În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Benedict de Nursia şi Alexandru preotul din Pidna. Post. Nimic în “Kalendar”.

 

Cam mohorâtă vremea în Prahova submontană, a și fulguit câteva minute, dar este primăvară, sau cel puţin o să vină! Ziua de 14 martie este considerată ca ziua numărului Pi = 3,1415926535… poate unde tradiţia iniţiatică consideră 14 martie ca prima zi de primăvară, o primăvară care revine mereu, mereu repetând un ciclul cosmic, dar mereu altfel. Dar explicaţia este mult mai simplă:  martie, 14, adică 3.14, numărul Pi!

Dragi lupi, padawni și hobbiți pe Dimineața Astrologilor, a fost puțin deranj. Trustul Astrologic Jonathan & Oscar Cainer , cel care oferă suportul logistic, deloc ieftin, a primit o cerere de intrare pe forumul celor mai buni astrologi din lume. Bun, de obicei la astfel de solicitări se răspunde că nu știu despre ce este vorba. Dar solicitarea a venit din partea rusului Alexandr Buzinoz, căpitan de rangul unu, specializat în astrologie militară, consilier în Ministerul Apărării Federației Ruse. Până acum nu era prezent pe forum, pe Skype, niciun rus. Conform uzanțelor uniforme s-a pus la vot dacă Buzinov să fie admis, sau, nu! Au votat 86 de astrologi, din toată lumea. Rezultatul, 84 contra, 2 pentru. Cele două voturi pentru au fost ale mele, vă reamintesc că am două voturi și timp dublu alocat, pentru că reprezint și un coleg polonez, foarte grav bolnav. El m-a ales să-l reprezint. Am intervenit și mi-am motivat simplu votul pozitiv, ”ține-ți prietenii aproape și dușmanii și mai aproape”. Brazilianul, astrologul rezident din Rio, a replicat că nu este vorba de prieteni sau dușmani, ci de accesul Kremlinului la cea mai puternică grupare de astrologie din lume. Odată intrat pe ”Dimineața Astrologilor”, căpitanul de rangul unu putea cere ajutor de la oricine și de la toți în rezolvarea unor probleme. Parcă nu ar fi fost bine!

 

Asta mi-a reamintit, de ani mulți în urmă, când eram astrologul consilier al multor personalități, din țară, dar mai mult din străinătate. Am și acum câteva bibliorafturi pline cu sfaturile mele, pe atunci se folosea mai mult faxul, oricum nimeni dintre cei care contează nu folosește emailul, nici în ziua de astăzi, decât dacă vrea să-și facă reclamă.  Mai mult Skype, care se înregistrează doar în marile locații de back up din poienile Virginiei. Sunt 34 de blocuri imense pe acolo, fără ferestre, pline de servere, cu grupuri electrice autonome în caz de avarie de rețea.

 

Am luat un biblioraft din bibliotecă și l-am deschis, la întâmplare. Este consultanța oferită cuiva din străinătate. După ce făceam analiza astrologică spuneam, sigur că nu în română: analizând în continuare de la mare distanță, de cum ești atacată de cele două ziare, îmi amintesc de un mare jurnalist român, dintre cele două războaie, care avea în construcție sediul jurnalului lui și spunea: ”șantajul și etajul!”. În primul rând cele două ziare sunt dornice de informații care te privesc. Din asta trăiesc. Publică orice este în legătură cu tine, se vând bine. Sunt, de aceea vulnerabile la o operațiune de intoxicare inteligent condusă.

 

Pe de altă parte trebuie să decelezi prin instrumentele pe care le deții și oameni de încredere, dacă pomenirea în permanență a faptelor și gesturilor tale și menționarea numelui și rangului tău este o strategie de termen lung, sau se publică materialele așa cum sunt primite. În acest caz, din urmă, depistează sursele de informații din jurul tău. Cineva le vinde, fără nicio îndoială, este cineva din jurul tău, care, probabil, că știe ce faci, aproape zilnic, pentru că nu este vorba de paparazzi. În orice caz nu intra în morișca ziarelor de scandal. Nu comenta, nu da dezmințiri, acest lucru este așteptat cu mare dorință de cei care scriu mondenități frivole la adresa ta. Înseamnă că le dai un statut, că ceea ce spun ei contează! Nu contează, nu trebuie niciodată să răspunzi la provocări. Câinii latră, caravana trece! În primul rând depistează cine te cântă și apoi o să te învăț cum să-l saturezi cu știri false.

 

Bun, mai spuneam eu multe, dar erau prea la obiect și ați fi ghicit cine era cel pe care îl sfătuiam. Pentru asta sunt buni astrologii să scoată din încurcături oamenii care contează, nu să ghicească viitorul, sau dacă Mărioara o să se iubească cu Ionel! Sub acest aspect dau dreptate marii majorități a astrologilor care a votat împotriva rusului. Recunosc, cei 84 de astrologi, din toată lumea, au fost mai inteligenți, mai pricepuți. Pentru asta s-a făcut ”Dimineața Astrologilor”, pentru ca numărul și competența să dea puterea!

 

Fiind ziua în care îl pomenim pe Iurie Darie nu pot decât să revăd, poate pentru a mia oară ”S-a furat o bombă!” genialul film al lui Gopo din anul 1962. Doamne, ce cinematografie și ce actori am avut și în ce hal am decăzut! De ce oare, nu mai avem voie? Bună întrebare!

 

Așa, cu filmul lui Gopo o să mai treacă o parte din noapte, focul este făcut, ceaiul Darjeeling aburește, nu îmi place noaptea, nu îmi place prea mult întunericul, doar vara, cu toate că pot să văd stelele, dar sper mereu la lumină, la soare, pentru că mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

 

 

 

BERBEC  Astăzi ai tendința să idealizazi trecutul. Înseamnă că te nemulțumește ceva, din prezent! Găsește motivul disconfortului. În mod paradoxal, te foloseşti mai mult de compromis şi defensivă. O planetă retrogradă, Venus – este la tine în zodie, dar mai este una Jupiter, tot retrogradă, în opoziție cu zodia ta. Perioada zilei de astăzi nu este foarte rea, dar nici cea mai buna din viaţa ta! Mai este un aspect minor negativ, dar pe care îl interpretez ca pe o obosela acumulată sau o oarecare stare de disconfort faţă de vreme, vremuri şi oameni. Et in Arcadia ego! Odihneşte-te mai mult şi oferă-ţi mediul şi anturajul care îţi face plăcere. Dacă poţi!

 

TAUR  Ești în formă și stelele îți sunt favorabile. Eşti pe calea cea bună. Nu renunţa tocmai acum, nu schimba nimic. Poţi să reuşeşti şi acum ştii acest lucru! Vrei o motivare mai bună? Brusc, nativii din Taur realizează că nu au cu ce să se îmbrace. Această influenţă pamântesca asupra unei zodii de pământ poate să însemne ceva! De asemenea, trebuie să dai jos kilogramele care nu stau deloc bine pe tine. Nu cu cine ştie ce cură ciudată şi cu medicamente periculoase, ci cu sala de gimnastică, sauna şi multă… foame. Trage de fiare, fugi prin parcuri, şi lumea iţi va părea mai frumoasă şi mai zveltă ! 

 

GEMENI   Ai un control bun asupra emoţiilor şi reacţiilor tale. Chiar ai nevoie, pentru că ai situaţii complicate, din care poţi să ieşi doar prin rapiditatea de argint viu şi optimismul tău zodiacal. Un procent din Gemeni reuşeşte astăzi să mai facă o gafă. Recunoaşte că ai greşit şi cere-ţi iertare, aşa o să se simtă sufleţelul tău mai bine!  Nu te băga prea mult în viaţa altora ca să nu auzi proverbul persan preluat de olteni: „câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia!”. Totuşi, o veste bună, chiar foarte buna !

 

RAC    Se schimbă vremea în bine, se schimbă şi părerile tale, în pozitive. Vezi cu ochi noi anturajul tău, acepți atitudinile. Redu ritmul activităţii, fă un armistiţiu cu timpul! Nu pleca la drum! Ai o mare dorinţă de a dărui şi chiar faci mici cadouri, aşa, fără motiv, sau cu motiv evident, că se apropie sărbătorile primăverii, sărbătorile pascale.  Nu fă confidenţe despre viaţa ta personală, despre proiectele tale de viitor, mai ales la serviciu sau la şcoală, sau unde activezi. Nu uita că ceea ce este important pentru tine este să placi celor din jur!

 

LEU   Vanitatea proprie de rege al junglei este satisfăcută astăzi.   Ai de câştigat, dar nu exagera, regilor li se taie, uneori, capul! Atenţie cu cine vorbeşti şi mai ales, despre cine vorbeşti! Ai nevoie de ceva nou, neapărat! Frenezia noului te ţine puţin, după care revii la obişnuinţa cotidiană. Zi de cumpărături şi poate chiar de ceva nou, foarte important pentru tine! Nu încerca să controlezi evenimentele din viaţa prietenilor impunând date şi planuri de măsuri. Mai bine cască îndelung şi pisiceşte-te – vei găsi imediat pe cineva care să te ia în braţe!

 

FECIOARĂ  Îți regăsești echilibrul, eşti într-o formă fizică bună şi poţi obţine şi confortul spiritual dacă reuşeşti să închei un armistiţiu temporar cu cei pe care îi consideri potențiali ostili. Un incident neplăcut în a doua parte a perioadei poate fi evitat cu prudenţă şi respectarea regulilor. Mai ales cele de circulaţie. Străluceşti într-un grup, sau te bucuri de un eveniment social deosebit. Poate un spectacol, pe seară. Ultimile ore ale perioadei, ale zilei, sunt favorabile evenimentelor sociale sau pentru legarea unor noi prietenii.

BALANŢĂ   Nu te lega la cap, dacă nu te doare, dar fii mai precis, concentrează-te, ca să nu uiţi lucruri şi date importante care privesc problemele personale. Mai multă prudenţă, nu strică niciodată! Atenţie mărită la sfârşitul zilei când răbdarea iţi este pusă la încercare. Nativele din zodia Balanţei, mai ales, sunt astăzi avantajate în relaţiile amoroase.  O problemă personală îşi poate găsi rezolvarea, de asemenea, dar trebuie să dai dovadă de discreţie. Spaţiile largi te aşteaptă: în natură şi în viaţa proprie. Trebuie să ai mai multă încredere în fortele proprii si sa nu ceri ajutor decat când este absolut necesar.

 

SCORPION  Îndreapt-ți atenția către persoane care merită. Bun, este greu să hotărăști cine merită și cine nu, atunci mai bine lasă-i în plata Domnului, gândește-te cu ce te îmbraci, că vine primăvara! Pentru un procent din Scorpioni: în scenariul pe care-l construiesti lipsesc unele amanunte, dar fiind vorba de afaceri si bani nu trebuie sa uiti nici un detaliu. Orice inceput este greu şi nesigur. Nu este o scuza pentru tine ca să nu te ții de cuvânt si să schimbi permanent  regulile jocului!

 

SĂGETĂTOR   Efortul din ultimul timp şi oboseala acumulată se fac simţite la sfârşitul zilei de lucru. Seara trebuie să faci o pauză, să te odihneşti şi mai ales să fii vesel și destins, relaxat. O realizare notabilă în a doua jumătate a perioadei. Nu te lăsa coplesit de rutina zilnică, căuta să te distrezi şi să ai noi cunostiinte sau chiar prieteni. Atenţie la regimul alimentar şi la viroze. Sanatatea este mediocra pentru nativii din prima parte a zodiei si bună pentru restul. Banii sunt cam puţini astăzi, poate unde se şi scumpesc toate, dar mereu mâine este o nouă zi!

 

CAPRICORN  Ziua este favorabilă cooperării, muncii în echipă.Te simţi chiar bine, plăcut, pentru că pari a fi în relativă siguranţă, iar evenimentele care te pot influența, sunt obișnuite, previzibile. Controleză anumite tendinţe extravagante, mai ales în domeniul cheltuielilor şi al promisiunilor gen „trec eu pe la tine” . Aminteşte-ţi că nu ai timp. Schimbările bruşte de direcţie trebuie evitate, în viaţă, în afaceri, în dragoste ca şi pe şosea. Afacerile personale sunt foarte bine aspectate, mai ales pe seară. Cu toate că cineva aşteaptă un răspuns de la tine, nu trebuie să te grăbeşti.

 

VĂRSĂTOR  Ai viziunea unui viitor plăcut și îmbelșugat. Folosește tehnici de regresie ca să vezi ce hotărâri actuale pot duce la acel viitor favorabil. Sau, mai simplu, consultă un astrolog. Unul bun! O perioadă plină de inspiraţie şi idei noi. Nu te implica în conflicte deschise cu Gemenii sau Berbecii.  Este o perioadă favorabilă celor care caută un loc de muncă sau doresc o situaţie profesională mai bună. Perioada iti este favorabilă, in general. Ziua de astăzi face să-ti crească energia, ceea ce se  traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm.  Încep să se profileze avantajele şi succesele eforturilor susţinute din ultima perioadă de timp.

 

PEŞTI  Ai tendinţa (păguboasă) să vezi defecte şi necazuri peste tot! Problema este la tine, viaţa este aşa cum o vezi, nici mai bună, nici mai rea. Calmează-te şi zâmbește, viața nu ia prizonieri! Dualitatea zodiei te ajuta sa faci faţă diversităţii de probleme şi să gaseşti soluţii, măcar temporare, pentru problemele cotidiene. Pe total, ziua de 14 martie este o perioadă pentru reflecţii calme şi meditaţii liniştite şi puţină distracţie în mijlocul acestei… activităţi susţinute! Nu este o perioada foarte favorabila calătoriilor sau schimbărilor majore. Este un timp de reîncărcare a bateriilor, in care confortul si un mod de viaţă mai liniştit, mai calm, iti face bine şi te face sa priveşti viitorul cu speranţă.