Evenimentul Zilei > Politica > Ziua Naţională a României. Drapelul României, arborat pe Vârful Parâng
Ziua Naţională a României. Drapelul României, arborat pe Vârful Parâng

Ziua Naţională a României. Drapelul României, arborat pe Vârful Parâng

Jandarmii montani din judeţul Hunedoara au arborat drapelul României pe Vârful Parângul Mare, la 2.519 metri altitudine, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Doi jandarmi montani de la Postul de Jandarmerie Montană Parâng şi un voluntar, membru al Asociaţiei San Montan, au participat la această acţiune.

"Deşi jandarmii montani ne-au obişnuit să înfrunte muntele şi vremea rea pentru a salva vieţile celor aflaţi în dificultate, cu ocazia Zilei Naţionale ei au fost din nou pe munte, pentru un scop la fel de nobil. Astfel, în data de 1 Decembrie, Drapelul Naţional al României, ridicat de doi jandarmi montani şi un voluntar din Parâng, va flutura la cea mai mare înălţime de pe teritoriul ţării", a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, sublocotenent Lucian Stoichiţoiu, potrivit Agerpres.

Este pentru a treilea an consecutiv când jandarmii montani din Hunedoara reuşesc performanţa de a arbora drapelul tricolor pe Vârful Parângul Mare, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Vârful Parângul Mare este cel mai înalt din masivul cu acelaşi nume, Parâng.