Zenga, solutia de avarie

Zenga, solutia de avarie

Dupa ce Sabau a refuzat campioana, italianul e vizat de Dinamo.

Dinamo a intrat in vrie dupa primele etape scurse din cel mai puternic sezon fotbalistic de dupa Revolutie. Gruparea campioana isi cauta cu disperare antrenor, dupa ce Mircea Rednic a demisionat in noaptea de sambata spre duminica. Sclipitoare si eficienta in meciurile amicale din perioada de pregatire, Dinamo a pornit lamentabil noul sezon.

A clacat in Liga Campionilor, ratand intrarea in grupe, iar previziunile pentru campionatul intern sunt sumbre. La Dinamo, cainii nu mai umbla cu covrigi in coada, precum in sezonul trecut. „Pana miercuri cautam un antrenor care sa ne garanteze ca ne vom lupta la titlu pana in ultima etapa”, au anuntat ieri conducatorii din Soseaua Stefan cel Mare.

„Nu e stelist, e interist!” Italianul Walter Zenga, care in Liga I a mai antrenat formatiile FC National si Steaua, a fost ieri cel mai vehiculat nume de tehnician la Dinamo, dupa ce Ovidiu Sabau, sub contract cu Gloria Bistrita, si Razvan Lucescu, de la FC Brasov, au refuzat sa preia echipa. „In Romania as accepta sa antrenez doar Steaua sau nationala Romaniei”, a declarat, in repetate randuri, „Omul-Paianjen”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Zenga nu e stelist, e interist!”, l-a aparat ieri Nicolae Badea, presedintele Consiliului Director de la Dinamo. In acest moment, Zenga n-are echipa.

Primul nume vehiculat sa-i ia locul lui Mircea Rednic a fost Ioan Ovidiu Sabau. In preziua meciului cu Dinamo, la hotelul in care au fost cazati fotbalistii bistriteni, au venit Cristi Borcea si Vasile Turcu, cu scopul de a-l convinge pe fostul international sa accepte oferta „cainilor”.

„Dinamo e o echipa in criza. Nu ma bag sa preiau in plin sezon o formatie cu probleme. Am invatat asta de la Mircea Lucescu”, a dezvaluit „Motul” motivul refuzului. Cei doi oficiali au profitat de vizita efectuata la hotelul lui Dumitru Dragomir pentru a-i cere parerea si sefului de la LPF despre cine ar fi cel mai potrivit tehnician sa-i pregateasca pe dinamovisti.

„Vama” nu e dorit in „Groapa”

Si Razvan Lucescu a fost contactat de dinamovisti. Fostul „principal” al Rapidului vrea sa ramana la FC Brasov, echipa cu care tinteste promovarea in Liga I. „Eu nu ma autopropun la echipe, asa cum fac alti antrenori”, nu s-a putut abtine Razvan Lucescu sa nu-l intepe pe Mircea Rednic.

In plus, fiul lui „Il Luce” n-ar fi acceptat sa vina la Dinamo decat insotit de Dinu Gheorghe, impreuna cu care face si acum echipa. „Vama” nu este dorit la Dinamo, club care i-a facut ochi dulci si lui Ioan Andone, de la CFR Cluj. Ardelenii au anuntat ca nu-i vor da drumul lui „Ando”.

Bölöni si Bergodi, alte versiuni

O alta solutie incercata de Dinamo a fost, se pare, Cristiano Bergodi. Italianul s-a certat la cutite cu George Copos si ar fi dispus sa lase balta Rapidul. Dinamovistii au lansat pe piata si varianta Loti Bölöni, pentru a le arata suporterilor ca tintesc sus. De fapt, fostul selectioner al Romaniei nu este dorit de actionarii carora le place sa-si bage nasul in oala antrenorului, cunoscuta fiind intransigenta tehnicianului de origine maghiara.