Evenimentul Zilei > Politica > Zgonea nu se dă dus de la Cameră. Dragnea a dat ultimatum
Zgonea nu se dă dus de la Cameră. Dragnea a dat ultimatum

Zgonea nu se dă dus de la Cameră. Dragnea a dat ultimatum

Liderii PSD din Camera Deputaților ar putea să plătească cu funcția dacă nu reuşesc, nici de această dată, să-l schimbe pe preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea

. Zgonea a contestat, ieri, pentru a treia oară, demersul PSD de revocare a sa din funcție. Hotărârea prin care acesta poate fi schimbat mai uşor, la solicitarea grupului parlamentar care l-a propus, ar fi fost introdusă pe ordinea de zi a plenului fără respectarea Regulamentului, susține Valeriu Zgonea. „Din perspectiva mea, încalcă câteva zeci de articole şi generează un precedent extrem de periculos pentru democrația din România”, a explicat acesta.

Liderul PSD s-a enervat

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că este „foarte supărat” că deputații social-democrați se împotmolesc în proceduri, permițându-i astfel lui Valeriu Zgonea, de peste o lună de zile, să conducă în continuare Camera Deputaților deşi a fost exclus din partid.

Dragnea i-a transmis liderului PSD din Cameră, Florin Pâslaru, că îşi riscă funcția, şi i-a avertizat şi pe deputații PSD din Biroul Permanent.

„Ar fi ruşinos pentru noi ca grup parlamentar şi pentru celelalte grupuri care ne susțin să nu putem elibera acea funcție care e ocupată acum de cineva fără de partid”, a declarat Liviu Dragnea.

Fostul premier Victor Ponta a făcut un apel la şeful Camerei Deputaților să iasă din situația „ridicolă” în care a intrat. „Eu cred şi l-aş ruga pe Vali să se oprească din situația penibilă în care se pune pe el şi ne pune pe toți. E o funcție politică până la urmă, nu ne-am născut niciunul cu funcția. Ştiți, şi divorțul poți să-l faci în mod civilizat, nu trebuie să fugi cu scaunul. E păcat! Sincer”, a spus Ponta.

În aceste condiții, PSD a amânat discuția oficială privind înlocuitorul lui Valeriu Zgonea la şefia Camerei Deputaților, iar subiectul se va discuta abia după ce partidul va reuşi să elibereze scaunul, a explicat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă are o listă scurtă de posibili candidați PSD la preşedinția Camerei, Liviu Dragnea a răspuns: „Avem o listă lungă. PSD e un partid foarte mare, care tocmai a reputat o victorie foarte mare”.

Printre numele vehiculate în PSD pentru a treia funcție în stat se numără Victor Ponta şi Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaților, care s-ar bucura de sprijinul lui Dragnea.

PSD se chinuie să-l schimbe pe Valeriu Zgonea din data de 3 mai, şeful Camerei găsind de fiecare dată câte un tertip juridic care a blocat acțiunile PSD.