Zidane, copilotul lui Schumi

Zidane, copilotul lui Schumi

Fostul fotbalist francez Zinedine Zidane si septuplul campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher au gonit ieri pe circuitul de la Magny-Cours, intr-un  automobil Ferrari FXX.

„La un moment dat am simtit ca o sa zbor din masina. Dar a fost o placere sa fiu alaturi de Michael”, a declarat campionul mondial la fotbal, care a coborat din automobil aproape ametit. Cei doi s-au intalnit la Magny-Cours, inainte de inceperea calificarilor pentru Marele Premiu al Frantei.

Cele doua staruri au luat parte la o actiune de strangere de fonduri in favoarea Asociatiei de lupta impotriva leucodistrofiei si a Institutului pentru creier si maduva spinarii, fundatie care urmeaza sa-si inceapa activitatea peste doi ani. 

In Marele Premiu al Frantei, care se va disputa astazi, brazilianul Felipe Massa (Ferrari) va pleca primul de pe grila de start, urmat de britanicul Lewis Hamilton (McLaren), finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari) si polonezul Robert Kubica (BMW Sauber).

Ne puteți urmări și pe Google News

Miracol Robert Kubica a revenit in competitie la trei saptamani dupa ce a suferit un grav accident la Marele Premiu al Canadei, monopostul sau facandu-se tandari.

Potrivit cotidianului spaniol „El Mundo Deportivo”, Oder Slawormir, sacerdot de Cracovia, va ancheta acest incident, urmand sa decida daca este vorba de un miracol, care ii este atribuit Papei Ioan Paul al II-lea, decedat in 2005. Si Kubica, si fostul Suveran Pontif s-au nascut la Cracovia.