Editura Evenimentul si Capital

„Poliţistul de frontieră al anului 2014” a refuzat o mită cât SALARIUL PE ȘASE ANI | GALERIE FOTO

14-07/ionel-lascu-politistul-de-frontiera-al-anului-premiat-de-ponta-465x390
Autor: | | 2 Comentarii | 1743 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Cu ocazia Zilei Poliției de Frontieră, prim-ministrul Victor Ponta și vicepremierul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, au premiat doi polițiști desemnaţi „Poliţistul de frontieră al anului 2014”. Ofițerul Ioan Lascu a refuzat o mită de 50.000 de euro, echivalentul salariului pe șase ani, iar agentul Sorin Căpraru a prins un turc cu zece kilograme de heroină.

Cu ocazia Zilei Poliției de Frontieră, primul-ministru al României, premierul Victor Ponta și vicepremierul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, au participat, la sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, la ceremonia de aniversare a 150 de ani de existență instituțională a Poliției de Frontieră Române, transmite Ministerul Afacerilor Interne.

Cu acest prilej, prin Ordin al ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, 2.429 de polițiști de frontieră au fost avansaţi în gradul profesional următor, dintre aceștia 450 înaintea îndeplinirii stagiului minim în grad.

Totodată, inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române, chestorul general Ioan Buda, a acordat distincţia „Poliţistul de frontieră al anului 2014” pentru doi poliţişti de frontieră: comisar şef de poliţie  Ionel Lascu din cadrul I.T.P.F. Iaşi şi agent şef adjunct de poliţie  Sorin Căpraru, din cadrul I.T.P.F. Giurgiu au fost desemnaţi „Poliţistul de frontieră al anului 2014”, pentru meritele deosebite  în activitatea profesională, ofiţerul refuzând mită în valoare de 50.000 euro, iar agentul descoperind asupra unui cetăţean turc, cantitatea de 10 kg de heroină.

A destrămat rețeaua de contrabandă de peste Prut

Comisar şef de poliţie Ionel Lascu e şeful Sectorului Poliţiei de  Frontieră  Berezeni, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

În luna noiembrie 2013, ofiţerul a fost contactat de un grup infracţional din care făceau parte şi ofiţeri de poliţie de frontieră din R. Moldova, care au inițiat/constituit o reţea infracţională specializată în derularea de operațiuni de contrabandă. Pentru desfășurarea operațiunilor de contrabandă, membrii grupului infracțional mai sus nominalizați, l-au contactat, în mod repetat, pe șeful Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni, județul Vaslui (unitatea de poliție corespondentă sectorului de poliție Leova), acesta din urmă fiind denunțător în cauză, promițându-i sume de bani (respectiv 50 euro/bax) pentru a le facilita, prin încălcarea atribuțiunilor de serviciu referitoare la controlul frontierei de stat, trecerea peste frontiera verde a coletelor cu țigări.

Urmare a contribuţiei exemplare a ofiţerului, la data de 02.05.2014, lucrătorii din cadrul Direcţiei Naţionala Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi au reuşit documentarea activităţii infracţionale pe cauza respectivă, dispunând reţinerea a șase persoane, care ulterior au fost arestate, dintre care doi ofiţeri de poliţie judiciară: Ivan Musteaţă - șef al Sectorului Poliției de Frontieră Leova și Iurie Volceanov din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Leova. 

Cercetările au scos în evidenţă că membrii grupului infracţional au promis ofiţerului, în repetate rânduri, sume de bani totalizând la finalul cercetărilor aproximativ 50.000 euro, pentru a putea fi facilitată trecerea peste râul Prut a unor cantităţi de ţigări de peste 300.000 pachete.

Agentul Căpraru l-a prins pe traficantul de droguri

Agent şef adjunct de poliţie Sorin Căpraru lucrează la Sectorul Poliţiei  de Frontieră Giurgiu, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

În ziua de 10.06.2014, fiind în serviciu la controlul de frontieră din P.T.F. Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, a descoperit 10 kg de heroina, pe care un cetatean turc, care calatorea ca pasager intr-un TIR ce venea din Turcia, intenţiona să le introducă ilegal în România. Drogurile erau ascunse pe corpul bărbatului, lipite cu banda adezivă şi într-o geantă descoperită de poliţistul de frontieră sub patul din cabina autocamionului.  

Totodată, din recomandările colegilor săi reiese că agentul de poliţie manifestă tact şi discernământ în relaţiile de serviciu şi în societate, dovedind pe parcursul desfăşurării activităţii, preocupare permanentă pentru ridicarea nivelului pregătirii de specialitate, pentru  aprofundarea şi operaţionalizarea cunoştinţelor dobândite, posedând aptitudinile şi cunoştinţele necesare îndeplinirii în condiţii optime a sarcinilor încredinţate.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate