Evenimentul Zilei > Politica > Zetea: ”încet, încet justiția coboară în stradă în România”
Zetea: ”încet, încet justiția coboară în stradă în România”

Zetea: ”încet, încet justiția coboară în stradă în România”

Gabriel Zetea, liderul PSD Maramureș spune că îi este frică de ce se va întâmpla în campaniile electorale care urmează. Asta deoarece opoziția din România acuză orice act administrativ de hoție, iar acest lucru va genera o contrareacție.

Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, a declarat la Digi24 că alegătorii PSD nu vor mai suporta toate aceste acuze împotriva partidului de la putere și „vor riposta”.

”S-a ajuns la această situație în care încet, încet justiția coboară în stradă în România. Este o zi rușinoasă pentru întreaga societate românească, pentru că justiția trebuie să fie făcută în sala de judecată. Vorbim despre un proces, cineva acuză, cineva se apară, iar cei care vor da verdictul final vor fi judecătorii și nimeni nu va putea să contrazică într-un fel sau altul decizia judecătorilor. Ea va trebui să fie acceptată de toată lumea.

Trebuie să ne punem întrebarea mai mult cum am ajuns în această situație, că un proces, al oricui ar fi el, să fie atâta de comentat în spațiul public, și mai ales comentat în stradă

Clasa politică ar trebui să fie modele pentru societate și, în loc să ne acuzăm reciproc în fiecare zi de hoție – deocamdată asta e opoziția în România, că se întâmplă vreo lege, e hoție, că se întâmplă vreun act administrativ, e hoție. Toată această retorică preluată de opoziție până la cel mai mic sat din România, orice act administrativ este deja acuzat de hoție. Lucrul asta va genera o contrareacție din partea cealaltă.

De obicei, alegătorii PSD sunt oameni ceva mai așezați, care nu ies toată ziua în stradă, pentru că de obicei la orele acelea, ei sunt la muncă.

La un moment dat, nu vor mai suporta toate aceste acuze la nivel general împotriva PSD și vor riposta și mi-e frică de ce se va întâmplă în campaniile electorale care urmează și care vor genera foarte multe orgolii și foarte mult sentiment. În momentul în care va continua toată această retorică a opoziției vizavi de hoția imaginară din România și felul în care vor reacționa și susținătorii PSD, pentru că se va întâmplă în acest lucru”, a spus, conform sursei citate, Zetea. 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: