Editura Evenimentul si Capital

Au trecut 22 de ani de la UCIDEREA lui Luchian Mihalea. BĂTUT, STRÂNS de GÂT, LOVIT în CAP cu un CIOCAN. TABLOUL SINISTRU al MORŢII COMPOZITORULUI. Unul dintre CRIMINALI este în LIBERTATE de anul acesta deşi pedeapsa cu ÎNCHISOAREA era PE VIAŢĂ

Ioan Luchian Mihalea
Autor: | | 2 Comentarii | 8383 Vizualizari


Vezi galeria foto:

A fost compozitor, dirijor şi realizator de televiziune. Era căsătorit şi avea un băieţel pe nume Ionuţ . Se întâmpla pe 29 noiembrie 1993. Ioan Luchian Mihalea a fost ucis cu sânge rece de doi tineri de numai 20 de ani. În urmă cu 22 de ani, pe 29 noiembrie 1993, Ioan Luchian Mihalea se afla acasă, în apartamentul său din cartierul bucureştean Drumul Taberei. Nimic nu avea să prevadă ce tragedie urma să se întâmple. Doi puşti de numai 20 de ani îşi făcuseră planul diabolic ca să-l ucidă pe compozitor. Pe unul dintre aceştia chiar îi cunoştea.

Un apel telefonic la Poliţie şi oamenii legii şi-au făcut apariţia în blocul din sectorul 6 al Capitalei.

La faţa locului s-a deplasat urgent o echipă formată din procuror, medic legist şi specialişti criminalişti, care aveau să constate următoarele: uşa de acces era întredeschisă şi prezenta urme de sânge pe partea exterioară şi interioară, cheia fiind găsită în broască, pe interior; în primul hol al locuinţei au fost identificate mai multe pete de sânge, inclusiv o urmă de stratificare creată de un obiect de încălţăminte; în al doilea hol al locuinţei a fost găsit cadavrul artistului, "prezentând urme de lovituri create de un corp tăietor-înţepător, precum şi mai multe echimoze"; în dormitor obiectele erau răvăşite, fiind descoperite mai multe urme de sânge...  

Asasinii, Nelu Florian Gavrilă şi Ionel Păun, au fost condamnaţi pe viaţă pentru crimă.

"Filmul" crimei avea să scoată la iveală faptul că Mihalea avea un secret, care durase atât în anii comunismului, cât şi după revoluţie: era homosexual. Un secret care, odată aflat, avea să şocheze opinia publică românească în momentul decesului artistului, care era căsătorit de trei ani şi avea şi avea un băieţel, Ionuţ.  

Nelu Florian Gavrilă era o persoană cunoscută în cercul homosexualilor, îl cunoscuse pe Mihalea în cursul anului 1991, după care cei doi au început să întreţină relaţii sexuale.

"Relaţia s-a încheiat la începutul anului 1993 din cauza geloziei victimei şi a unor neînţelegeri de ordin financiar", avea să consemneze poliţia.

După cum reiese din raportul medico-legal, întocmit în urma decesului, pe 29 noiembrie 1993, la ora 17:00, Ioan Luchian Mihalea era acasă şi "consumase probabil şi un act homosexual".

În jurul orei 18:30, aşa cum stabiliseră la telefon, Nelu Gavrilă se prezintă acasă la Ioan Luchian Mihalea. La intrarea în scara blocului, Gavrilă întrerupe iluminatul electric de la parter prin răsucirea tubului de neon.

Urcă apoi, împreună cu Păun, la etajul 1 şi sună la uşa lui Mihalea.

La 18:35 Mihalea le deschide uşa celor doi şi îi invită în casă, exprimându-şi totodată surprinderea faţă de prezenţa lui Ionel Păun.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate