Zeci de femei au rămas fără economiile de-o viață. Escrocii pare că s-au inspirat dintr-un documentar Netflix

Zeci de femei au rămas fără economiile de-o viață. Escrocii pare că s-au inspirat dintr-un documentar Netflix Fraudă. Sursa foto: Arhiva EVZ

O bandă de escroci a reușit să păcălească zeci de femei de la care au primit milioane de euro. Metoda lor pare inspirată din documentarul Escrocul de pe Tinder, difuzat de Netflix. 16 persoane au fost arestate.

Poliția spaniolă a reușit să anihileze o bandă de escroci care pare că s-a inspirat dintr-un documentar de succes, difuzat de platforma de streaming Netflix: Escrocul de pe Tinder. Pelicula prezintă povestea israelianului Simon Leviev care a reușit să înșele mai multe femei singure cărora le-a promis fericirea. Acestea i-au dat sume mari de bani în speranța că se vor căsători cu bărbatul visurilor lor.

Metodă simplă

Aceeași metodă a fost folosită și de banda de escroci care opera din insula Mallorca. Potrivit polițiștilor, aceștia au reușit să păcălească cel puțin 20 de femei, unele dintre ele și din România. Acestea le-au trimis sume mari de bani după ce escrocii pretindeau că au probleme financiare care necesită o rezolvare urgentă. Le promiteau de asemenea femeilor că se vor căsători cu ele. În total, membrii bandei ar fi primit de la zeci de femei, câteva milioane de euro, relatează dpa.

Și-a pierdut economiile

Ancheta a pornit de la o femeie din Alicante care le-a povestit polițiștilor că discutat online, zile în șir cu un bărbat care pretindea că este soldat american. Acesta a folosit poza unui actor pentru a o atrage pe femeie. După ce i-a câștigat încrederea, i-a cerut bani în mod repetat. Femeia i-a dat toate economiile, nu mai puțin de 835.000 de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

16 persoane arestate

Potrivit poliției spaniole a fost vorba despre una dintre cele mai ample operaţiuni împotriva criminalităţii online din Uniunea Europeană. Potrivit sursei citate, 16 persoane au fost arestate în total, dintre care 15 în Mallorca, fiind reţinut inclusiv liderul reţelei, un nigerian de 27 de ani.

Până în acest moment, au fost de identificate cel puţin 20 de victime, marea majoritate femei singure din Germania, Italia, Spania, Finlanda, Luxemburg, Polonia, Lituania, România, Croaţia, Slovacia şi alte ţări. Banii obţinuţi erau transferaţi în conturi din ţări precum Indonezia şi Malaezia, uneori fiind investiţi în bitcoini, potrivit Agerpres.