Evenimentul Zilei > Actualitate > Ziua Copilului 2018. Unde mergem de 1 iunie? Lista concertelor din Capitală
Ziua Copilului 2018. Unde mergem de 1 iunie? Lista concertelor din Capitală

Ziua Copilului 2018. Unde mergem de 1 iunie? Lista concertelor din Capitală

Dacă sunteți din București, aveți program plin. Concerte și evenimente în aproape toate zonele din Capitală, pentru toate gusturile și pentru toate vârstele. EVZ vă recomandă, în continuare, cele mai importante evenimente organizate mâine. Printre ele, cel mai important, Joaca de-a copilăria, în Parcul Tineretului.

1. 3 zile de concerte și activități în Parcul Tineretului       

Primăria Municipiului București, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București,  organizează în perioada 1-3 iunie în Parcul Tineretului, intrarea Șincai, evenimentul extraordinar dedicat  Zilei Internaționale a  Copilului, intitulat JOACA DE-A COPILĂRIA, un concept unic dedicat copiilor și bunicilor, prin care bunicii vor dezvălui celor mici lumea de poveste a jocurilor de odinioară, prin acțiunile organizate și desfășurate pe parcursul celor 3 zile, în intervalul orar 17.00 – 21.00.

      În spațiul special amenajat pentru acest eveniment, vor fi amplasate ateliere de creație, în care cei mici vor avea ocazia să descopere meșteșugurile practicate cândva de bunicii lor, iar pe aleile parcului vor putea participa la jocurile universului copilăriei de altădată, trăită cu visuri şi bucurii simple, în care jucăriile erau confecționate manual, iar jocurile se bazau pe regulile impuse doar de imaginația participanților la joc.

     Pe scena evenimentului JOACA DE-A COPILĂRIA vor fi susținute concerte, reprezentații de dans, muzică și teatru atât pentru copii, cât și pentru adulți. Spectacolul va fi prezentat de cunoscuții actori și prezentatori de televiziune Silviu Biriș, Crina Matei și Octavian Ursulescu.

     Pe 1 iunie spectacolul va fi susținut de unele dintre cele mai îndrăgite trupe pentru copii, cu programe artistice interactive de muzică și dans, printre care ansamblul de balet “Arabesque”, un ansamblu fondat în anul 1982 și format din peste 30 de copii și tineri, cu vârste cuprinse între 4 – 18 ani, care va propune spectatorilor o călătorie în pași de dans prin toate colțurile lumii.

      În zilele următoare vor evolua pe scena evenimentului JOACA DE-A COPILĂRIA  ansamblul folcloric „ Plaiul Românesc ” cu un repertoriu de suite coregrafice din mai multe zone ale țării, care îmbină elemente coregrafice tradiționale cu elemente moderne, grupul vocal „ Steluțele Europei “, din cadrul Clubului de Excelență al  Fundației Dan Voiculescu, laureat în cadrul a numeroase festivaluri naționale și internaționale și trupa PAM – PAM cu un spectacol interactiv de teatru muzical educativ.

      Actrița Claudia Negroiu va prezenta în cadrul evenimentului un moment dedicat memoriei Păsării Măiastre a României, așa cum a numit-o Constantin Brâncuși pe Maria Tănase, oferind spectatorilor o întoarcerea în timp, pe drumul amintirilor acestei mari artiste.

      Fiecare seară se va încheia cu un recital al unor mari artiști ai scenei muzicale românești: Marcel Pavel, Florin Chilian și Petrică Mâțu Stoian. Ei vor aduce  pe scena evenimentului programe muzicale prin care se urmărește promovarea și cultivarea artei muzicale românești, în rândul tuturor categoriilor de vârstă, într-un an istoric semnificativ pentru România, împlinirea celor 100 de ani de la Marea Unire.

2.

1 iunie – Țara Poveștilor, în Parcul Sebastian

"Hai cu noi in Țara Poveștilor pe 1-2-3 Iunie, între orele 11:00 – 21:00, în Parcul Sebastian, să petrecem și să ne distrăm împreună.
Pe parcursul celor 3 zile de eveniment, Parcul Sebastian va fi amenajat în spirit de sărbătoare, o sărbătoare a lor, a copiilor, cu ghirlande de baloane și umbreluțe colorate. Vor fi amplasate 4 corturi tematice, în cadrul cărora se vor desfășura o serie de ateliere de creație, facepainting, modelare baloane, desene cu cretă colorată pe asfalt, zonă educativă și zonă de jocuri și distracție, unde poveștile copilăriei vor fi recreate de copii prin improvizație și distracție. De asemenea, se vor desfășura și ateliere de șah pentru iubitorii acestui sport al minții. Animatori costumați în personaje de poveste, precum Spiderman, Batman, Elsa, Rapunzel, se vor plimba printre copii și se vor fotografia cu aceștia în spațiul special amenajat ca un studio foto", scriu organizatorii 

3.De-a bușilea în Muzeul Satului

În aceeași zi vom avea o nouă ediție a îndrăgitului concurs cu premii „De-a bușilea prin Muzeul Satului". După succesul primei ediții, realizat în parteneriat cu „Photography Studio – Kids & Family", anul acesta așteptăm să premiem din nou micii participanți de până la doi ani, în spațiul mirific de la Muzeul Satului. Concursul „De-a bușilea…" va avea loc pe Pajiştea Moişeni, în apropierea intrării principale în muzeu. Înscrierile vor începe de la ora 10.00. Micuţii vor trebui să parcurgă o distanţă de cinci metri şi concursul se va desfăşura în etape, cu câte cinci bebeluşi pentru fiecare repriză. Câştigătorul este cel care atinge cel mai repede linia de sosire, iar câştigătorul final se stabileşte după încheierea tuturor reprizelor conform timpului de parcurgere al distanței. Cu sprijinul Aqua Carpatica, toți copiii vor câștiga o jucărie de pluș, iar Premiul cel mare va fi un sistem de purtare cu motive tradiționale de la Casa Zamfirei.