Editura Evenimentul si Capital

Adriean Videanu, Alina Bica, Dorin şi Alin Cocoş, arestați pentru 30 de zile. Poliția l-a luat de acasă pe Videanu și l-a dus la ARESTUL POLIȚIEI CAPITALEI. Alin Cocoș a fost și el băgat după gratii

Alina Bica.
Autor: | | 110 Comentarii | 2309 Vizualizari

Fostul ministru PDL Adriean Videanu, Dorin şi Alin Cocoş, Alina Bica şi fostul ei consilier Florentin Mihăilescu au fost arestaţi, sâmbătă, prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la 30 de zile de inchisoare. Adriean Videanu a fost ridicat chiar de la locuința sa din Snagov, județu Ilfov. Avocatul acestuia a declarat, pentru B1 TV, că Videanu intenționa oricum să se predea de îndată autorităților și că aceasta a fost formula convenită cu polițiștii. Magistrații au început de ieri judecarea cererii de arestare peventivă și au deliberat întreaga noapte, până astăzi dimineață la ora 7.00, când au dispus arestarea preventivă a celor patru. Bica și Dorin Cocoș erau deja în custodia autorităților judiciare.

UPDATE. În jurul orei 10.15 fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a fost introdus în arestul Poliției Capitalei.

Apărătorul lui Videanu a mai declarat că a contestat deja măsura arestării preventive și că așteaptă motivarea instanței, pentru a vedea ce argumente au stat la baza dispunerii măsurii arestării preventive. ”Măsura este disproporționată în raport cu datele din dosar. Trebuia respinsă pentru că nu s-au adus indicii că e necesară”, a declarat Cristian Ene, avocatul lui Videanu.

Această decizie s-a luat în dosarul despăgubirii ilegale de la ANRP al Alinei Bica şi nu este definitivă, putând fi contestată la aceeaşi instanţă. De menționat este că fostul ministru PDL Adriean Videnau a fost ridicat chiar din locuinţa sa.

La data de 29 ianuarie 2015, Consiliul Superior al Magistraturii – Secția pentru Procurori a încuviințat luarea măsurii arestării preventive față de inculpata Bica Alina Mihaela.

În prezenta cauză, Alina Bica este cercetată cu privire la săvârșirea infracțiunilor concurente de: 

- luare de mită (2 infracțiuni),  - abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit(2 infracțiuni),  - favorizarea făptuitorului.  În ordonanța de reținere a lui Dorin Cocoș se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada ianuarie 2011 - 2012, Cocoș Dorin a promis, pretins și primit, de la beneficiarul unor drepturi litigioase, suma totală de 16 milioane euro, în tranșe, în schimbul influenței exercitate asupra a doi membri ai Comisiei Centrale a ANRP: Bica Alina Mihaela și Diacomatu Sergiu (trimis în judecată în alt dosar) pentru asigurarea soluționării a două dosare de despăgubire, dintre care unul cu nr. 22714/FFCC (prin care, valoarea unui teren în suprafață peste 13 hectare a fost stabilită la suma de 377.282.300 lei). Pentru urgentarea soluționării dosarului de despăgubire cu numărul de mai sus, conform interesului persoanei beneficiare, inculpatul Cocoș Dorin a dat foloase, sub forma unei cote dintr-un teren situat în localitatea Snagov, județul Ilfov, în suprafață de 4425 metri pătrați,  Bica Alina Mihaela.

Cocoș Dorin i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. 

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate