Evenimentul Zilei > Actualitate > Zina Dumitrescu, lăsată la mila fostelor eleve. Cătălin Negreanu a uitat să își îndeplinească ultima datorie față de mama lui
Zina Dumitrescu, lăsată la mila fostelor eleve. Cătălin Negreanu a uitat să își îndeplinească ultima datorie față de mama lui

Zina Dumitrescu, lăsată la mila fostelor eleve. Cătălin Negreanu a uitat să își îndeplinească ultima datorie față de mama lui

Fostele eleve ale Zinei Dumitrescu vor organiza pomenirea de 40 de zile a creatoarei de modă în curând. Fiul ei, Cătălin Negreanu, nu a dat niciun semn că ar vrea să organizeze parastasul mamei sale.

Zina Dumitrescu nu a fost pomenită la 40 de zile de la moartea sa. Fiul ei, Cătălin Negreanu, nu pare interesat nici de această dată. Din câte se pare, fostele sale protejate îi vor face parastasul. Fostele manechine ale Zinei Dumitrescu – Dana Săvuică, Romanița Iovan, Valentina Pelinel și alte vedete care au intrat în lumea modei ajutate de ea – au decis să-i facă parastas regretatei creatoare de modă, când au văzut că n-a avut unul, așa cum se obișnuiește, la 40 de zile de la trecerea în neființă. 

Fostele modele nu au stabilit încă data, fiindcă își doresc ca la pomană să fie prezente toate fostele manechine care au iubit-o pe Zina, însă, potrivit Libertatea, parastasul va avea loc în cel mai scurt timp. Dana Săvuică se ocupă, în mare parte, de organizare. De altfel, tot ea s-a ocupat și de organizarea ultimei petreceri de care a avut parte Zina Dumitrescu, la împlinirea vârstei de 80 de ani. Valentina Pelinel o va ajuta și ea, cât va putea, în timp ce se împarte între creșterea celor trei copii și afacerile lui Borcea, ajuns din nou în penitenciar. De pregătirea mesei se vor ocupa bucătăresele de la azilul în care și-a petrecut Zina Dumitrescu ultimii ani. Ele vor pregăti felurile de mâncare care îi plăceau Zinei Dumitrescu.

Creatoarea de modă Zina Dumitrescu s-a stins din viață la vârsta de 82 ani, iar sâmbătă a fost incinerată la Crematoriul Vitan Bârzești. Totul s-a petrecut cu mare discreție. Singurele care au putut să o vadă pentru ultima dată pe „Mama Zina” au fost chiar elevele sale.

După moartea Zinei Dumitrescu, fiul acesteia a fost aspru criticat pentru că a ales să o incinereze pe mama sa, în loc să o înmormânteze, așa cum si-ar fi dorit fosta creatoare de modă. Acesta s-a întors în Elveția, lăsând cenușa mamei sale la crematoriu.