Evenimentul Zilei > Actualitate > Ziua Națională nu va fi sărbătorită cu mare fast! Cum va decurge ceremonia din 1 decembrie
Ziua Națională nu va fi sărbătorită cu mare fast! Cum va decurge ceremonia din 1 decembrie

Ziua Națională nu va fi sărbătorită cu mare fast! Cum va decurge ceremonia din 1 decembrie

Autorități au decis ca, în acest an, Ziua Națională să fie celebrată în contextul pandemiei de COVID-19. Parada militară de la București va avea loc în cadrul restrâns, iar momentul de reculegere nu va fi doar în memoria eroilor neamului, ci și pentru victimele virusului SARS-Cov-2.

Ministerul Apărării a făcut public modul în care vor fi organizate evenimentele de pe 1 decembrie, Ziua Națională. Din cauza pandemiei, parada militară va fi organizată într-un cadru restrâns. Vor fi depuse coroane și salve de tunuri, însă se va ține și un moment de reculegere pentru eroii neamului. În acest an, autoritățile au decis ca de 1 decembrie să fie comemorate și victimele virusului SARS-Cov-2. În marile orașe ale țării vor avea loc manifestații similare, însă totul se va face în cadrul restrâns, inclusiv evenimentele din aer liber.

”Detaşamente de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, precum şi mijloace tehnice terestre şi aeriene vor participa miercuri, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf, din Bucureşti. Ceremonia se va desfăşura într-un format restrâns, care va fi dimensionat în funcţie de situaţia pandemică de la momentul desfăşurării evenimentului, cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a transmis, luni, Ministerul Apărării.

MApN a precizat faptul că, la începutul ceremoniei, în difuzoare se va auzi imnul național al României. În timp ce imnul va fi intonat, 21 de salve de tun vor fi executate. Apoi, președintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori în memoria eroilor români căzuți pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc. În acest an, coroana de flori va fi și în memoria victimelor virusului SARS-Cov-2. Va avea loc și un moment de reculegere pentru aceștia, imediat după depunerea coroanei.

Câte persoane vor avea voie să participe la ceremonia de Ziua Națională a României

Conform sursei citate, de 1 decembrie, Armata României va participa, la solicitarea și cu sprijinul autorităților locale, la pregătirea, organizarea și desfășurarea de ceremonii de mică amploare în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unități. Militarii aflați în misiune în afara teritoriului național vor desfășura și ei ceremonii militare în cadru restrâns.

În semn de respect pentru patrie, toate instituțiile militare din țară vor arbora Drapelul Național. Navele maritime și fluviale ale României vor ridica Marele Pavoaz.

Repetițiile pentru Ziua Națională vor avea loc duminică, 28 noiembrie, începând cu ora 10.00, la Arcul de Triumf, anunță MApN. Nici repetiția generală nu va face excepție de la restricțiile impuse de pandemia de COVID-19.

Conform informațiilor transmise de CNSU, la manifestațiile din 1 decembrie din București va fi permis accesul a cel mult 400 de spectatori. În cazul municipiilor reședință de județ, accesul va fi permis pentru cel mult 200 de spectatori. Purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor și distanțarea socială sunt și ele reguli de bază în cadrul evenimentelor desfășurate pentru Ziua Națională. Accesul la eveniment se va face pe baza certificatului verde.

În ceea ce privește spectacolele din aer liber, ele vor fi permise doar până la ora 21.00, cu cel mult 1.000 de persoane, în funcție de spațiu, și în acest caz trebuind respectate mai multe condiții cu privire la răspândirea virusului SARS-Cov-2.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: