Să ne amintim că Barack Hussein Obama a fost în China și s-a acoperit de ridicol și momente jenante. Donald vrea să arate că este alceva!

Singura fotografie publicată, a întâlnirii, arată un Elon Musk la costum și cravată, cu pantofi la fel ca ai chinezului, stând pe fotoliu în poziția sunt stăpân pe mine, dar binevoitor, cu mâinile pe genuchi, iar vice premierul chinez Wang Yang gesticulează cu mâinile, adică are inițiativa, pare că îi propune ceva lui Elon Musk. Fotografie clasică pentru o întâlnire politică.

Sigur, probabil că s-a discutat și despre afaceri. Tesla Motors a vândut în China, în anul trecut, 2016, marfă de numai un miliard de dolari, în timp ce în State a vândut de 4,2 miliarde de dolari. China are o barieră protecționistă vamală de 25% ad valorem la importul de automobile. Deci, este necesară producerea de mașini electrice Tesla, pe teritoriul Chinei. Este posibil că s-a discutat despre o asociere cu o firmă chineză, Gigafactory urmând să fie construită, cel mai probabil, în provincia Guangdong.

Sursele mele îmi spun că Elon Musk, de ceva timp, este schimbat. A început să-i miroasă puterea. Is not game like politics! Poate, spune teoria conspirației, în anul 2021, în loc să zboare spre Marte, Elon Musk va zbura spre Casa Albă. Cine nu o să-l voteze pe acest wonder boy? Începutul este făcut, în America așa se face. Prototipul, apoi imediat îmbunătățirile. Elon Musk este un Donald Trump foooooarte mult îmbunătățit!

Cu zâmbetul pe buze să ne pregătim pentru Arminden, cade bine, la început de săptămână, așa cum trebuie, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate