Evenimentul Zilei > Politica > Valeriu Zgonea a tocat aproape 100.000 de lei pe SEJURUL din Canada
Valeriu Zgonea a tocat aproape 100.000 de lei pe SEJURUL din Canada

Valeriu Zgonea a tocat aproape 100.000 de lei pe SEJURUL din Canada

În luna martie Camera Deputaților a scos din buzunar pentru deplasările externe ale parlamentarilor nu mai puțin de 282.508 de lei. Mai marele deputaților, Valeriu Zgonea este campion, acesta împreună cu alți trei colegi reușind să cheltuie în cele șase zile petrecute în Canada suma de 93.086 de lei.

"Vizita pe care o efectuez în Canada a oferit ambelor părți ocazia dialogului direct și a găsirii unor noi oportunități de colaborare, iar în semn de prietenie, drapelul României a fost arborat, timp de trei zile, pe clădirea Parlamentului canadian. Discuțiile pe care am continuat să le port cu oficialii canadieni, precum Pierre Claude Nolin, preşedintele Senatului Canadei, s-au concetrat pe dimensiunea economică și problematica vizelor", ne informa Valeriu Zgonea, pe 11 martie,  pe Facebook despre vizita sa.

"Situația îngrijorătoarea din Europa de Est, posibilitatea escaladării conflictelor din regiune și efectele acestora au reprezentat principalele subiecte abordate în cadrul întâlnirii cu Robert Douglas Nicholson, Ministrul Afacerilor Externe din guvernul canadian", am aflat tot de pe pagina de Facebook a lui Zgonea.

Din informarea oficială depusă la Cameră, aflăm că "vizita a cuprins întâlniri cu personalități marcante și cu reprezentanți ai comunității românești din Canada și o vizită de lucru la Consiliul Național al Cercetării".
 

41.000 de lei pentru SUA
 

Viorica Marcu, vicepreședinte al Comisiei pentru Egalitate de Șanse dintre femei și bărbați și Ionel Cristian Marin, membru al Comisiei de Apărare au participat  în perioada 9 -11 martie la reuniunea parlamentară anuală a Uniunii Interparlamentare din marja celei de -a 59-a sesiuni a Comisiei ONU privind Statutul Femeilor (CSF) și la reuniunile asociate. "Ca o concluzie s-a evidențiat faptul că persistă relațiile inegale de putere, norme sociale discriminatorii și stereotipuri de gen, precum și o rezistență la schimbările în domeniul drepturilor femeilor și egalității de gen. Prioritățile acțiunilor viitoare vor avea în vedere atenția sporită cu privire la discriminarea de gen, inegalitățile sociale și marginalizarea femeilor", au consemnat cei doi deputați în nota de informare pe care au făcut-o conducerii la întoarcere. 

Deputații s-au mai plimbat în luna martie în Turcia, Austria, Franța, Anglia, Italia, Spania, Belgia, Letonia. În această ultimă țară, trei deputați au cheltuit în trei zile 14.826 de lei.