"Să vină cu altă propunere (PSD – n.r.). Asta se poate face. Nu-l poate obliga nimeni pe preşedinte să desemneze o persoană pe care nu o doreşte", a spus Zegrean. 

Întrebat cum comentează faptul că în spaţiul public a fost vehiculată ideea suspendării preşedintelui, Augustin Zegrean a răspuns că, în contextul respingerii propunerii PSD pentru postul de premier, şeful statului doar "îşi face treaba". 

"Ăsta ar fi un motiv de suspendare? El îşi face treaba. Constituţia îi dă voie să desemneze sau nu persoana care i-a fost propusă", a precizat fostul președinte al Curții Constituționale. 

Augustin Zegrean a amintit că Legea fundamentală nu prevede nicăieri câte propuneri de premier poate respinge preşedintele. 

"Constituţia spune că în urma discuţiilor cu partidele care au câştigat în alegeri trebuie să numească o persoană care să formeze guvernul. Atâta spune", a explicat Zegrean. 

Klaus Iohannis a anunţat marţi că nu acceptă propunerea PSD – ALDE ca Sevil Shhaideh să fie prim-ministru şi a cerut acestei coaliţii să facă o nouă nominalizare.