Evenimentul Zilei > International > Un nou „ZID” PROVOACĂ FURIA Rusiei. SUA au fost ținta CRITICILOR DURE. „Nu se ÎNT MPLA nici în RĂZBOIUL RECE!”
Un nou „ZID” PROVOACĂ FURIA Rusiei. SUA au fost ținta CRITICILOR DURE. „Nu se ÎNT MPLA nici în RĂZBOIUL RECE!”

Un nou „ZID” PROVOACĂ FURIA Rusiei. SUA au fost ținta CRITICILOR DURE. „Nu se ÎNT MPLA nici în RĂZBOIUL RECE!”

Rusia a afirmat, sâmbătă, că SUA vor să construiască un „zid de viză” împotriva cetățenilor din statul condus de președintele Vladimir Putin. Remarcile au venit în contextul în care doi dansatori de balet ai Bolshoi nu au primit aprobarea necesară pentru a ajunge la spectacolul din New York.

Ministerul de Externe din Rusia și-a exprimat regretul cu privire la refuzul SUA de a le refuza vizele prim-balerinei Olga Smirnova și dansatorului solo Jacopo Tissi, care ar fi trebuit să susțină un spectacol la gala de la Centrul Lincoln, conform Moscow Times.

„Acest lucru nu s-a întâmplat nici în timpul Războiului Rece”, transmite ministerul, pe site-ul propriu. „Dar astăzi, forțe influente din interiorul SUA, preocupate cu exercitarea presiunii dure asupra Rusiei, nu cunosc nicio limită. Ele încearcă să separe americanii de ruși printr-un zid de viză, cum am mai spus, făcând călătoriile cetățenilor noștri către SUA practic imposibile”, a continuat comunicatul.

Teatrul Bolshoi din Moscova a afirmat că nu va emite niciun comunicat cu privire la această problemă, având în vedere că nu a organizat turneul și nu a avut nicio informație în legătură cu aplicațiile pentru viză.

„Din moment ce viza de muncă nu a fost emisă la timp pentru Jacopo Tissi, un cetățean italian, ne-ar plăcea să credem că acest lucru are legătură cu formalitățile procedurale și nu cu tensiunile politice actuale”, transmite teatrul, printr-o declarație de presă, pe propriul site.

Vineri, Kremlinul spunea că SUA le crează dificultăți echipajelor Aeroflot pentru a obține vize americane, după ce ministerul de Externe a afirmat că nu poate elimina posibilitatea ca zborurile dintre cele două state să fie suspendate, din cauza acestei probleme.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News