La Cluj Napoca, doar în noaptea de joi spre vineri, doi tineri în vârstă de 17 ani au spart 23 de autoturisme, parcate în același loc într-un cartierul al orașului.
Polițiștii le recomandă proprietarilor de autoturisme să nu lase bunuri de valoare la vedere, pentru că aceste sunt tentante pentru rău făcători.
De exemplu, chiar și o banală pereche de ochelari de soare, care se găsesc în mai toate mașinile, sunt de interes pentru hoți.
”Dacă vorbim despre o pereche de ochelari de soare, de firmă, lăsați la vedere, atunci cu siguranță hoțul va sparge mașina respectivă. Ulterior va vinde ochelarii pentru 100 de lei iar pentru cel în cauză, este un câștig. În tot acest timp, proprietarul mașinii va suporta costurile de înlocuire a geamului spart sau de reparare a mecanismulului de închidere a ușii”, spune un polițist clujean.
Doi hoți au spart 23 de mașini
Joi noaptea, la Cluj Napoca, pe strada Câmpul Pâinii, 23 de mașini, parcate una lângă alta, au fost sparte de doi tineri, în vârstă de 17 ani.
Cei doi au spart geamurile de la ușile de acces, după care au furat telefoane, încărcătoare de telefoane, ochelari de soare sau chiar hainele pe care le-au găsit.
Ulterior, tinerii au fost prinși, iar pe numele lor au fost cerute mandate de arestare, fapt cu care un judecător de la Judecătoria Cluj Napoca nu a fost de acord. Pe numele hoților au fost emise mandate de arestare la domiciliu, cei doi locuind într-o colonie de la marginea Clujului, din apropierea gropii de gunoi.
Este clar că proprietarii mașinilor distruse vor trebui să le repare, cu bani din propriile buzunare, deoarece hoții sunt minori minori, și nu au loc de muncă și nici bunuri de valore care să fie pe numele lor
Și la Ilfov mașinile se sparg în voie
Zilele trecute, proprietarul unei mașini din Brănești, județul Ilfov, s-a trezit cu aceasta spartă. Exact în același loc, în urmă cu an de zile, același autoturism mai fusese spart de hoți.
Din cauza numărului mare de sesizări înregistrate la Poliția Ilfov, oamenii legii au venit cu câteva recomandări, care trebuie respectate de către proprietarii de mașini.
”Polițiștii ilfoveni recomandă posesorilor de autovehicule să se asigure că au încuiat portierele, geamurile, precum și capotele compartimentelor portbagaj și motor, să nu lase bunuri de valoare în autovehicule, cu atât mai mult în locuri în care pot fi observate din exterior, și aici ne referim în principal la poșete, serviete, echipamente electronice, sume de bani, portofele și orice astfel de bunuri”, a spus Anne Ciolca, de la IPJ Ilfov, potrivit digi24.ro.