Evenimentul Zilei > International > ZIARISTĂ de 25 de ani, JUDECATĂ că ar fi vrut să răstoarne un DICTATOR feroce
ZIARISTĂ de 25 de ani, JUDECATĂ că ar fi vrut să răstoarne un DICTATOR feroce

ZIARISTĂ de 25 de ani, JUDECATĂ că ar fi vrut să răstoarne un DICTATOR feroce

Martha O’Donovan, o ziaristă americană, a fost arestată vineri pentru că ar fi postat pe Twitter mesaje care subminează autoritatea preşedintelui zimbabwean, Robert Mugabe.

Ziaristă americană, Martha, a apărut în faţa instanţei în Harare, capitala statului Zimbabwe, fiind acuzată de tentativă de răsturnare a guvernului.

 

În ciuda faptului că s-ar putea confrunta cu acuzaţii grave, Martha O’Donovan, în vârstă de 25 de ani, a apărut relaxată în instanţă, unde se desfăşura audierea pentru cauţiune. Avocatul ziaristei a declarat, potrivit BBC,  că Martha este acuzată că a înşelat încrederea postului local Magamba TV, unde a lucrat, şi este acuzată că a postat mesaje care îi încurajează pe cetăţenii din Zimbabwe să răstoarne guvernul.

Robert Mugabe, născut în 1924, este președintele Republicii Zimbabwe din 1987. Între anii 1980 – 1987, Mugabe a fost prim-ministru. Încetul cu încetul, Mugabe a instituit o dictatură brutală.

Situația economică a statului este deplorabilă, inflația ajungând în 2008 la 2,2 milioane de procente. Populația suferă de foame, Mugabe răspunzând cererilor maselor cu măsuri brutale, care sunt condamnate de ONU și de organizațiile care militează pentru drepturile omului.

În aprilie 2016, Mugabe, a fost surprins închinându-se în fața propriului portret, cu ocazia unei festivități de celebrare a 36 de ani de la recunoașterea independenței țării sale față de Regatul Unit.

În august 2016, Robert Mugabe a ordonat comandantului Poliției Republicane să aresteze întreaga delegație care a participat la Jocurile Olimpice de la Rio, numindu-i șobolani inutili.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: