Adrian Ivan, noul șef al Școlii Doctorale. Eduard Hellvig a început reformarea Academiei Naționale de Informații, schimbând șeful de la conducerea doctoratelor

Adrian Ivan, noul șef al Școlii Doctorale. Eduard Hellvig a început reformarea Academiei Naționale de Informații, schimbând șeful de la conducerea doctoratelor

Eduard Hellvig a anunțat că dorește reformarea Academiei Naționale de Informații, iar prima mutare pe care o face șeful de la SRI este numirea lui Iulian Fota în funcția de director al Colegiului Național de Informații din cadrul Academiei Naționale de Informații. Ba mai mult, noul coordonator al Școlii Doctorale din cadrul ANI este profesorul universitar Adrian Ivan, de la Universitatea Babeș Bolyai.

Această schimbare vine după ce mai multe doctorate susținute la ANI, sub conducerea lui Gabriel Oprea, sunt suspecte de plagiat.

Prin Școala Doctorală, Academia Națională de Informații a oferit doctorate către 9 plagiatori celebri.

În ultimul timp, s-a dovedit că mai multe persoane care se aflau în funcții publice au avut titluri de doctorat plagiate. 9 absolvenți al Școlii Doctorale din Cadrul Academiei Naționale de Informații, Mihai Viteazul, au renunțat la titlul de doctor, însă titlurile nu pot fi retrase decât după analizarea lucrărilor și constatarea plagiatelor.

Iată câteva informații despre Adrian Ivan și Iulian Fota, informații publicate de către ANIMV pe site.

Adrian Ivan a absolvit Facultatea de Istorie și Filosofie din cadrul Universității Babeș-Bolyai, deține diplomă de studii avansate în Istorie Contemporană și Relații Internaționale, efectuate în cadrul aceleiași facultăți, precum și o diplomă de studii avansate în domeniul studii europene, eliberată de Institutul European al Universității din Geneva, Elveția.

Domeniile de cercetare și expertiză ale domnului Ivan sunt relații internaționale și studii de securitate, minorități naționale și etnice în relațiile internaționale, analiza politicilor de securitate și guvernanță europeană și internațională.

Iulian Fota este absolvent al studiilor de licență din cadrul Institutului român de construcții civile și industriale și al studiilor de master din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, specializarea Relații internaționale.

În prezent, este conferențiar universitar la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, iar de-a lungul timpului a ocupat diverse funcții în sistemul public, precum consilier prezidențial pentru securitate națională, director al Colegiului Național de Apărare, consilier în cadrul Departamentului pentru integrare euro-atlantică și politica de apărare, din Ministerul Apărării Naționale.

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat în prezenţa numărul 2 din serviciul secret, Florian Coldea, că instituţia de învăţământ superior a SRI (Academia Națională de Informații) are nevoie de "un nou început" pentru "recâştigarea" unei "reputații care în ultima perioadă a avut de suferit". Afirmaţiile directorului SRI vin după ce Academia de Informaţii a fost zguduită de acuzaţii dure de plagiat.

"Un moment pentru care conducerea Serviciului a implementat un set de modificări de substanță la nivel de selecție, personal, proceduri, control și îndrumare academică, în vederea recâștigării unei reputații care în ultima perioadă a avut de suferit. Procesul va fi unul care va cere timp și energie, însă era absolut necesar să fie demarat neîntârziat", a spus Hellvig.

Afirmaţiile directorului SRI vin după Academia de Informaţii a fost zguduită de acuzaţii dure de plagiat, printre cei vizaţi nume sonore precum Gabriel Oprea, Neculai Onţanu, Bogdan Licu (prim-adjunctul procurorului general al României), Adela Loredana Neagu (secretara lui Gabriel Oprea), Loredana Radu (avocata lui Victor Ponta)

Mai multe puteți citi AICI.