Evenimentul Zilei > Actualitate > Ziua Marinei, fără public, dar cu președintele Klaus Iohannis pe Fregata „Regina Maria”
Ziua Marinei, fără public, dar cu președintele Klaus Iohannis pe Fregata „Regina Maria”

Ziua Marinei, fără public, dar cu președintele Klaus Iohannis pe Fregata „Regina Maria”

A 160-a ediție a sărbătoririi Zilei Marine, la Constanța, va fi adaptată condițiilor anti-pandemie, fără participarea publicului, doar cu o ceremonie militară în portul militar Constanța, urmând ca președintele Klaus Iohannis să urce pe fregata „Regina Maria”, defilând, alături de alte nave, pe mare, de la Constanța la Midia.

Ediția din anul 2020 a Zilei Marinei Române este dedicată împlinirii a 160 de ani de la înființarea Forțelor Navale Române și, spre deosebire de alți ani, nu va mai aduna, pe Faleza Cazinoului din Constanța zeci de mii de participanți, turiști și localnici. Reprezentanții Forțelor Navale Române susțn că manifestările din acest an sunt adaptate noilor condiții impuse pentru prevenirea răspândirii și a infectării cu noul coronavirus SARS CoV-2.

Pentru a preîntâmpina adunarea unor mase mari de oameni, nu vor mai fi organizate activitățile tradiționale pentru sărbătorirea Zilei Marinei Române, pe faleza din fața Comandamentului Flotei din Constanța, precum și în alte porturi maritime și fluviale din țară. Sâmbătă dimineață, în portul militar Constanța vor fi organizate ceremonii militare și religioase, în prezența președintelui Klaus Iohannis, fără a fi permis accesul publicului.

Exercițiile demonstrative de pe mare se vor desfășura în interiorul portului Constanța și în larg, în rada exterioară. Defilarea navelor, pe mare, de la Constanța la Midia, la care va participa și șeful statului, va putea fi urmărită de publicul care se va afla oriunde pe plajele din Constanța, Mamaia și Năvodari sau pe faleza Cazinoului. Toate activitățile de Ziua Marinei vor fi prezentate prin transmisii, în direct, pe pagina Forțelor Navale Române de pe Facebook. Televiziunea națională va transmite, în direct, imagini din portul militar Constanța și de pe mare, de la bordul navelor care vor defila de la Constanța la Midia.

Programul complet al festivităților de Ziua Marinei

Ceremoniile din portul militar Constanța încep sâmbătă, 15 august, la ora 9,30, cu constituirea dispozitivului Gărzii de Onoare și a Fanfarei Forțelor Navale Române, urmată, la 9,55, de întâmpinarea președintelui Klaus Iohannis, de către șeful Statului Major al Forțelor Navale, trecerea în revistă a Gărzi de Onoare, salutul Gărzii de Onoare și „deplasarea persoanei oficiale în tribună”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: