Zona din România unde zăpada atinge 6 metri, după ce a nins abundent. Drumarii fac eforturi ca să curețe drumul. VIDEO

Zona din România unde zăpada atinge 6 metri, după ce a nins abundent. Drumarii fac eforturi ca să curețe drumul. VIDEO

În Transfăgărășan, zăpada atinge înălțimi de 6 metri, iar drumarii muncesc pentru a îndepărta stratul impresionant. Traseul va fi deschis la 1 iulie.

În țară, venirea verii își face simțită prezența din plin, datorită temperaturilor ridicate. Sunt însă zone în România, bineînțeles, cele montane, unde s-au înregistrat căderi masive de zăpadă. În Transfăgărășan, pe serpentinele de sub Bâlea Lac, omătul măsoară și înălțimea impresionantă de 6 metri. Spectaculosul traseu va fi deschis începând cu data de 1 iulie.

Cantități uriașe de zăpadă s-au strâns în ultimele zile în Transfăgărășan. Drumarii încearcă să curețe zona

Până atunci, după ce a nins abundent în ultimele zile, drumarii încearcă să îndepărteze stratul de zăpadă și să curețe drumul. Nu este treabă ușoară, iar acest proces poate să dureze și câteva săptămâni, după cum au afirmat cei implicați în curățarea șoselei. Transfăgărășanul este deschis doar pentru patru luni, în fiecare an, atunci când condițiile meteo sunt prielnice și nu pun în pericol viața șoferilor.

„Pe serpentinele de sub Bâlea Lac stratul de zăpadă depășește 6 metri și de astăzi intervenim și cu un escavator”

Și în 2021, drumul va fi funcționabil în perioada 1 iulie - 30 octombrie. Într-o postare publicată pe contul de Facebook, reprezentanții Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov au postat un filmuleț în care este filmat o parte a procesului de deszăpezire.

„Deszăpezirea Transfăgărășanului a ajuns în zona „critică”. Pe serpentinele de sub Bâlea Lac stratul de zăpadă depășește 6 metri și de astăzi intervenim și cu un escavator pentru că utilajele obișnuite de deszăpezire nu fac față în asemenea condiții”, se precizează în postarea respectivă.

Vremea va fi ploioasă în România

Altfel, în România, în majoritatea regiunilor, vremea va fi caldă și ploioasă. Va ploua însemnat cantitativ, iar aversele vor fi însoțite în unele zone de descărcări electrice și furtuni.

Temperaturile maxime vor fi joi în jurul a 25 de grade Celsius, în timp ce minimele vor fi, în general, de 13...14 grade Celsius, mai scăzute în zona montană.

Vremea va continua să fie instabilă și ploioasă și în următoarele zile în majoritatea regiunilor, însă temperaturile vor fi apropiate de normalul perioadei. La sfârșitul săptămânii vor urma să coboare și temperaturile, urmând să fie mai scăzute decât în mod normal pentru această perioadă.