După un sezon înfiorător, Real Madrid stă pe un butoi cu pulbere, iar tensiunea se simte în birouri, pe teren și în vestiar. Revenit la echipă, după ce demisionase la finalul stagiunii precedente, Zinedine Zidane s-a certat din nou cu președintele Florentino Perez.

Perez are un alt favorit

Antrenorul „galacticilor” vrea să grăbească ascensiunea fiului său, Luca (21 de ani), goalkeeper la Real. În acest moment, titluar incontestabil este belgianul Thibaut Courtois.

Rezerva, Keylor Navas, va pleca la finalul sezonului, așa că Zidane vrea să-l promoveze pe fiul său „în umbra” lui Courtois. Însă, președintele Florentino Perez se opune planurilor făcute de francez și vrea să-l impună pe Andriy Lunin, un goalkeeper ucrainean, în vârstă de 20 de ani, împrumutat la Leganes.

Luca a jucat în prima parte a acestui sezon, la Castilla, în liga a 3-a, dar n-a impresionat.

Zidane a fost implicat într-un scandal uriaș, la finalul campionatului trecut. În ultima etapă, la partida dintre Villareal și Real Madrid, „Zizou” și-a titularizat băiatul, în detrimentul lui Kiko Casilla, cel de-al doilea portar în lot, rezerva lui Keylor Navas, la acea vreme.

La un pas să fie bătut de Casilla

În momentul în care a aflat că nu va fi titular, Casilla a sărit să-l bată pe Zidane și a fost potolit cu greu de coechipieri.

Principalul motiv al supărării era legat de bani. Portarul ar fi primit un bonus de 600.000 de euro, dacă ar fi bifat măcar un minut în acea partidă.

„Casilla avea un bonus de 600.000 de euro dacă juca acest meci. A fost nevoie de intervenția oamenilor din staff pentru a-l opri pe Casilla să nu-l lovească pe Zidane”, a povestit Cristobal Soria, jurnalist spaniol.

Scandalul a degenerat, Zidane s-a certat cu Florentino Perez, și a decis să demisioneze, la câteva zile după ce câștiga cea de-a treia Ligă a Campionilor.