Evenimentul Zilei > Politica > Ciolacu tot numără zilele Guvernului Orban. Ce le mai reproșează miniștrilor „de carton”
Ciolacu tot numără zilele Guvernului Orban. Ce le mai reproșează miniștrilor „de carton”

Ciolacu tot numără zilele Guvernului Orban. Ce le mai reproșează miniștrilor „de carton”

Președintele interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, vrea ca Guvernul Orban să fie trimis acasă, în urma votului din Parlament, dat la moțiunea de cenzură.

„Guvernul Orban trebuie să plece pentru că a eșuat să atragă cetățenii de partea sa în lupta cu pandemia. Frica, amenzile și amenințările nu vor putea înlocui niciodată măsurile corecte și comunicarea transparentă și credibilă”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu vorbește despre Guvernul Orban care despre unul necredibil, incapabil să transmită mesaje credibile pentru populație. Pe miniștrii din actualul guvern, șeful PSD îi numește „miniștrii lui de carton”.

Partidul Social Democrat vrea să scape de Guvernul Orban, iar motivele invocate în moțiunea de cenzură sunt legate de „populismul extrem practicat de Luduvic Orban, în materie de măsuri luate împotriva răspândirii coronavirusului”.

„Oamenii nu mai dau doi bani pe ce zic Orban și miniștrii lui de carton. Au și motive: măștile gratuite pentru persoane vulnerabile – zero; marea testare națională care trebuia să înceapă la 1 iunie – zero (doar Gabi Firea trebuia blocată ca nu cumva bucureștenii să știe exact care este situația în orașul lor…); măștile produse intern de ROMARM – zero (doar Orban este fericitul singur deținător al unei măști prototip); 400 de ventilatoare care trebuiau să ajungă ”în două săptămâni” – zero (dar acum urlă peste tot că nu mai sunt paturi la ATI); cetățeni testați cu cele 2 milioane de kituri de testare anunțate de Orban că au fost luate de UNIFARM – zero (probabil nu s-au înțeles la șpagă…); laptopuri și tablete pentru copii și profesori – zero (dar continuă să se facă de râs cu școala online, când o treime dintre copii nu au acces la internet…) Și vă mai mirați că nu vă mai crede nimeni??!”, a transmis Ciolacu.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a spus că moțiunea de cenzură va fi depusă la mijlocul lunii august și va fi votată, partidul pe care îl reprezintă înclinând spre un guvern de uniune națională. „Sperăm să avem cât de curând un alt Guvern pentru că, din păcate, toate semnalele pe care le-am tras şi toate problemele pe care şi media şi noi le-am adus la cunoştinţa publică nu au făcut din acest Guvern un guvern mai performant, deci singura soluţie este ca acest Guvern să plece acasă”, a declarat Lucian Romaşcanu,

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: