Editura Evenimentul si Capital

2.500 de turiști au descoperit ”Tărâmul Tuberozelor”, în România

Autor: | | 4 Comentarii | 1302 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Fata care gătește cu flori a adus 2.500 de turiști într-un sat românesc necunoscut până cum acestora. Timp de trei zile, vizitatorii au dublat populația localității Hoghilag, de lângă Sighișoara, singurul loc din România unde, de zeci de ani, se cultivă tuberoze. Romana Rista, tânăra cunoscută drept Fata care gătește cu flori, a organizat aici , week-end-ul trecut, prima ediție a Sărbătorii Tuberozelor, un eveniment unic în România.

Sărbătoarea Tuberozelor, un eveniment-concept care reprezintă prima sărbătoare culturală a florilor de tuberoze din România, a adus la Hoghilag, lângă Sighișoara, în weekend-ul 5-6 august, aproximativ 2.500 de turiști din țară și din străinătate. Publicul din orașe precum București, Constanța, Cluj dar și din Franța, Italia, Germania, Belgia, Olanda, Danemarca, Canada și Brazilia s-a bucurat de un tur al culturilor de tuberoze în 20 dintre gospodăriile în care sătenii cultivă florile, unic în România. “Ne-am dorit să abordăm Sărbătoarea Tuberozelor ca pe un eveniment - concept în primul rând pentru că bogăția tradițională și culturală din Hoghilag este atât de diversă! În plus, prin alăturarea tradițiilor, dar și a modernității - am avut inclusiv un atelier de parfumerie al unei doamne care își dă doctoratul la Viena în acest domeniu -, am reușit să demonstrăm că excelența nu are, de fapt, granițe. Mobilizarea a fost una excepțională, în linia rigorilor săsești care s-au imprimat în structura acestor locuri și a oamenilor de aici’’, spune Romana Rista, director executiv al evenimentului Sărbătoarea Tuberozelor.

Satul Hoghilag de lângă Sighișoara este supranumit Tărâmul Tuberozelor, fiind primul loc din România unde se cultivă tuberoze încă din anii ’60. Din cei 2.500 de turiști prezenți, peste 500 s-au înscris la un tur unic în România al culturilor de tuberoze în grădinile localnicilor. În premieră, în cadrul Sărbătorii Tuberozelor, sătenii din Hoghilag și-au deschis porțile și pentru a caza turiști. Organizatorii au realizat în premieră și harta Tărâmului Tuberozelor care include toți cultivatorii din comuna Hoghilag.

În zilele festivalului, au fost organizate numeroase ateliere si workshop-uri creative cu valoare culturală desfășurate în curtea Bisericii Evanghelice din Hoghilag.  Biserica Evanghelica din Hoghilag atestată încă din anul 1446 a fost redată, astfel, circuitului turistic, la 27 de ani de când sașii au fost nevoiti sa părăsească Transilvania.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Cultură

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate