Zicu, bijuteria coroanei

Zicu, bijuteria coroanei

Un fotbalist care n-a rupt gura targului in strainatate reprezinta lovitura verii in Liga I, fiind achizitionat gratis de Dinamo.

Conducerea echipei de fotbal Dinamo a izbutit sambata seara sa dea o lovitura pe piata transferurilor si sa obtina semnatura internationalului Ianis Zicu (23 de ani).

Jucatorul care in sezonul trecut a evoluat sub forma de imprumut la Rapid a iscalit un contract valabil pe patru ani cu formatia campioana, perioada in care va incasa doua milioane de euro, exact suma pe care se spune ca ar fi platit-o fratii Ioan si Victor Becali celor de la Inter Milano, pentru a obtine dezlegarea constanteanului.

Este a doua lovitura pe care Dinamo o aplica rivalei de la Rapid in decurs de cateva zile. Si Florin Bratu i-a lasat cu buza umflata pe giulesteni. Un alt caz e pe cale sa sporeasca tensiunea intre cei doi granzi ai campionatului. Patronul George Copos a aflat ca antrenorul dinamovist Mircea Rednic l-a trecut pe lista de achizitii pe aparatorul rapidist Marius Constantin! 

Ne puteți urmări și pe Google News

Niciun minut de negocieri Ianis Zicu, fotbalist de care Inter n-a avut niciodata nevoie (jucatorul a fost imprumutat, pe rand, la Parma, Dinamo si Rapid), desi a platit pe el 2,5 milioane de dolari in 2004, cumparandu-l de la Dinamo, a devenit acum bijuteria coroanei pentru campioana din Liga I.

Dinamo n-a sperat nicio clipa ca l-ar putea readuce pe Zicu, considerandu-l prea scump, pentru a pune, pana la urma, mana pe el gratis. De altfel, intre Dinamo si Inter n-a existat nicio runda de negocieri! Spre deosebire de Dinamo, Rapid l-a cautat la telefon pe Massimo Moratti, patronul milanezilor, pentru a intreba de pretul lui Zicu.

Avantajul campioanei este faptul ca e mana-n mana cu impresarii Ioan si Victor Becali, atasati cauzei dinamoviste. „Te iubesc, Victoras!”, i-a transmis Borcea impresarului, ca semn de multumire. Aflat in Spania, jucatorul a confirmat sambata, telefonic, ca va evolua la campioana.

Apelat de Nicolae Badea, care a dat telefonul pe speaker, Zicu a spus ca vrea sa joace cu Dinamo in grupele Ligii Campionilor. Contactat ieri de EVZ, Zicu a facut fente: „Sunt in vacanta. Nu dau declaratii decat atunci cand voi reveni in tara”. Miroase a „bani negri”

Cum a reusit Dinamo sa-l aduca gratis pe Zicu, in conditiile in care milanezii ar fi putut lua cateva milioane bune pe el, daca l-ar fi vandut la o alta grupare din Liga I? E posibil ca Moratti sa nu fi aflat ca exista cluburi precum Poli Timisoara, care ar fi oferit milioane de euro pe Zicu, iar ca acest „amanunt” sa nu ajunga la urechile italianului au avut grija impresarii jucatorului, dornici sa-l rascumpere ei pe Zicu si sa-l directioneze apoi acolo unde doresc si au interes.

Multora le miroase a tranzactie cu „bani negri” plimbati intre impresari si Dinamo, agentii jucatorului recuperandu-si investitia in momentul unei vanzari ulterioare in strainatate a fotbalistului. Exista si varianta conform careia fratii Becali l-ar fi obtinut gratis pe Zicu pentru ca acestia, la randul lor, sa le faciliteze milanezilor achizitionarea lui Cristi Chivu, de la AS Roma.

Cititi si:

Emeghara, cinci ani la Steaua

Mutari spectaculoase in fotbal