Editura Evenimentul si Capital

„Poliţistul de frontieră al anului 2014” a refuzat o mită cât SALARIUL PE ȘASE ANI | GALERIE FOTO

14-07/ionel-lascu-politistul-de-frontiera-al-anului-premiat-de-ponta-465x390
Autor: | | 2 Comentarii | 1641 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Cu ocazia Zilei Poliției de Frontieră, prim-ministrul Victor Ponta și vicepremierul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, au premiat doi polițiști desemnaţi „Poliţistul de frontieră al anului 2014”. Ofițerul Ioan Lascu a refuzat o mită de 50.000 de euro, echivalentul salariului pe șase ani, iar agentul Sorin Căpraru a prins un turc cu zece kilograme de heroină.

Cu ocazia Zilei Poliției de Frontieră, primul-ministru al României, premierul Victor Ponta și vicepremierul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, au participat, la sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, la ceremonia de aniversare a 150 de ani de existență instituțională a Poliției de Frontieră Române, transmite Ministerul Afacerilor Interne.

Cu acest prilej, prin Ordin al ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, 2.429 de polițiști de frontieră au fost avansaţi în gradul profesional următor, dintre aceștia 450 înaintea îndeplinirii stagiului minim în grad.

Totodată, inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române, chestorul general Ioan Buda, a acordat distincţia „Poliţistul de frontieră al anului 2014” pentru doi poliţişti de frontieră: comisar şef de poliţie  Ionel Lascu din cadrul I.T.P.F. Iaşi şi agent şef adjunct de poliţie  Sorin Căpraru, din cadrul I.T.P.F. Giurgiu au fost desemnaţi „Poliţistul de frontieră al anului 2014”, pentru meritele deosebite  în activitatea profesională, ofiţerul refuzând mită în valoare de 50.000 euro, iar agentul descoperind asupra unui cetăţean turc, cantitatea de 10 kg de heroină.

A destrămat rețeaua de contrabandă de peste Prut

Comisar şef de poliţie Ionel Lascu e şeful Sectorului Poliţiei de  Frontieră  Berezeni, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

În luna noiembrie 2013, ofiţerul a fost contactat de un grup infracţional din care făceau parte şi ofiţeri de poliţie de frontieră din R. Moldova, care au inițiat/constituit o reţea infracţională specializată în derularea de operațiuni de contrabandă. Pentru desfășurarea operațiunilor de contrabandă, membrii grupului infracțional mai sus nominalizați, l-au contactat, în mod repetat, pe șeful Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni, județul Vaslui (unitatea de poliție corespondentă sectorului de poliție Leova), acesta din urmă fiind denunțător în cauză, promițându-i sume de bani (respectiv 50 euro/bax) pentru a le facilita, prin încălcarea atribuțiunilor de serviciu referitoare la controlul frontierei de stat, trecerea peste frontiera verde a coletelor cu țigări.

Urmare a contribuţiei exemplare a ofiţerului, la data de 02.05.2014, lucrătorii din cadrul Direcţiei Naţionala Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi au reuşit documentarea activităţii infracţionale pe cauza respectivă, dispunând reţinerea a șase persoane, care ulterior au fost arestate, dintre care doi ofiţeri de poliţie judiciară: Ivan Musteaţă - șef al Sectorului Poliției de Frontieră Leova și Iurie Volceanov din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Leova. 

Cercetările au scos în evidenţă că membrii grupului infracţional au promis ofiţerului, în repetate rânduri, sume de bani totalizând la finalul cercetărilor aproximativ 50.000 euro, pentru a putea fi facilitată trecerea peste râul Prut a unor cantităţi de ţigări de peste 300.000 pachete.

Agentul Căpraru l-a prins pe traficantul de droguri

Agent şef adjunct de poliţie Sorin Căpraru lucrează la Sectorul Poliţiei  de Frontieră Giurgiu, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

În ziua de 10.06.2014, fiind în serviciu la controlul de frontieră din P.T.F. Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, a descoperit 10 kg de heroina, pe care un cetatean turc, care calatorea ca pasager intr-un TIR ce venea din Turcia, intenţiona să le introducă ilegal în România. Drogurile erau ascunse pe corpul bărbatului, lipite cu banda adezivă şi într-o geantă descoperită de poliţistul de frontieră sub patul din cabina autocamionului.  

Totodată, din recomandările colegilor săi reiese că agentul de poliţie manifestă tact şi discernământ în relaţiile de serviciu şi în societate, dovedind pe parcursul desfăşurării activităţii, preocupare permanentă pentru ridicarea nivelului pregătirii de specialitate, pentru  aprofundarea şi operaţionalizarea cunoştinţelor dobândite, posedând aptitudinile şi cunoştinţele necesare îndeplinirii în condiţii optime a sarcinilor încredinţate.

Felicitați de ministrul Afacerilor Interne

În cadrul ceremoniei, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, le-a adresat poliţiştilor de frontieră felicitări pentru întreaga activitate pe care o desfășoară pentru siguranța și securitatea României și a cetățenilor români.

„Poliția de Frontieră Română este astăzi o instituție responsabilă, modernă și eficientă, cu un rol fundamental în sistemul de securitate națională”, a afirmat vicepremierul Gabriel Oprea, arătând că noile provocări și amenințări la adresa frontierelor externe ale Uniunii Europene trebuie să ne determine „să privim cu responsabilitate angajamentele României asumate pe plan național și internațional, în calitate de stat membru al UE și al NATO”.

Vicepremierul pentru securitate națională a apreciat că poziţia consolidată pe care România o are astăzi în cadrul Uniunii Europene este și rezultatul eforturilor instituțiilor guvernamentale și ale românilor, pentru securizarea frontierei.

„România, prin eforturile făcute, prin investițiile realizate, și-a câștigat dreptul de a deveni un stat membru Schengen, iar această decizie o așteptăm într-un orizont de timp cât mai apropiat. Pentru atingerea acestui obiectiv național, avem sprijinul Primului ministru și al întregului Guvern”, a mai spus domnul Gabriel Oprea.

România, al doilea stat ca număr de misiuni internaționale FRONTEX

Viceprim-ministrul a declarat că România lucrează deja în logica unui stat membru Schengen, la același nivel de complexitate: „Suntem al doilea stat din punct de vedere al contribuției la misiunile FRONTEX, unde participăm atât cu personal calificat, extrem de apreciat de către partenerii noștri europeni, cât şi cu echipament şi tehnică de ultimă generaţie. De asemenea, suntem printre primele state care au implementat cu succes sistemul EUROSUR, prin care România și-a îmbunătățit capacitatea de a urmări situaţia operativă şi de a asigura securitatea spaţiului european”.

A fost dezvelit bustul domnitorului „Alexandru Ioan Cuza”, cel care a unit Tara Românească și întraga Moldovă

Cu prilejul Zilei Poliției de Frontieră, primul-ministru Victor Ponta și vicepremierul Gabriel Oprea au dezvelit statuia-bust a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, în timpul domniei căruia, prin Înaltul Decret Domnesc 893 din 24 iulie 1864, au fost unite corpurile de grăniceri din Ţara Românească şi Moldova, acesta fiind reperul istoric al înființării Poliției de Frontieră Române.
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
14:40 Surse: MINISTERE de FORȚĂ în noul cabinet AGITĂ SPIRITELE în PSD 14:11 Lista oficială: NOII MINIȘTRI din Guvernul Mihai Tudose. Biografiile și LUCRURILE ASCUNSE ale membrilor viitorului cabinet 13:30 LIVE TEXT - PSD și-a ales noii miniștri. SURPRIZELE pregătite de Liviu Dragnea. Numărul 2 din PSD regretă cabinetul Grindeanu - surse. Justiția, aruncată între PSD și ALDE 11:34 Lider PSD RUPE TĂCEREA: „Dragnea NU E INFAILIBIL. Nimeni nu știe dacă Tudose va conduce bine Guvernul” 06:28 LISTA NOULUI GUVERN! Ultimele negocieri din cadrul PSD au dus la definitivarea listei miniștrilor din executivul ce va fi condus de MIHAI TUDOSE 20:20 Băsescu l-a „UMILIT” pe Gelu Vișan în direct la TV! Replica pe care nu o va uita NIMENI. Vișan califică gestul lui Băsescu: M-a surprins și m-a întristat în același timp! 18:16 Tudose şi SECRETELE SOŢIEI SALE. Sunt în joc MILIOANE DE EURO. Detalii explozive 12:03 ULTIMA BOMBĂ ÎN PSD! S-a vorbit despre o MARE TRĂDARE 11:46 Lista echipei lui Tudose: Numele de miniștri vehiculate în PSD - surse 11:04 Desființarea unui minister și „spargerea” Dezvoltării, variante de lucru în PSD - surse 01:16 Băsescu, STAND-UP CU NOUL PREMIER: „Dacă vedeți în unele poze fața lui Tudose..." 01:14 Olguța A RATAT ŞANSA CARIEREI. Toți membrii PSD vorbesc despre asta 01:11 Dan Andronic, IPOTEZĂ-ȘOC în cazul lui Tudose. Strategia lui Iohannis 00:50 Băsescu TUNĂ și FULGERĂ după numirea lui Tudose premier: „Iohannis a făcut CEL MAI URÂT lucru! TRĂDARE” 22:36 Inedit! Reacția SRI despre premierul PSD Mihai Tudose 22:18 BOMBĂ ÎN PSD! Tudose A FOST DENUNŢAT LA DNA. Planul lui Dragnea SE POATE NĂRUI. Rămâne de văzut CE REACŢIE VA AVEA IOHANNIS 19:22 Iohannis: „Îl desemnez pe domnul Tudose ca viitor prim-ministru” - LIVE TEXT 17:11 Dragnea A FOST ATACAT DUR de Ciutacu: ,Mă gândesc să mă p.. împotriva vântului și să țin cu Tudose” 15:55 Propunere SURPRIZĂ a PMP pentru funcția de premier 15:06 CONSULTĂRI la COTROCENI. Băsescu: „Desemnarea PSD este una ratată, menită să-l atragă pe Iohannis într-o capcană. PMP l-a propus premier pe Sigfried Mureșan” | LIVE TEXT

Articole salvate