În această zi, ambasada statelor Uniunii Europene și Delegația Uniunii Europene în SUA își deschid ușile pentru public, oferind vizitatorilor o privire în interiorul ambasadelor și o oportunitate deosebită de a cunoaște patrimoniul cultural și tradițiile naționale ale statelor membre.

Cu această ocazie, Ambasada României va oferi un program variat, ce va include o expoziție de artă realizată de artiști din cadrul comunității românești, un stand turistic, proiecții de filme documentare, pictură facială pentru copii, prezentarea de muzică și dansuri populare românești precum și o degustare de produse tradiționale românești.

Carpathia Folk Dance Ensemble va prezenta dansuri populare românești, iar Andreea Rebaltescu-Coca va încânta publicul cu o serie de melodii din folclorul românesc, îmbrăcată într-un costum tradițional bistrițean.

Cu ocazia EU Open House, Romanian at Heart va organiza o expoziție de pictură și sculptură realizată de artiști din cadrul comunității românești.

Clădirea Ambasadei României este un foarte bun exemplu al stilului de arhitectura Beaux-Arts. În 1907, Frank Ellis, un avocat din Manhattan, a contractat celebra firma Carrère și Hastings din New York pentru a realiza proiectul unui conac la intersecția lui Sheridan Circle cu Strada 23, care avea să devină mai târziu, în 1921, Ambasada României. Proiectul lui Carrère și Hastings îmbină cu deosebită atenție stilul francez, inspirat de reședințele pariziene din vremea lui Ludovic XV și Ludovic XVI, cu elemente ale arhitecturii engleze din perioade ulterioare.

Nu uita să te înscrii în competiția foto din social media: postează, pe Twitter, Instagram sau Facebook, o fotografie de la EU Open House sau de la un eveniment din cadrul Lunii Europene a Culturii, între 1 și 31 mai 2019, cu hashtag #EUPix, și te înscrii automat în concurs. Poți câștiga unul dintre cele trei premii puse în joc de către Delegația Uniunii Europene la Washington. Câștigătorii vor fi anunțați la începutul lunii iunie.