„Ziua în care Dumnezeu a biruit moartea” - o mică bijuterie literară cu ilustrații de Serioja Popov

În plină vreme de pregătire trupească și sufletească, prilejuită de așteptarea fremătătoare a Praznicului Sfintei Învieri, editura Predania ne aduce în dar o carte frumoasă, emoționantă, necesară și folositoare.

Este vorba de volumul intitulat în chip inspirat „Ziua în care Dumnezeu a biruit moartea”, perechea cărții „Ziua în care Dumnezeu S-a făcut Om”.

Cartea oferă detalii de natură complementară referatului biblic

Fără a repeta detaliat relatarea biblică a minunii Învierii lui Hristos, această mică bijuterie literară și vizuală oferă detalii de natură complementară referatului biblic, menite să ne apropie inimile de zorii acelei duminici, în care femeile mironosițe s-au învrednicit să fie martore și mărturisitoare ale adevărului celui veșnic al biruinței lui Hristos asupra morții.

Pe lângă episodul descoperirii mormântului gol, plin de emoție vie, cititorul va intalni un altul, mai puțin cunoscut, reprezentat de gestul plin de cutezanță al Sfintei Maria Magdalena, cea întocmai cu Apostolii, de a depune mărturie înaintea împăratului Tiberiu despre minunea Învierii Domnului.

Felul în care Pronia dumnezeiască a găsit de cuviință să întărească mărturia neînfricată a acestei femei cu inima învăpăiată rămâne una din scenele memorabile ale acestui opuscul.

Cartea are și o latură interactivă - un minunat cadou de Paști

Plusul de netăgăduit al acestui volum este reprezentat de latura interactivă a cărții, prin ideea ingenioasă a editorilor de a include la final o secțiune mai mult decât binevenită, cuprinzând întrebări și răspunsuri ale Sfântului Nicolae Velimirovici, menite să conducă cititorul spre o mai bună cunoaștere a adevărului biblic referitor la ziua cea neînserată spre care ne îndreptăm, la care năzuim, pentru care ne pregătim și întru care nădăjduim încă de pe acum.

Imaginile iconografice care susțin și completează osatura verbală a cărții sunt semnate de Serioja Popov, în stilul marcat de o duioșie sobră, cu care cititorul cărților Predania este deja familiarizat.