Zicu, gratis la Dinamo

Zicu, gratis la Dinamo

Zicu, unul dintre jucatorii romani foarte apreciat, a ajuns aseara la Dinamo. AItele afacerii sunt incurcate.

Ieri a fost o zi nebuna la Dinamo, campioana din Liga I la fotbal.Dupa-amiaza, gruparea „cainilor rosii“ l-a prezentat pe fundasul Vali   Nastase. Seara a venit lovitura de teatru: Ianis Zicu, care in sezonul trecut a evoluat sub forma de imprumut la Rapid, este acum   iarasi „caine“. El n-a venit oricum, ci liber de contract! Zicu a fost vandut de Dinamo, in 2004, la Inter Milano, in schimbul sumei de   2,5 milioane de dolari. Mijlocasul ofensiv n-a evoluat pentru Inter, care l-a imprumutat la Parma, Dinamo si Rapid.

„Combinatiile“ impresarilor

Tranzactia ridica multe semne de intrebare. Zicu, jucator pentru care Poli Timisoara s-a aratat dispusa sa ofere 4,5 milioane de euro, este cedat gratis de Inter Milano la Dinamo! Intermediarii afacerii au fost fratii Ioan si Victor Becali. Primul, desi are licenta suspendata, negociaza nestingherit, iar cel de-al doilea e pe post de paravan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform unor informatii venite dinspre Rapid, fratii Becali l-ar fi rascumparat pe Zicu de la Massimo Moratti contra sumei de doua milioane de euro. In acest caz, fotbalistul le apartine fratilor, si nu clubului Dinamo. O alta ipoteza este urmatoarea: Moratti l-a lasat sa plece pe Zicu gratis, desi ar fi avut posibilitatea sa ca stige o suma frumusica de bani, iar in schimb ar fi obtinut promisiunea ca superstarul Cristi Chivu va ajunge la Inter. „Misterele afacerii se vor dezlega mai tarziu“, a afirmat aseara un conducator de la Dinamo.

SCANDAL DINAMO-RAPID

Copos s-a suparat pe Badea!

Dinamo a convocat aseara o conferinta de presa extraordinara. Nicolae Badea, Cristi Borcea si Vasile Turcu, din partea clubului Dinamo, si impresarul Victor Becali au prezentat transferul lui Zicu. Aflat in vacanta in Spania, jucatorul n-a fost prezent la conferinta de presa, dar a transmis un mesaj prin intermediul telefonului mobil al lui Nicolae Badea.

Jucatorul a semnat un contract pe patru ani, trimitand hartiile prin fax. „Din iarna am dorit sa ne vina copilul «la matca». Pe Zicu il cresc de la 13 ani. Am insistat ca transferul sa se realizeze. Mi-as fi luat niste pijamale si as fi dormit la club, numai sa fiu sigur ca revine Zicu!“, a spus Borcea. „Dati-ne copilul inapoi!“, striga acum cateva luni Borcea intr-o emisiune TV, adresandu-se rapidistilor.

Vine si Marica?

„Rapirea“ lui Zicu a produs racirea relatiilor intre Rapid si Dinamo. Presedintele dinamovist Nicolae Badea a marturisit aseara, pentru   EVZ, ca George Copos nu i-a mai raspuns la telefon. „Ii multumim domnului Copos ca l-a pregatit pe Ianis pentru Liga Campionilor“, a   pus sare pe rana Borcea.

Copos este foc si para si pe impresarul Victor Becali, pe care il acuza ca saboteaza Rapidul. Procuratorul e acuzat ca i-a directionat   pe Florin Bratu si pe Ianis Zicu spre Dinamo. Cu ajutorul aceluiasi Becali, Dinamo mai incearca o lovitura: aducerea lui Ciprian Marica!   Atacantul nu se simte in largul sau la Sahtior Donetk, unde a intrat in conflict cu Mircea Lucescu, si i se plange zilnic de asta lui Borcea.

Metoda jucatorilor liberi de contract ajunsi la Dinamo, desi valoarea lor de piata la momentul respectiv e una ridicata, nu e noua. Ca sa-l   poata „rapi“ de la Universitatea Craiova pe Claudiu Niculescu, Netoiu a facut in asa fel incat atacantul sa fie declarat liber de contract.   Jucatorul a venit gratis la Dinamo, motivul invocat la liga fiind acela ca n-a fost platit la timp.

Antrenorul Rednic nu mai intelege nimic

Mircea Rednic era aseara mai degraba ingrijorat decat fericit. Antrenorul priveste cum sosesc la Dinamo jucatori ceruti de el (cazul   Florin Bratu), dar si fotbalisti adusi peste capul lui de directorul executiv Cristi Borcea, precum Oprita si Nastase. In linia ofensiva s- a facut inghesuiala mare. Lui Niculescu si Danciulescu le vor sufla in ceafa Bratu si Zicu. Se pregatesc sa soseasca Pancu si Marica.   Deja readucerea lui Ionel Ganea, confirmata acum cateva saptamani de Nicolae Badea, nu mai e de actualitate. „Le multumesc actionarilor, dar le spun sa se opreasca!“, a spus aseara Rednic.