Evenimentul Zilei > International > Un reporter rus RUPE TĂCEREA. Îl acuză pe celebrul deputat Vladimir Zhirinovsky de HĂRȚUIRE sexuală
Un reporter rus RUPE TĂCEREA. Îl acuză pe celebrul deputat Vladimir Zhirinovsky de HĂRȚUIRE sexuală

Un reporter rus RUPE TĂCEREA. Îl acuză pe celebrul deputat Vladimir Zhirinovsky de HĂRȚUIRE sexuală

Ziaristul Renat Davletgildeiev, în vârstă de 32 de ani îl acuză în mod public pe liderul naționalist rus, Vladimir Zhirinovsky de hărțuire sexuală. Renat spune că, în urmă cu 12 ani, după o finală a concursului de frumusețe „Miss Rusia”, cunoscutul deputat l-a pipăit în zone intime.

Toate acestea s-au petrecut în anul 2006, pe când Renat Davletgildeiev era doar un stagiar de nici 20 de ani la Gazeta.ru și fusese însărcinat să scrie despre concursul de frumusețe „Miss Rusia”. Imediat după finala competiției de frumusețe, Renat Davletgildeiev a dorit să-i solicite un interviu faimosului deputat  Zhirinovsky, însă nimic nu a decurs conform planului. Potrivit declarațiilor oferite de jurnalist,  Zhirinovsky l-a pipăit pe toată durata interviului, atât pe umeri, cât și pe fund.

Renat Davletgildeiev, care este homosexual, a mai spus că motivul pentru care nu a vorbit în public la vremea aceea despre incident a fost că avea dificultăți cu acceptarea propriei orientări sexuale – se temea să vorbească în general despre orice fel de asemenea comportament.

Dezvăluirea acestuia vine pe fondul scandalului provocat de plângerile mai multor jurnaliste acreditate la Duma de Stat că au fost hărțuite sexual de influentul deputat rus Leonid Sluțki, scrie The Moscow Times. Cu toate acestea, Comisia de etică a ajuns la concluzia că aceste acuzații sunt nefindate, însă mai multe instituții de presă prestigioase, ca ziarul Kommersant sau site-ul Lenta.ru au anunțat că-și suspendă toate contactele cu Sluțki.