Ziua Îndrăgostiţilor de Radio România Muzical

Ziua Îndrăgostiţilor de Radio România Muzical

Special pentru îndrăgostiţii... de muzică, Radio România Muzical programează astăzi, de la ora 22.00, un program de 120 de minute cu specialităţi muzicale clasic, jazz & more.

14 februarie – Ziua Îndrăgostiţilor – este pretextul pentru un program de cea mai bună calitate, în care se contopesc toate genurile ce pot fi ascultate în mod obişnuit la Radio România Muzical.

Este al doilea an când Radio România Muzical creează în 14 februarie un spaţiu “Special pentru îndrăgostiţii de muzică”. Iar în 2009, emisiunea poate să fie un însoţitor al celor care au petrecut o zi specială în oraş şi s-au întors acasă, sau care, pur şi simplu, îşi doresc să aibă acces la muzică de calitate.

La “Special pentru îndrăgostiţii de muzică” pot fi ascultate în 14 februarie două concerte de dată recentă. Primul dintre ele a avut loc în 18 iunie 2008 la Sala Berwald din Stockholm. Este un concert susţinut de celebrul dirijor finlandez Esa Pekka Salonen şi prietenii săi, cu ocazia aniversării celor 50 de ani împliniţi de Esa Pekka Salonen în 30 iunie 2008. Prietenii lui Esa Pekka Salonen prezenţi pe scena Sălii Berwald au fost mezzosoprana Anne Sofie von Otter, violonista Karita Mattila, soprana Miah Persson, pianistul Roland Pontinen, Corul şi Orchestra Radiodifuziunii Suedeze, într-un program ce combină pagini celebre ale repertoriului clasic cu piese tradiţionale şi de jazz.

Ne puteți urmări și pe Google News

Al doilea concert al serii “Special pentru îndrăgostiţii de muzică” a fost susţinut în urmă cu doar câteva zile, în 4 februarie 2009, la Sala Colosseum din Wartford – Marea Britanie de Orchestra de concert BBC, dirijată de Keith Lockhart. Pentru o sâmbătă seara deosebită – un program cu jazz simfonic de cea mai bună calitate, opusuri semnate de cei mai importanţi compozitori americani: George Gershwin, Irving Berlin, Aaron Copland, Leonard Bernstein etc.

Emisiunea este realizată de Irina Cristina Vasilescu, redactor la Radio România Muzical.