Zeci de morți în urma uraganului Dorian: „Numărul va crește semnificativ”

Zeci de morți în urma uraganului Dorian: „Numărul va crește semnificativ”

Uraganul dorian care a lovit arhipelagul Bahamas se îndreaptă spre Carolina de Nord a lăsat în urma sa cel puțin 30 de morți. Autoritățile se așteaptă ca acest număr să crească semnificativ pe măsură ce operațiunile de căutare avansează.

Bilanţul în urma trecerii uraganului Dorian prin Bahamas a crescut la 43 de morţi, a anunţat vineri biroul de presă al premierului, care se teme că numărul victimelor ar putea fi mult mai mare în arhipelagul devastat, scrie Agerpres.

„Patruzeci şi trei (de morţi), este cifra oficială, cu numeroşi dispăruţi şi ne aşteptăm ca acest număr să crească semnificativ”, a declarat Erica Wells Cox, purtătoare de cuvânt a premierului Hubert Minnis, la postul de televiziune american NBC News. Bilanţul precedent era de 30 de morţi.

Ziarul The Washington Post, citat de Reuters, a relatat că 35 de oameni au murit în Abacos Islands şi opt în Grand Bahama. Operaţiunile de căutare şi de salvare continuă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Intensitatea uraganului s-a diminuat după ce a lovit arhipelagul Bahamas și se îndreaptă spre statele americane Carolina de Sud și Carolina de Nord. Centrul Național pentru Uragane a transmis – joi spre vineri noapte – că ochiul uraganului Dorian este foarte aproape de zona Cape Fear din Carolina de Nord și la aproximativ 65 de kilometri sud de orașul Wilmington. În zona de coastă a Carolinei de Nord se înregistrează rafale de vânt cu viteze de până la 120 de km/h.

Peste 223.000 de persoane au rămas fără energie electrică în sud-estul Statelor Unite din cauza uraganului. Meteorologii americani au avertizat că există un risc ridicat de inundații în Charleston și în alte zone din cauza precipitațiilor abundente.