Evenimentul ZileiEVZ Special„Ziarul dumneavoastră poate sădi în sufl etul oamenilor iubire pentru noi, pentru țară, pentru copii”

„Ziarul dumneavoastră poate sădi în sufl etul oamenilor iubire pentru noi, pentru țară, pentru copii”

„Ziarul dumneavoastră poate sădi în sufl etul oamenilor iubire pentru noi, pentru țară, pentru copii”
În perioada acesta de viață în care noi nu prea mai ştim să trăim, care nu e atât de grea, dar e lipsită de moralitate, Presa are un rol covârşitor şi în educație, şi în felul de a distruge răul... dar și binele

Când ai 23 de ani, intri în maturitate. Şi asta înseamnă că primeşti cadou o valiză cu responsabilitate.

Urez ziarului „Evenimentul zilei” să creadă în Dumnezeu, să se gândească la toți ceilalți şi nu la audiență, pentru că e mult mai uşor de trăit atunci când eşti generos şi te gândeşti şi la binele tău, dar mai întâi la binele celor din jur. Doresc ziarului să-şi mai adauge un ochi, să-i vadă pe acei copii, care sunt generația de mâine, care cresc în mizerie, în lipsuri, părăsiți de toți, de noi, pentru că un ziar are puterea nu numai de a face bine, dar şi de a arăta calea pe care trebuie să mergi.

Îi mai doresc ziarului „Evenimentul zilei” să gândească la faptul că pământul acesta, care este dăruit de Dumnezeu nouă, nu trebuie să trăiască sub spasmul fulgerului lipsit de etică, să-şi aducă aminte că suntem un popor frumos, blând la origine, curat, respectuos, şi, aşa cum spune Eminescu într-un text politic: «Blândețea caracteristică a poporului românesc dovedeşte că el a trăit în trecut mulțămit şi că a avut ce-i trebuia ». Pământul țării noastre, acesta pe care trăim noi, e bogat în toate chipurile şi ne poate da orice, şi pentru suflet, şi pentru trup, şi ziarul dumneavoastră poate sădi în sufletul oamenilor iubire pentru noi, pentru țară, pentru copii. La mulți ani, din toată inima!”

Rodica Mandache, actriță, Teatrul Odeon

„Sunteți o oglindă a societății românești”

Vă doresc ca și în continuare să rămâneți unul dintre cotidianele de bază din România, să vă păstrați poziția corectă și echidistantă și să o întăriți. Îmi place faptul că reflectați obiectiv, fără să faceți deosebire între președinte și omul obișnuit. Sunteți o oglindă a societății românești și aveți în plus calitatea obiectivității și a profunzimii.”

Ioanel Sinescu – Academician prof. dr, rectorul UMF Carol Davila din București, șeful Clinicii de Uronefrologie și Transplant Renal – Institutul Clinic Fundeni


FOTO: Ioanel SinescuLa 23 de ani, punct de referință în peisajul presei

Când un om împlinește 23 de ani, e considerat tânăr și, poate, cu capul în nori. Când însă un ziar împlinește această vârstă, acesta poate fi considerat deja un punct de referință în peisajul presei unei țări și chiar, în peisajul presei mondiale.

Doresc Evenimentului Zilei să rămână la fel de prezent în viața noastră, în fiecare zi, cu știri bune și bine scrise, așa cum ne invită chiar titlul său pe care l-a impus în România încă de la primele apariții, și să rămână la fel de interesat de zona culturală și teatrală, ca și până acum.

Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București speră ca spectacolele sale și mai ales programul pe care îl propune în această vară, Festivalul Internațional de Teatru NETA 2015 28 august-4 septembrie, să fie un prilej pentru Evenimentul Zilei de a propune publicului său, în an aniversar, în fiecare dintre cele 8 zile ale festivalului nostru, câte un eveniment al zilei teatrale interesant și inedit, din cadrul acestui mare EVENIMENT al anului pentru mulți oameni de teatru din Europa, ce vor veni la București. Vă dorim doar pagini bune și de succes, în continuare! La mulți ani!

Teatrul Național Bucureşti „I.L. Caragiale”Cristian Gațu: „«Evenimentul zilei» e singurul ziar pe care-l citesc și-n care încă mai cred! Această publicație trebuie să reziste și să-și păstreze coloana vertebrală”


FOTO: Cristian GațuEmerich Ienei: „Felicitări pentru tot ceea ce ați realizat în cei 23 de ani și să aveți putere de muncă în continuare. La mulți ani, Evenimentului zilei, un ziar pe care l-am apreciat și l-am citit întotdeauna cu placere!”


FOTO: Emerich Ienei:„Felicitări pentru ideea de a scoate un număr aniversar”

Numele meu este Tudor Flueraș și am avut bucuria să mă număr printre cei care au scris în EVZ. Felicitari pentru ideea de a scoate un număr aniversar și aștept cu nerăbdare să îl văd și să îmi aduc aminte de vremuri frumoase.

„Evenimentul zilei” din 1939

Muzeul Municipiului Bucureşti a ales să ne spună „La mulți ani” cu o pagină de istorie. „Evenimentul zilei” din 1939. „Evenimentul zilei” a fost, foarte posibil, primul cotidian tabloid din România. În sensul că ştirile erau informații foarte puțin dezvoltate, dar foarte bogat ilustrate. Articolele nu erau semnate, conținutul lor fiind numai informație aplicată, fără judecăți de valoare. Numai editorialele aveau, uneori, o semnătură, adesea un pseudonim. Cotidianul „Evenimentul Zilei” a fost tipărit de Imprimeriile Curentul SAR. Fiecare număr avea ca redactor responsabil pe Ştefan Marinescu, iar ca girant responsabil pe Nicolae Garais. Primul număr al cotidianului a apărut la 1 septembrie 1939 şi era destinat Bucureştiului. 


Accesează: